Till huvudinnehåll

Nyheter

Här hittar du ett urval av nyheter från Lycksele kommun.

 

Detaljplan för Tjärhovet på granskning

18 juni 2024

Detaljplaneförslaget för Tjärhovet ställs nu ut på granskning. Granskningen pågår mellan 18 juni och 23 juli. Planen har som syfte att med hänsyn till stenvalvsbron som har högt kulturmiljövärde, skapa planmässiga förutsättningar för utveckling av handel, centrum och kontor i skyltläge mot väg E12 inom Lycksele centrum.

Kommunfullmäktige den 10 juni

11 juni 2024

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 10 juni. Kommunfullmäktige fastställer ändrad taxa för trygghetslarm och antagande av nödvattenplan.


Bild på kommunhuset

Kundtjänst stänger tidigare

10 juni 2024

Onsdag den 12 juni stänger Lycksele kommuns kundtjänst och reception klockan 15:00 på grund av APT. Det går som vanligt att ringa till kommunen 0950-166 00.


Kommunfullmäktige den 10 juni

10 juni 2024

Måndag den 10 juni är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 18.00.


bild på tannbergsskolan

Snart student - och sen då?

07 juni 2024

Kanske har du funderat på att läsa vidare så småningom. Då har vi en bra nyhet på gång: Campus Lycksele byggs just nu. Just nu pågår en förstudie och planering för att Campus Lycksele ska bli attraktivt. Därför är det mycket värdefullt att få veta vad just du tycker.


Ansök om bygdemedel

05 juni 2024

Ansökan om bygdemedel är öppen 15 maj - 31 augusti. Bygdemedel är pengar som kan sökas i bygder som har påverkats av utbyggnaden av vattenkraft.Bild på aktivitetsyta i centrala lycksele

Aktivitetskväll den 11 juni

03 juni 2024

Lycksele kommun tillsammans med Region Västerbotten anordnar en aktivitetskväll med fokus på rörelse för barn och unga, den 11 juni klockan 16:00 - 21:00. 


Bild på skylt där det står EU-valet och människor i bakgrunden som står i kö.

EU-valet 2024

03 juni 2024

Söndagen den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Då väljer medborgarna i Sverige och de andra EU-länderna vilka politiska partier och ledamöter som ska vara med och fatta besluten i parlamentet. På valdagen röstar du i den vallokal som står angivet på ditt röstkort. Du kan också förtidsrösta från den 22 maj.


Inventering av oregistrerade livsmedelsföretag inom Lycksele kommun

31 maj 2024

Myndighetsnämnden har genom sin omvärldsbevakning blivit uppmärksammad om att det bedrivs livsmedelsverksamheter runt om i kommunen som inte är registrerade. Nämnden har därför som ett led i att hålla sina register uppdaterade startat ett projekt vars syfte är att samla in uppgifter om dessa verksamheter för att kunna bedöma om de behöver vara registrerade eller inte.


Lokalbokning för föreningar

31 maj 2024

Dags att söka tider i kommunens lokaler och anläggningar, samt MB:s lokaler mellan klockan 17 – 20, måndag - fredag för säsongen 2024-2025.


Blomma

Semesterstängning under sommaren

30 maj 2024

Inom vissa sakområden kommer det under semestertider vara en begränsning i våra möjligheter att vara behjälpliga i ärenden.Bild på en lekplats

Kommunstyrelsen den 28 maj

30 maj 2024

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 maj. Bland annat antagande av handlingsplan för Lycksele kommuns allmänna lekplatser.


Veterandagen och allmän flaggdag

28 maj 2024

Den 29 maj infaller veterandagen. Det är en allmän flaggdag då vi uppmärksammar och hedrar minnet av Sveriges veteraner som arbetat för fred i olika krishärdar runt om i världen. 


Hand som skriver på dator

Desinformation och påverkanskampanjer

27 maj 2024

När omvärlden präglas av oroligheter i form av krig och kris försöker främmande makt och vissa personer att påverka bilden av verkligheten. Detta genom att vilseleda med felaktig information eller vrida på sanningen, lite i taget för att förvilla och missleda. Målet är att få dig att tveka på vad som är sant eller inte och tappa förtroende för vårt samhälle. Det kallas att utsättas för desinformation.Bild på en man och en kvinna som håller ett barn i handen.

Berätta varför du flyttade hit

21 maj 2024

Är du inflyttad till någon av kommunerna Lycksele, Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele? Ta gärna några minuter för att dela med dig av din erfarenhet.

Bild på telefon

Kommunen byter telefoniväxel den 14 maj

13 maj 2024

Tisdag den 14 maj klockan 17:30 och några timmar framåt byts telefoniväxeln i kommunerna Lycksele, Storuman, Åsele och Vilhelmina. Det innebär telefonistörningar under kvällen för de verksamheter som normalt kan nås efter växelns stängningstid.


Bild på människor i solnedgång.

Medborgardialogmöte i Örträsk

13 maj 2024

Välkommen till medborgardialogmöte kopplade till våra noder i kommunen. 14 maj klockan 18.00-20.00 på Restaurang Pärlan i Örträsk.Bron över Lycksbäcken är stängd

07 maj 2024

På grund av höga vattenflöden är enskild väg AC 11110 Ponderosavägen tillfälligt avstängd vid bron över Lycksbäcken.Pressbild Erik Slottner

Civilministern på besök i Lycksele

06 maj 2024

Måndag den 6 maj besöker civilminister Erik Slottner Lycksele. Där träffar han representanter från några av de tio kommunerna. Region 10 har skickat en skrivelse till regeringen för att förklara att kommunerna vill bidra till utredningens föreslagna pilotstudier med glesbygdskommuners perspektiv. Bild på dator där det står Lycksele lärcentrum.

Akademiska årets avslutning

04 maj 2024

Du som bor i Lycksele kommun och studerar på universitet/högskola/yrkeshögskola bjuds in till det Akademiska årets avslutning 2023-2024. 


Digital orosanmälan

03 maj 2024

Visste du att det snabbaste, bästa och säkraste sättet att göra en orosanmälan på är via kommunens e-tjänst.
Stadshuset entré Lycksele.

Kundtjänst stänger tidigare inför helgdagar

29 april 2024

Vi passar på att påminna om att dagen före de kommande helgdagarna 1 maj, Kristi himmelsfärdsdag 9 maj och Sveriges nationaldag 6 juni stänger kundtjänst både reception och växel klockan 15:00.


Bild från klassrum. Lärare skriver på tavlan och man ser elevers ryggar som tittar mot läraren.

Trivsel i Lyckseles skolor

29 april 2024

Varje höst får våra elever inom Lycksele kommun besvara en enkät. Enkäten behandlar hur eleverna upplever sin skolgång. Vi vill via enkäten se hur våra unga i Lycksele svarat kring frågor som brukar kunna påverka trivsel och mående utifrån ett skolperspektiv.


Bild som symboliserar teknik

Tekniska störningar på stadsnätet

22 april 2024

Tisdag den 23 april mellan klockan 07:00 -18:00 kan det förekomma störningar när servicearbeten/byte av styrutrustning ska göras på kraftaggregatet och utrustningen måste testköras i driftläge.Elever besöker djurpark

Finnbacksskolan fick besök från Spanien

18 april 2024

Finnbacksskolan har haft besök från Spanien, 17 elever och två lärare. Det var fantastiskt roliga, inspirerande och lärorika dagar för alla inblandade och många nya kontakter skapades, vilket också var ett mål och syfte i sig.


Bild på Tannbergsskolan framsidan.

Kommunfullmäktige den 16 april

18 april 2024

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 16 april. Bland annat så utökar kommunfullmäktige socialnämndens investeringsram år 2024 med 3 miljoner kronor. 

 


Information från Lycksele stadsnät

17 april 2024

Torsdagen den 18 april kl 17.00 kommer det ske ett avbrott i stadsnätet för anslutna till stadsnätets fiber inom Södermalm och Forsdala.


Kommunfullmäktige den 16 april

16 april 2024

Tisdag den 16 april är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.


Isvägen i Siksele är stängd

11 april 2024

Isvägen i Siksele är stängd för säsongen. Isvägen är till för biltrafik där bärigheten kontrolleras regelbundet genom att provborrning i isen.Folksamling vid invigningen av mötesplats

El stängs på grund av elsäkerhetsrisk

05 april 2024

Den nyligt anlagda mötesplatsen för motorburna unga, som fått namnet Ströget vid invigningen i höstas, har drabbats av sabotage på elskåp och kablage. Därför bryts nu strömmen där på grund av risk för personskador.


Första stora aktiviteten i projektet Move Up North

05 april 2024

I helgen, 6–7 april, är det dags för projektet Move Up North att åka ner till Holland och den stora emigrantmässan. Det är den första stora aktiviteten i projektet. Fyra inflyttarlotsar från projektet kommer att vara på plats för att presentera de tio inlandskommunerna som ingår i Region 10. 


Glad påsk önskar Lycksele kommun

28 mars 2024

Vi vill önska alla en riktigt glad påsk och samtidigt passa på att tipsa om alla trevliga aktiviteter som sker runt om i kommunen.Lycksele kommun erbjuder kostnadsfritt föräldrastöd

28 mars 2024

Lycksele kommun erbjuder föräldrastöd kostnadsfritt. I de olika programmen kan du som förälder utbyta kunskaper och erfarenheter med andra föräldrar med stöd av programmens material och teman.Från kommunstyrelsen den 26 mars

28 mars 2024

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 26 mars. 


Nytt passersystem i stadshuset

22 mars 2024

Från och med måndag morgon den 25 mars så kommer vi bygga ut vårt passersystem i stadshuset i anslutning till kundtjänst. Detta genomförs som en säkerhetsåtgärd för att säkerställa personalens och besökares säkerhet i kommunens lokaler, som en anpassning till lägesbilden som råder i vår omvärld.


Bild på glödlampa

Earth Hour 2024

21 mars 2024

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Manifestationen infaller den 23 mars klockan 20:30-21:30. Lycksele kommun kommer att bidra med att släcka gatubelysningen i centrum.En hand som håller i penna och papper. Suddig bild på två personer i bakgrunden.

Budget- och skuldrådgivning i kommunen

07 mars 2024

Att planera sin ekonomi blir allt viktigare. Om du har svårt att få din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare hjälpa dig. De ger dig råd och konkreta förslag om hur du kan planera din ekonomi och hantera dina skulder.


Projektet Move Up North

07 mars 2024

Det är här vi väljer att bo och leva och det är hit människor vill flytta. Move Up North är ett treårigt projekt där satsningen på inflyttare ska sträcka sig mycket längre än så.


Kommunfullmäktige den 27 februari

29 februari 2024

Här följer ett snabbreferat kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 27 februari. Bland annat om driftbidrag till Lycksele djurpark AB. Bild människor går på marknaden

Lycksele marknad 2024

28 februari 2024

På torsdag den 29 februari är det dags för Lycksele marknad. Marknaden pågår till lördag den 2 mars med olika aktiviteter.


Ta bussen till Bocksliden på sportlovet!

27 februari 2024

Friluftsfrämjandet i Lycksele bjuder på gratis buss till och från Bocksliden genom Boreal under sportlovet. Bussen kommer att gå måndag, onsdag och fredag under sportlovet.Kommunfullmäktige den 27 februari

27 februari 2024

Tisdag den 27 februari är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara på plats eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.


Ukrainska flaggan

Årsdagen för invasionen av Ukraina

23 februari 2024

Den 24 februari har det gått exakt två år sedan Ryssland inledde ett anfallskrig mot Ukraina. En dag när vi tänker extra mycket på det ukrainska folket.
Bild på Jennifer som ler mot kameran.

Jennifer ny inflyttarlots i Lycksele

14 februari 2024

Jennifer Bleibdrey är anställd som ny inflyttarlots i Lycksele. Hon arbetar sedan två veckor tillbaka som inflyttarlots i Lycksele kommun inom Region 10:s samverkansprojekt Move up North. Projektet har som målsättning att skapa en mer hållbar kompetensförsörjning och på lång sikt bidra till att skapa ett robust samhälle med utvecklingspotential.Snabbreferat från kommunstyrelsen den 6 februari

06 februari 2024

Här följer ett snabbreferat kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 6 februari. Bland annat om utökning av investeringsramar för 2024 för fortsatt utbyggnad av bredband och uppförandet av två skulpturer vid strandpromenaden.


Kommunen genomför mätningar av gammastrålning

05 februari 2024

I februari månad kommer kommunen att genomföra referensmätningar av gammastrålning på fem geografiskt sprida och förutbestämda platser i kommunen. Mätningarna genomförs regelbundet i hela Sverige som en åtgärd efter Tjernobylolyckan 1986.


Samernas nationaldag 6 februari

05 februari 2024

Samernas nationaldag är gemensam för alla samer oavsett om de bor i Sverige, Norge, Finland eller Ryssland. Det är en dag som vanligen uppmärksammas med aktiviteter och kulturarrangemang.


Bild på pumpen

Lycksele kommun testar läkemedelsgivare

31 januari 2024

Lycksele kommun har under en testperiod börjat dela ut medicin på ett vårdboende från en automat i assisterat läge. Högre läkemedelssäkerhet för vårdtagarna och större flexibilitet – det hoppas Lycksele kommun kunna uppnå med läkemedelsgivare i assisterat läge som just nu testas på äldreboende.


Enkät för föreningslivet

31 januari 2024

Föreningslivet är viktigt för folkhälsan. Ett ideellt engagemang skapar gemenskap och tillhörighet. Relationen mellan föreningsliv och Fritidsenheten är viktig, så svara gärna på denna enkät.


Information om gatubelysningen

30 januari 2024

På grund av ett sparkrav påverkas driften- och underhållet av gatubelysningen i Lycksele kommun. Klicka på länken för mer information.Föreningsträff med fokus på projektansökning!

23 januari 2024

Välkommen till vårens föreningsträff med fokus på projektansökning! Onsdag den 28 februari kl 18:00-19:30. Plats: MB Granen. Vi bjuder på kaffe, te, frukt och kaka. Anmälan skickas till fritid@lycksele.se om hur många som deltar samt allergier, senast 23 februari.


Bild på solnedgång med människor

Medborgarundersökningen 2023

18 januari 2024

Resultatet från medborgarundersökningen 2023 har nu kommit. Majoriteten, hela 98,3 procent av de som svarade tycker att kommunen är en bra plats att leva och bo på. 


Fira World Snow Day i Bocksliden

18 januari 2024

Den 21 januari är det World Snow Day. World Snow Day firas i skidanläggningar över hela världen. I Bocksliden kommer det att vara aktiviteter hela dagen. 


Nya återvinningsstationer

10 januari 2024

Från och med 1 januari 2024 är det nya återvinningstationer i Lycksele som tar emot förpackningar av plast, papp, metall, färgat/ofärgat glas samt tidningar och batterier.


Information från Lycksele stadsnät

03 januari 2024

Under nyårsaftonskvällen skedde ett större avbrott i Lycksele kommuns stadsnät. Avbrottet berodde på en hårdvara som gick sönder vilket skapat rundgång som överbelastat annan övrig utrustning.


God Jul och Gott Nytt År

22 december 2023

Här kommer en julhälsning från kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren. God Jul och Gott Nytt År!
Buörrie Juvlla jah Buörre Urra Jáhpie!


Digitala mediets påverkan på våra barn och unga

22 december 2023

I ett samarbete med Arts & Hearts, har Lycksele kommun tagit fram ett antal korta föreläsningar kring det digitala mediets påverkan på våra barn och unga och inte minst på oss vuxna.Lycksele kommun vill bygga ett lokalt Campus

20 december 2023

Nu ska Lycksele kommun satsa på ett eget Campus. Målet är att genomföra en start under 2025.
– Det är av extremt stor vikt att möjliggöra högre utbildning då kompetensförsörjningen är en av våra största utmaningar, säger Gustaf Axelsson, näringslivschef i Lycksele kommun.


Gruppbild på personalen

Jobbat 25 år i kommunen

12 december 2023

Lycksele kommun uppmärksammade den 28 november anställda som jobbat 25 år i kommunen.


Lycksele bästa tillväxt 2023

12 december 2023

I Västerbottens län är det Lycksele kommun som kniper första platsen i årets upplaga av Bästa Tillväxt. Bästa Tillväxt, som premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet, är ett av Sveriges mest prestigefulla priser.

Tips inför julhandeln

09 december 2023

Här kommer några tips inför julhandeln att tänka på för dig som konsument.


Naturvårdsverket besöker Lycksele

06 december 2023

Igår samlade Naturvårdsverket i samarbete med Lycksele kommun, Länsstyrelsen i Västerbotten och Biosfärområde Vindelälven-Juhttatahkka ett antal kommuner i Medborgarhuset i Lycksele. 


Sommarbild från cykelvägen

Trafikverkets tipsrunda lockade stora och små

05 december 2023

Trafikverket har invigt den nya gång- och cykelvägen mellan Norrlunda och Betseledammen med en tipsrunda och ett mysterium för de yngre barnen att lösa. Nu har vinnarna i tipsrundan korats och Trafikverket är mycket nöjda med Lyckselebornas insatser.


Lyckseles evenemangskalender

04 december 2023

Vill du att ditt evenemang ska synas i Lycksele
kommuns evenemangskalender? Ni som förening och du som arrangör har möjlighet att få ditt evenemang publicerat i kommunens kalender.


Isvägen i Siksele är öppen för 4 ton

30 november 2023

Isvägen i Siksele är öppen för 4 tons fordon. Isvägen är till för biltrafik där bärigheten kontrolleras regelbundet genom att provborrning i isen.


Bild på samiska flaggan

Samisk flaggdag 29 november

29 november 2023

Den 29 november är det allmän samisk flaggdag, detta för att uppmärksamma frihetskämpen och pionjären Elsa Laula Renbergs födelsedag och hennes betydelse för den politiska utvecklingen.


Renar som söker mat i snön i skogsland.

Burestbåhtieme Lykssjije!

28 november 2023

Nu välkommnar vi samebyarna/Tjeälddieh Gran, Ran, Ubmeje och Vapsten tillbaka till Likssjuo. Tjakjjadálvvie/höstvintern är tiden när samebyarna samlar till skiljningar och renskötarna delar upp sig i mindre vintergrupper.


Bild på Anders Thiger som tar emot priset årets guldklimp.

Vinnare Guldkalaset 2023

23 november 2023

Fredag den 17 november arrangerades näringslivsgalan Guldkalaset i Lycksele. Under Guldkalaset prisades de Lyckseleföretag som utmärkt sig extra under året.


Bild på höghus

Beslut från kommunstyrelsen den 21 november

22 november 2023

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 21 november. Bland annat om Bostadsförsörjningsprogram 2023–2026.


Isvägen över Umeälven är öppen för säsongen

21 november 2023

Tack vare en långvarig kyla öppnas isvägen upp idag för gång- och cykeltrafik. Kylan har bildat ett tillräckligt tjockt lager is över Umeälven där vägen är utstakad och plogad.


Två mindre barn med t-shirt där det står Guldunge

Guldungar 2022

20 november 2023

Den 16 december klockan 14.00 firar vi våra Guldungar på torget. Vi firar de som är födda i Lycksele kommun under 2022, kramas med Lyllo och dansar runt granen.


Vinliden har fått tillbaka sitt internet

16 november 2023

Vinliden har varit utan internet via stadsnätet under en tid. Det efter att Vinlidens gamla skola brann ner till grunden och vår bredbandsnod som fanns i byggnaden.Bevaring och utveckling av biologisk mångfald i skogen

13 november 2023

Under vintern 2023 fram till våren 2024 utför Lycksele kommun en miljöinvestering på tre områden i Lycksele tätort med syfte att bevara och utveckla biologisk mångfald i den tätortsnära skogen.


Stipendium!

09 november 2023

Kultur, idrotts- och ledarstipendium delas årligen ut till personer, föreningar eller organisationer verksamma inom Lycksele kommun som gjort insatser av betydelse i Lycksele kommun. Symbol på psykeveckan

Psykeveckan vecka 45 2023

30 oktober 2023

Vecka 45 genomförs den årligt återkommande Psykeveckan. Här kan du hitta programmet för Lycksele.


Skidspår på Tannens skidstadion

26 oktober 2023

Tack vare flera dagar av perfekta väderförhållanden så har längdskidsäsongen äntligen anlänt till Lycksele.Bild på samisk flagga på byggnad.

Samiska språkveckan i Likssjuo

23 oktober 2023

För femte året i rad är det återigen dags att lyfta fram de samiska språken genom den samiska språkveckan som genomförs under vecka 43. Syftet med den samiska språkveckan är att lyfta de samiska språkens status och öka kunskapen om samiska språk och kultur i hela samhället.
Skylt där det står, Ingen ska lämnas utanför.

Delaktighetsveckan 2023

12 oktober 2023

Nästa vecka anordnar länsstyrelsen Västerbotten Delaktighetsveckan; en hel vecka fylld av kostnadsfria digitala och fysiska föreläsningar inom området social hållbarhet.


översiktsbild där man ser höghuset vid älven och bron.

Beslut från kommunstyrelsen den 10 oktober

11 oktober 2023

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 10 oktober. Bland annat bredbandsstrategi för Lycksele kommun 2023–2025.


Alf Nilssons miljöpris

04 oktober 2023

Alf Nilsson gav Lycksele kommun förtroendet att förvalta och administrera utdelandet av Alf Nilssons miljöpris under tio års tid. Prissumman per år är 50 000 kronor och fram till den 25 oktober kan du nominera personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele som du tycker har gjort en bra insats för miljön.


Två kvinnor står bredvid bussen Julla Majja och ler mot kameran. En i samisk dräkt.

Julla Májja vinner priset Årets mobila bibliotek

03 oktober 2023

Priset Årets mobila bibliotek 2023 tilldelas Julla Májja – den samiska biblioteksbussen. Tack vare samarbetet V8 mellan de åtta inlandskommunerna Sorsele, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Storuman, Vilhelmina, Åsele och de samiska samordnarna når den samiska litteraturen och kulturen ut till många av de som bor i Västerbotten.


Bild på flera personer med texten, Är du utvald

SCB:s medborgarundersökning 2023

03 oktober 2023

Nu är det dags för SCB:s medborgarundersökning 2023 som går ut till 1 200 slumpvis utvalda invånare i Lycksele kommun som är över 18 år. Vad är de nöjda med och vad kan förbättras? Vad upplever invånarna har blivit bättre eller sämre jämfört med föregående mätning?


Kraftsamling psykisk hälsa Lycksele

02 oktober 2023

I arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och jobba suicidpreventivt är det viktigt att förstå vad det är som ger och skapar hälsa och välbefinnande. Det gäller övergripande för hela samhället och ända ner på grupp- och verksamhetsnivå till individnivå.Bild på krislåda

Nu har vi en vinnare i tävlingen

29 september 2023

Vi har fått in många genomtänkta beskrivningar med fiffiga tips till tävlingen i hemberedskap. En viktig faktor för överlevnad är gemenskap och att hjälpa varandra. Något som årets vinnare belyst på ett bra sätt.


Kommunens nya webbkarta

28 september 2023

Kommunen har lanserat en ny webbkarta. Här kan du hitta kartor över friluftsområden, lekplatser, översiktsplan, detaljplaner och mycket annat.


Bild på flera personer i grupp som lyssnar på en man som talar i samiska kläder.

Samiskinspirerad avdelning invigd

28 september 2023

Samiska veckan pågår för fullt i Lycksele med en rad aktiviteter. I går var det invigning och öppet hus av en samiskinspirerad äldreavdelning på äldreboendet Skytten.


Tillfälligt utegym i Stadsparken

27 september 2023

Lycksele kommun och Omnigym bjuder in alla i Lycksele att träna på ett tillfälligt utegym med nio maskiner för hela kroppen. Ta med dina träningskompisar och kom och njut av en härlig träningsupplevelse utomhus. Gymmet är öppet alla dagar, dygnet runt, till och med den 31 oktober.


Pojke i samisk dräkt som tittar åt sidan.

Samiska veckan 2023

25 september 2023

Under vecka 39 är det Samiska veckan med en rad aktiviteter. Bland annat filmvisning av Sjumilaskogen och invigning och öppet hus av en samiskinspirerad äldreavdelning på Skytten. Person som söker mobiltäckning

Beredskapsveckan 2023

22 september 2023

Lycksele kommun har i samverkan med Länsstyrelsen Västerbotten beslutat att medverka vid Beredskapsveckan 2023 under vecka 39. Syftet med veckan är att sprida kunskap och information till medborgare om civilt försvar och krisberedskap för att underlätta för medborgare att bygga egen beredskap i hemmet.  


Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt

22 september 2023

Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt vi gör. För att lyckas med det kommer vi under hösten starta något som kallas hållbarhetskontoret, där vi kommer jobba tvärsektoriellt med Agenda 2030.


Lyckseles företagsklimat blir bättre och bättre

21 september 2023

I går publicerades företagsklimatet för 2023. Lycksele kommun ligger på plats 85 i Svenskt Näringslivs ranking och är nu topp tre i Västerbotten. Gustaf Axelsson, näringslivschef i Lycksele är positiv till resultatet och berättar att det ligger ett aktivt arbete bakom.


Bild på second hand

Flera andrahandsaffärer i Lycksele

21 september 2023

Som en del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, presenteras idag cirkulär ekonomi och en del aktörer i Lycksele kopplade till detta. För att vi ska klara den klimatomställning som vi står inför krävs det att vi ändrar från en linjär till en cirkulär ekonomi.


Bild på Niklas som tittar i kameran

Lyckselelärare nominerad till Guldäpplet

20 september 2023

Guldäpplet är en årlig utmärkelse sedan 2002 som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar skolan och undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer.  En av de nominerade är Niklas Funk, språklärare via fjärrundervisning i spanska och it-stödjare på Finnbacksskolan i Lycksele.


Kabelgrävning på Timmervägen

20 september 2023

I och med kabelgrävning på Timmervägen kommer delen mellan Timmervägen 49 - 59 vara avstäng och trafiken omleds via Prästbolsvägen.


Återbruksprogram ger tekniken en längre livslängd

20 september 2023

Som en del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, är det idag dags att presentera Nordlo. Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden.


Dynamiskt inköpssystem (DIS)

19 september 2023

Under våren 2023 införde kostenheten på Lycksele kommun dynamiskt inköpssystem (DIS) avseende livsmedel, som är en elektronisk metod för upphandling. Det har visat sig fungera bra och i dag är flera lokala leverantörer kopplade till systemet.


Bild på sopkärl

LAVAB visar upp nya återvinningsstationer

19 september 2023

Som en del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, presenterar vi idag LAVAB - Lycksele Vatten och Avfall AB som är det kommunala bolaget för vatten och avfall och som från årsskiftet tar över ansvaret för våra återvinningsstationer. Bild på biblioteket

SEE Hållbarhetsvecka 2023

18 september 2023

Nu har den årliga hållbarhetsveckan, SEE, börjat. Därför vill vi på Lycksele kommun uppmärksamma hållbara initiativ som pågår i kommunen. Varje dag under hållbarhetsveckan kommer det därför komma en nyhet som berättar om något initiativ som pågår.

 Anläggning av gång- och cykelväg mot Hedlunda

13 september 2023

Arbetet med den nya gång- och cykelvägen från Lycksele till Hedlunda är påbörjad. På grund av detta är det begränsad framkomlighet på Hedlundavägen då ena körfältet är avstängt för biltrafik.


Bild på en ung kille som pratar i mikrofon inför publik.

Nu är UF-året igång på Tannbergsskolan

11 september 2023

Under vecka 36 så samlades elever och lärare i Tannbergsskolans aula för att kicka igång läsårets drivande av UF-företag tillsammans med Ung Företagsamhet.


Så förebygger vi självmord tillsammans

10 september 2023

Den 10 september uppmärksammas suicidpreventiva dagen för att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord. Mycket arbete sker i Västerbotten. Region Västerbotten och kommunerna i länet jobbar aktivt med att stärka den psykiska hälsan tillsammans med andra samhällsaktörer. Men det finns också mycket vi kan göra som privatpersoner.Gång- och cykelväg avstängd

04 september 2023

På grund av byggnationen av strandpromenaden är gång- och cykelvägen från Villarydsvägen, tunneln under E12 mot stora bron över Umeälven avstängd i båda riktningarna. 


Bild på strandpromenaden nere vid älven, grusbelagd

Arbetet med strandpromenaden i centrala Lycksele

31 augusti 2023

Arbetet med strandpromenaden i centrala Lycksele går framåt. Strandpromenaden kommer att invigas nästa år, men det kommer att vara möjligt att gå där senare under hösten. Resurscentrum/Återbruket informerar

30 augusti 2023

Resurscentrum/återbruket vädjar till alla som skänker och lämnar saker att i första hand ta kontakt för att undvika att det lämnas fel saker.


Bild på Magnus

Ny civil, kris- och beredskapssamordnare

30 augusti 2023

Magnus Bergkvist är sedan den 14 augusti ny civil, kris- och beredskapssamordnare i Lycksele kommun. Magnus har jobbat med säkerhetsfrågor under sitt yrkesliv och han kommer närmast från Göteborg.Felsökning på gatubelysningen i centrum

23 augusti 2023

Just nu pågår felsökning på gatubelysningen i centrala Lycksele, närmare bestämt Bångvägen, Sven Duvas väg med mera. Belysningen är tyvärr ur funktion men arbetet med att lokalisera felet pågår.SEE-hållbarhetsvecka i Västerbotten vecka 38

21 augusti 2023

Vecka 38 är det återigen dags för SEE-hållbarhetsvecka. En vecka fylld av hållbara aktiviteter. Nu söker vi er som vill vara med under veckan med någon aktivitet. 


Terrorhotnivån i Sverige höjs från 3 till 4

18 augusti 2023

Säkerhetspolisen, SÄPO, har fattat beslut om att höja terrorhotnivån från nivå 3 till nivå 4 på en 5-gradig skala. SÄPO gör bedömningen att det försämrade läget kommer att bestå under en längre tid.


Skolstart höstterminen 2023

17 augusti 2023

Vi hälsar alla elever varmt välkomna till skolan måndagen den 21 augusti. Här finns information om vilka uppropstider som gäller för de olika skolorna. 
Anläggningsarbete på Grubbgatan under hösten

15 augusti 2023

Under hösten kommer Grubbgatan, delen mellan Borgaregatan och ICA Supermarket, ha begränsad framkomlighet på grund av anläggningsarbete. Behörig trafik kommer fortsatt ha möjlighet att köra men med en viss begränsning. 


Camping och ställplatser

25 juli 2023

I Lycksele kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter är det fastställt att camping endast är tillåten på särskilt anvisade platser. Det innebär att du inte får campa på offentliga platser som exempelvis allmänna vägar, gator och parker. Parkering och 24 timmars-regeln gäller för fordon.


Bild på en rygg med väst där det står vuxna som bryr sig

Nattvandring under Motorveckan

25 juli 2023

Under Motorveckan jobbar de flesta av våra fritidsledare kvällstid. Men de önskar också se fler vuxna ute bland våra ungdomar under kvällar och nätter.


Håll Motorveckan ren

25 juli 2023

Lycksele är en fantastiskt fin stad, låt oss behålla den så även under Motorveckan! Under Motorveckan kommer Lycksele kommun att placera ut flera extra avfallskärl runt om i centrala Lycksele som kommer att tömmas efter behov. 


Bild på grillplats i grönområde

Mötesplats för motorburna unga

24 juli 2023

Välkomna till vår nya mötesplats på Sågvägen i Lycksele. Mötesplatsen för motorburna unga är cirka 9000 kvadratmeter stor. Belysning på hela området finns och en stor del av ytan är asfalterad.


Vi uppmärksammar tornedalingarnas dag

15 juli 2023

Tornedalingarnas dag firas den 15 juli varje år. Vi uppmärksammar dagen eftersom Lycksele kommun har i uppdrag att skydda och främja nationella minoriteter och minoritetsspråk.


Tillsammans - händer som hålls

Tack för alla svar på formuläret!

04 juli 2023

Tack till alla er som svarade på kommunens formulär om Lyckseles framtid! Kommunen har i vår efterfrågat synpunkter om Lyckseles framtid via ett formulär. Nu har formuläret stängts och det har inkommit ungefär 60 svar.Upptäck friluftsområden i kommunen

30 juni 2023

Vill du ut i naturen i sommar? Lycksele har flera fantastiska områden som du kan besöka. Allt från vildmark till små fina parker. Flera av områdena kan du läsa om och hitta i kommunens friluftskarta.Ängar för biologisk mångfald

29 juni 2023

Under 2023 pågår ett LONA-projekt, lokal naturvårdssatsning, där fem ängsytor i Lycksele tätort inventeras med syfte att kartlägga vilka insekter och fjärilar som finns i ängsytorna.


Upphävt eldningsförbud i Västerbottens län

28 juni 2023

Länsstyrelsen Västerbotten har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Västerbottens län. Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets kommuner och räddningstjänster.


Bevattningsförbudet hävs idag

28 juni 2023

Bevattningsförbudet hävs idag, onsdag 28 juni. Vi vill ändå be er att vara återhållsamma med dricksvattnet, främst nu under sommaren och varma sommardagar.
Bild på tjej som står med ryggen mot solnedgång och mycket folk i bakgrunden

Nu lanseras vår nya evenemangskalender

22 juni 2023

Undrar du vad som händer i Lycksele?  I vår nya evenemangskalender som du hittar här till höger på hemsidan kan du se vad som händer i Lycksele, året om. Årets sommarblommor

21 juni 2023

Varje år utsmyckas staden med sommarblommor som ska dekorera centrum och ge lite extra glädje till våra medborgare och besökare under sommarsäsongen. Blommorna planteras enligt ett nytt tema varje år och styr planteringarnas färger och utförande. Bild från föreläsning Marja Skum på scen

Kompetensutvecklingsdag om samer

20 juni 2023

Den 19 juni var det kompetensutvecklingsdag om samer för lärare inom skolan. Lycksele kommun är en samisk förvaltningskommun vilket bland annat innebär att skolan har ett särskilt ansvar att införliva kunskaper om samer och nationella minoriteter i skolan.


Bild på vit blomma

Kommunfullmäktige den 19 juni 2023

19 juni 2023

Måndag den 19 juni är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.
Bild på

Stipendium vård- och omsorgscollege

15 juni 2023

Stöd, vård och omsorg (SVO) tillsammans med Region Västerbotten och Medicinkonsulten har delat ut 5000 kronor till två studenter på Tannbergsskolan. Fria skolluncher under sommarlovet

13 juni 2023

Lycksele kommun kommer att erbjuda skollunch för elever som är i behov av det under sommarlovet. Kostenheten kommer att servera skollunch i Knaften, Umgransele, Rusksele, Kristineberg, Örträsk och Tannbergsskolan under veckorna 24–27 och veckorna 32–33. 


Karta över vägen

Asptjärnsvägen avstängd 19 juni

13 juni 2023

På uppdrag av Trafikverket utförs drift och underhåll av järnvägsspåren som passerar Asptjärnsvägen vid Värmevägen. Asptjärnsvägen är avstängd 19 juni klockan 20 till 20 juni klockan 05.


Restaurering av Flottarminnet

07 juni 2023

Flottarminnet är en av många utsmyckningar i Lycksele och symboliserar flottningen, en svunnen epok i Lyckseles historia. Efter sabotage samt behov av underhåll har Trafikverket gett Lycksele kommun i uppdrag att renovera portalen, skylthållaren samt inramningen mot älven.Bron över Lycksbäcken är öppen

01 juni 2023

På grund av höga vattenflöden har den enskilda vägen AC 11110 Ponderosavägen tillfälligt varit avstängd vid bron över Lycksbäcken. Nu är den åter öppen igen för biltrafik. 


Suddig bild på barn ungdomar som äter

Beslut från kommunstyrelsen den 30 maj

01 juni 2023

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 30 maj. Kommunstyrelsen beslutade bland annat om skolmåltider under sommarlovet, samt att inte förlänga trafikeringen av servicelinjen inom Lycksele tätort efter den 14 juni.


Bild på Vindelälven

Fira biosfärdagen med Vindelälven-Juhttátahkka

31 maj 2023

Fira biosfärdagen med Vindelälven-Juhttátahkka fredag den andra juni. Varje år den andra juni uppmärksammas de sju Unesco utsedda biosfärområden i Sverige, Vindelälven-Juhttátahkka i Västerbottens län är ett av dem.


Bild på stadhuset

Semesterstängning inom kommunen

29 maj 2023

Inom vissa sakområden kommer det under semestertider vara en begränsning i våra möjligheter att hjälpa till inom vissa ärenden. 


Hälsorundan 2023

25 maj 2023

Välkommen till Hälsorundan 2023 torsdag den första juni, med många roliga aktiviteter under kvällen. I samband med detta sker även invigningen av Entré Multifunktionsbanan och utegymmet på Tannenområdet. Arbetet med spontanidrottsplatsen på Grubbans IP är i gång

24 maj 2023

Under 2022 avsatte kommunstyrelsen pengar för utveckling av spontanidrottsplats vid Grubbans idrottsplats. Efter workshops och inkommande önskemål är förslagen sammanställda och utifrån budget fastställda. Nu är anläggningen av spontanidrottsplatsen i gång.


Bild på gruppen

Examen för barnskötare

23 maj 2023

Lycksele lärcentrum erbjuder flera olika vuxenutbildningar. Måndag den 22 maj var det avslutning för en vuxengrupp som har läst till barnskötare i 1,5 år.


Rullskidbanan på Tannen redo för säsongen

16 maj 2023

Tannens idrottsområde byter skepnad från snö och längdskidor till barmark och rullskidor. Nu är multifunktionsbanan städad och blåst för rullskidor och andra idrottsaktiviteter. 


Bron över Lycksbäcken är stängd

16 maj 2023

På grund av höga vattenflöden är enskild väg AC 11110 Ponderosavägen tillfälligt avstängd vid bron över Lycksbäcken.Bild på människor händer som håller varandra i hand

Var med och påverka Lyckseles framtid!

12 maj 2023

Hur ska Lycksele se ut i framtiden - vilken miljö vill du leva i? Nu har du möjlighet att lämna in dina tankar för hur Lycksele ska utvecklas!


Anpassad måltid för barn och elever

08 maj 2023

Anpassad måltid erbjuds barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). I dag erbjuder kostenheten en två veckors rullande anpassad meny. För många barn/elever är det ett för stort utbud. Vi kommer därför att övergå till en fem dagars rullande anpassad meny.


Omledning av trafiken korsningen Lugnet/E12

04 maj 2023

Under maj månad kommer trafiken att ledas om på grund av arbetet med den nya gång- och cykelvägen från Lugnet till Betseledammen. Omledningen gäller korsningen Lugnet/E12.


Temadagar på Gammplatsen för årskurs 5

03 maj 2023

Temadagar på Gammplatsen för elever i årskurs 5 är ett samarbete mellan skolan, Skogs– och Samemuseet, Hembygdsgillet och Lycksele Sameförening.Roland ny skolchef i Lycksele

26 april 2023

Roland Bång är ny verksamhetschef för för- och grundskolan i Lycksele. Han har en bred yrkesbakgrund. Han kommer tidigare från en tjänst som projektledare för omställningsarbetet mot god och nära vård i södra Lappland, Region Västerbotten. 


Bild på Ulrika sjuksköterska

Jobba i Lycksele kommun

24 april 2023

Ulrika Jonsson är en av alla Lycksele kommuns medarbetare. Hon jobbar som specialistutbildad sjuksköterska inom hemsjukvård och trivs med sitt arbete och att bo i Lycksele.


Bild på köttsoppa med grönsaker

Dynamiskt inköpssystem (DIS)

19 april 2023

Ett DIS, eller dynamiskt inköpssystem, är en elektronisk metod för upphandling. DIS:et fungerar som en ramavtalsupphandling där leverantörer/producenter registrerar sig och efter godkännande ges möjlighet att lämna anbud på efterfrågade produkter som publiceras av upphandlande myndigheter.


Bild på Johanna som tittar in i kameran

Jobba i Lycksele kommun

19 april 2023

Johanna Österlind är en av alla Lycksele kommuns medarbetare. Hon jobbar som lärare i en årskurs 1 på Södermalmsskolan. Sedan hon blev färdigutbildad förskollärare samt F-3 lärare i januari 2011 har hon arbetat inom Lycksele kommun.
Kommunfullmäktige den 17 april 2023

14 april 2023

Måndag den 17 april är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.


Bild på morötter och potatis

Leverantörer av närproducerade livsmedel

12 april 2023

Är du intresserad av att bli leverantör för närproducerade livsmedel/råvaror till kommunens kostenhet? Lycksele kommun bjuder in till en träff där du får mer information torsdag den 27 april klockan 17.00 i Tannbergsskolans matsal. 


Bild på ett rum med skrivbord och saker

Invigning av kommunens inspirationsmiljö

12 april 2023

Genom att bygga upp ett visningsboende med exempel på tekniska lösningar för hemmet så hoppas Lycksele kommun kunna uppnå ökad integritet, självständighet och trygghet hos både äldre, funktionshindrade och anhöriga. Måndag den 17 april klockan 11.30 invigs boendet. 


Bild på romska flaggan

Romernas nationaldag den 8 april

08 april 2023

I dag det 8 april är det romernas nationaldag. Romernas nationaldag firas till minne av den första romska världskongressen som hölls i London 1971. Nu smyckas centrum inför påsken

05 april 2023

Lycksele har under de senaste veckorna bjudit på fina dagar med vackert väder. Påsken väntar runt hörnet och i centrum har Gatu-Parkenheten utsmyckat gågatan och torget och i år finns även en ny utsmyckning som vi med stolthet att visar upp.


Illusterad bild av en nätverkskabel

Internetavbrott i Stadsnätet 3 april 2023

03 april 2023

Knaften, Vänjaurbäck och byarna runtomkring har för närvarande problem eller inget internet. Lycksele Stadsnät har bytt switch och internet borde nu fungera för de användare som haft problem.


Beslut från kommunstyrelsen den 28 mars

30 mars 2023

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 mars. Kommunstyrelsen antar riktlinjer för skyltning för Lycksele kommuns verksamheter, samt markanvisning Tjärhovet 4 och 5.


Tyck till om Gammplatsen

29 mars 2023

Aktörerna på Gammplatsen, Skogs- och samemuseet, Lycksele hembygdsgille och Lycksele sameförening vill veta vad du tycker om Gammplatsen.


Bild på en man som ler in i kameran

Studera till sjuksköterska i Lycksele

28 mars 2023

Nu finns bättre möjligheter att studera till sjuksköterska i Lycksele. Umeå universitets nya satsning "decentraliserad sjuksköterskeutbildning" innebär att du har Lycksele som studieort. 


Trygghetslarmen fungerar igen

23 mars 2023

Trygghetslarmen är åter i drift. Leverantören som tillhandahåller tjänsten trygghetslarm meddelade på fredag morgon den 24 mars att problemet är löst.

 

 


I bild från vänster till höger: Roland Sjögren, Helene Hellmark Knutsson, Berit Högman, Lotta Finstorp, Marita Ljung och Christer Normark.

Besök av Sveriges fyra nordligaste landshövdingar

09 mars 2023

I veckan gästades Lycksele kommun i två dagar av Sveriges nordligaste landshövdingar. Programmet innehöll bland annat besök på bokhandeln, Skogs- och samemuseet och diskussion om framtiden och inflyttning.suddig bild på barn som sitter vid ett bord och äter

Måltidspolicy för Lycksele kommun

01 mars 2023

Kommunfullmäktige fastställer Måltidspolicy för Lycksele kommun. Måltidspolicyn ger information och vägledning för att erbjuda god mat med hänsyn tagen till hälsa, miljöpåverkan samt god långsiktig resurshushållning.


Elkostnadstöd till elintensiva företag

28 februari 2023

Elkostnadsstöd för elintensiva företag riktar sig till företag som använder mycket el i sina processer och har drabbats hårt av höga elpriser hösten 2022.  Ansökan öppnar 6 mars och håller öppet till och med 17 april 2023.


På bilden ses t.f. lokalpolisområdeschef Daniel Westerberg och kommundirektör Christer Normark som i dag undertecknade de nya medborgarlöftena i Lycksele kommun.

Nya medborgarlöften 2023-2024

28 februari 2023

Under måndagen undertecknades det nya medborgarlöftet i Lycksele kommun. I fokus under 2023–2024 står förebyggande arbete mot unga med fokus på tobak, alkohol, narkotika samt våld. 


Bild på ett barn som klappar en get

Kostnadsfritt föräldrastöd

23 februari 2023

Alla föräldrar vill ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt. Alla föräldrar vet också att det dyker upp situationer som känns svåra att hantera och att man kan känna sig maktlös och osäker som förälder.


Snögubben Isidor får en halsduk

22 februari 2023

Snögubben Isidor i rondellen har fått sig en halsduk. Det är en studiecirkel med kvinnor från Smedsberget via medborgarskolan som står bakom hantverket.


Älskade förbannade tonåring

22 februari 2023

Nu startar IFO vårens upplaga av Älskade förbannade tonåring. Det är en föräldragrupp för dig som har barn mellan 12 och 17 år.


Tips från konsumentvägledaren

21 februari 2023

Vill du veta mera om betaltjänster? Hos telekområdgivarna kan du lyssna på vad du kan göra om du fått en högre kostnad på din faktura. 


Bild på elever som sitter tillsammans och syns lite suddigt.

Starkt resultat för utbildningsnämnden

20 februari 2023

Utbildningsnämnden hade ett resultat 2022 som var 7,6 miljoner kronor bättre än budgeterat. En stark bidragande orsak till resultatet är kopplat till att utbildningsnämnden fått mer intäkter än budgeterat, främst i form av statsbidrag men även försäljning av skolplatser och från föräldraavgifter inom barnomsorgen.Isvägen i Siksele är öppen för 7 ton

09 februari 2023

Isvägen i Siksele är öppen för 7 tons fordon. Isvägen är till för biltrafik där bärigheten kontrolleras regelbundet genom att provborrning i isen.


Stark ekonomi för Lycksele kommun

08 februari 2023

Det preliminära bokslutet för 2022 visar på en stark ekonomi för Lycksele kommun, trots att årets resultat visar på ett underskott på minus 77,4 miljoner kronor. Kommunstyrelsen har fattat beslut om delinlösen av kommunens pensionsskuld. Amorteringen av skulden innebär lägre pensionskostnader från och med 2023 och under många år framöver. 


Information till livsmedelsföretagare

07 februari 2023

Från och med nästa år kommer Lycksele kommun börja använda ett nytt sätt att beräkna hur mycket årlig kontroll som livsmedelsföretag ska få. Tisdagen den 14 februari klockan 9-11 håller Livsmedelsverket ett seminarium för företag om den nya riskklassningsmodellen.


Bild på man som sjunger, samt barn i bakgrunden med samiska dräkter

Vi firar den samiska nationaldagen

06 februari 2023

I dag den 6 februari är det samernas nationaldag. Den firas över hela Sápmi. Det första firandet skedde i samband med inledandet av FN:s internationella urbefolkningsår 1993 i Jokkmokk.


Bild på matlagning över eld, vinter på isen i Lycksele.

Samernas nationaldag 6 februari

03 februari 2023

Den 6 februari är det Sämij Ålmagenbiävvie/ Samernas nationaldag.
Vi firar detta på Arena Älven och Skogs- och samemuseet. 


Seriebyte av gatubelysningen i centrum

01 februari 2023

Vi får många frågor kring varför gatubelysningen lyser under dagtid. På grund av seriebyte av gatubelysningen i tätorten lyser flera armaturer och arbetet kommer pågå under denna vecka.  

Välkommen till anhörigträff

29 januari 2023

Välkommen till anhörigträff för hemtjänsten den första mars på Medborgarhuset. Observera att vi har begränsat antal anhöriga till max två personer per brukare. 

 


Bild på Villgot utomhus i mössa där det står Sapmi

Villgot Lilja representerar Sápmi

27 januari 2023

En av våra Lyckseleelever Villgot Lilja har i veckan åkt till Kanada för att spela fotboll och representera Sápmi på Arctic Winter Games.  


Flytten till Lycksele blev en fullträff

19 januari 2023

Ulf och Malin Edberg upplevde att deras barn med funktionsvariationer inte fick det stöd som de förväntade sig. De sökte därför efter en ny plats att slå ner bopålarna på. Och i Lycksele hittade familjen rätt. Är du intresserad av hur det är att leva och bo i Lycksele? Besök vår inflyttarportal www.levailycksele.se 


Krav på negativt covid-19-test för inresande från Kina

03 januari 2023

Det epidemiologiska läget i Kina när det gäller covid-19 är oklart. Samtidigt förväntas resandet från landet öka kraftigt under de kommande veckorna. Folkhälsomyndigheten ber därför regeringen förbereda för krav på att personer som reser till Sverige från Kina ska kunna uppvisa ett intyg på ett nyligen taget negativt covid-19-test.
Bild från Homa bay på hus med plåttak

Nya projektmedel är beviljade

21 december 2022

I höstas skickades en projektansökan in till ICLD - Internationellt Centrum för Lokal Demokrati och nyligen fick vi det glädjande beskedet att projektet har beviljats. Vårt samarbete med Homa Bay County i Kenya fortsätter.


Isvägen i Siksele öppen för 4 ton

21 december 2022

Isvägen i Siksele är öppen för 4 tons fordon. Isvägen är till för biltrafik där bärigheten kontrolleras regelbundet genom att provborrning i isen.


Bild från hamnen i Lycksele, vintertid med röda hus

Lyckseles kulturmiljöer

20 december 2022

Lycksele är en kommun med ett brett spektrum av intressanta och värdefulla kulturmiljöer, allt ifrån förhistoriska spår till mer sentida byar och modern stadsbebyggelse. Kulturmiljö är ett övergripande begrepp för de avtryck som mänskliga aktiviteter gjort i det fysiska landskapet genom tiderna.


Utbildningsnämnden står inför stora utmaningar

16 december 2022

Inför 2023 står utbildningsnämnden inför stora utmaningar. Högre kostnader för verksamheterna, förändringar i barn och elevunderlag tillsammans med minskade intäkter efter pandemin gör att förutsättningarna förändrats.


bild på affisch om kvinnomöten

Avslutning kvinnomöten

16 december 2022

Avslutningen är här för detta år. Är du kvinna som känner att du vill besöka en grupp med mysig stämning, ta en fika, samtala eller bara vara i en trygg miljö för någon eller några timmar är du välkommen till oss.


Beslut från kommunfullmäktige

15 december 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 12 december. Kommunfullmäktige beslutade bland annat om ny barnomsorgstaxa från och med 2023. 

 


Bild på mycket folk som sitter i ett rum

Lycksele med vid stormötet i Region 10

14 december 2022

Efter flera år med endast digitala stormöten träffades äntligen Region 10:s styrelse och arbetsgrupper, i Lycksele - på ett lunch till lunch möte - med temat kompetensförsörjning.

 Jättesatsning i Västerbotten

13 december 2022

Fler utbildningar och större möjligheter för företag att få tag i kompetens. Nu går kommuner, universitet och näringsliv ihop och gör en unik satsning i norra Norrland. Det här innebär det för företagen och invånarna.Kommunfullmäktige den 12 december 2022

09 december 2022

Måndag den 12 december är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Under sammanträdet sker även utdelning av Alf Nilssons miljöpris. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.


Information till dig som åker färdtjänst

06 december 2022

Från och med den 1 januari 2023 kommer Lycksele kommun ingå i Länstrafikens gemensamma beställningscentral för serviceresor. Beställningscentralen samordnar resor inom bland annat färdtjänst och sjukresa.Information om övning i Lycksele

28 november 2022

Den 29 november till 1 december kommer Länsstyrelsen Västerbotten att ha en kurs på Ansia med deltagare från bland annat blåljusmyndigheter.


Bild på fyra språkombud

Språkombudsutbildare i Lycksele kommun

28 november 2022

Lycksele kommun har under hösten utbildat fyra språkombudsutbildare via vård och omsorgscollege. De ska tillsammans utbilda språkombud inom verksamheten. Två kommer från skolan och två kommer från stöd, vård och omsorg.


Skidpremiär i Lycksele

24 november 2022

Tack vare en jämn och kall utetemperatur har snötillverkningen levererat konstsnö i mängder till oss. Idag kan vi äntligen öppna portarna för alla längdskidåkare.


Bild på julgranen på torget

Nu julpyntas det i Lycksele

24 november 2022

Lagom till första advent höjs julstämningen i kommunen. I veckan pyntas gator och torg.Strandpromenaden pausar för vintern

21 november 2022

Kyla i kombination med en upptäckt kring bottenförhållandena i Umeälven gör att arbetet med strandpromenaden i Lycksele går i ide fram till att isen smält bort igen.Information till dig som åker färdtjänst

17 november 2022

Från och med den 1 januari 2023 kommer Lycksele kommun ingå i Länstrafikens gemensamma beställningscentral för serviceresor. Beställningscentralen samordnar resor inom bland annat färdtjänst och sjukresa.


Du är väl med och fyller i enkäten!

11 november 2022

Lycksele kommun deltar i en förstudie ”Äldre till maten” tillsammans med några andra kommuner i Sverige där vi vill ta del av dina erfarenheter rörande sociala aktiviteter och resor för äldre.


Psykeveckan vecka 45

04 november 2022

Varje år under vecka 45 har Västerbotten en temavecka kring psykisk ohälsa. Syftet är att öka kunskap och medvetenhet kring psykisk ohälsa och visa på livets möjligheter.Lokalbokning Tannbergshallen

03 november 2022

Nu är det dags att söka nya tider i Tannbergshallen för period 2.
1 december 2022 till 15 mars 2023.Beslut från kommunfullmäktige

28 oktober 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 24 oktober. Kommunfullmäktige beslutade bland annat om att anta Översiktsplan 2040, Lycksele Naturligt från grunden.


Ny översiktsplan antagen för Lycksele kommun

27 oktober 2022

Den 24 oktober antogs Lycksele kommuns nya översiktsplan i kommunfullmäktige. Översiktsplanen lägger grunden för kommande samhällsbyggnadsprocesser och sätter premisserna för vår mark- och vattenanvändning på lång sikt.Älskade förbannade tonåring

25 oktober 2022

Nu startar IFO årets upplaga av Älskade förbannade tonåring. En föräldragrupp för dig som har barn mellan 12–17 år. Träffarna kommer att ske vid fyra tillfällen.


Information inför vintersäsongen

21 oktober 2022

Vintern börjar närma sig hos oss i Lycksele och vi hoppas på att den ger oss snötäckta landskap. Med vintern följer även ett gediget arbete för våra snöröjare och entreprenörer med att säkerställa och skapa framkomliga och trygga gator, vägar och cykelvägar. Men vad har ni fastighetsägare för ansvar under vintertiden? Vi får många frågor och här är några förtydligheter gällande vinterväghållningen.


Bild framsida samiska förskolan med farstu och samiska flaggan

Giällavahkko vecka 43

19 oktober 2022

För fjärde året i rad är det dags att lyfta fram de samiska språken genom en samisk språkvecka som genomförs under vecka 43 den 24–30 oktober 2022.


Alf Nilssons miljöpris

18 oktober 2022

Alf Nilsson gav Lycksele kommun förtroendet att förvalta och administrera utdelandet av Alf Nilssons miljöpris under tio års tid. Prissumman per år är 50 000 kronor och fram till den 25 oktober kan du nominera personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele som du tycker har gjort en bra insats för miljön.


Skolmatsedeln ändras i Lycksele

13 oktober 2022

Efter den kritik som har riktats kring den mat som serveras inom kommunens förskolor och skolor under hösten 2022, kommer Lycksele kommun att återgå till den tidigare matsedeln från 2021.


Föräldrautbildning ABC

13 oktober 2022

Anmäl dig till ABC - Alla barn i centrum. ABC är gruppträffar för föräldrar som har barn i åldrarna 3–12 år. Träffarna handlar om hur man kan stärka relationerna i familjen och förebygga stress och konflikter i vardagssituationer.
Karta över där avbrottet är

Internetavbrott i stadsnätet tisdag den 18 oktober

10 oktober 2022

Internetavbrott för stadsnätets abonnenter längs väg 365 och 363. Avbrottet berör delar av Ruskträsk, samt boende i och omkring Vormsele, Rusksele, Idbäcken, Tingsdal, Forsholm, Sikseleberg och Ålavan.


Flagga Ukraina

Information om säkerhetsläget

05 oktober 2022

Situationen i omvärlden väcker oro hos många av oss. Se till att du har tillgång till korrekt information, kan svara på frågor och dela inte ej säkerställd information eller bidra till spekulationer. Här finns källor till säkerställd information med svar på vanliga frågor.


Bild på en glödlampa

Varje kilowattimme räknas

04 oktober 2022

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.
Krisberedskapsveckan 2022

26 september 2022

Idag börjar årets krisberedskapsvecka. Krisberedskapsveckan genomförs sedan 2017 varje år och syftar till att uppmärksamma vikten av en god krisberedskap. Temat för årets vecka är matlagning.


Kartläggning av naturområden för friluftsliv

23 september 2022

Lycksele kommun genomförde under våren workshops för att identifiera naturområden lämpliga för friluftsliv. Under september kommer ytterligare träffar att hållas i Lycksele, Kattisavan och Örträsk.


Samiska flaggan

Samiska veckan - vecka 39

21 september 2022

Under vecka 39 är det Samiska veckan med en rad aktiviteter. Julla Májja, den samiska biblioteksbussen gästar oss under veckan med aktiviteter på förskolor, skolor och äldreboendet Skytten.


Strandpromenaden, mer än bara en gång- och cykelväg

16 september 2022

Älvarna som rinner genom Lycksele tillför stora värden till vår kommun. Under 2022 beslutade kommunstyrelsen att avsätta investeringsmedel till att anlägga en strandpromenad från stora bron till Gammplatsen.


Bild på en röd maskin

Avyttring av inventarier

16 september 2022

Lycksele kommun har via PS Auction lagt ut ett antal objekt på auktion till försäljning.Två händer, en vuxen och ett barn

SEE Hållbarhetsvecka 2022

14 september 2022

Välkommen till SEE Hållbarhetsvecka 19-25 september. SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. 


Resultatet av lekplatsundersökningen

14 september 2022

Under perioden 20 maj – 31 augusti har kommunen efterlys synpunkter och önskemål från medborgare på hur man önskar att de allmänna lekplatserna ska se ut i framtiden. Nu är svaren sammanställda och finns att ta del av här.


Ingångna elavtal ska hållas

12 september 2022

Konsumentverket har fått frågan om företagen får bryta elavtal med fast pris, med hänvisning till force majeure. Force majeure handlar om att en part, till exempel ett företag, är förhindrad att leverera eller prestera enligt ett avtal på grund av att något oväntat inträffat som parten inte kan styra över.


Temadagar på Gammplatsen

07 september 2022

I veckan får eleverna i årskurs 6 komma på temadagar på Gammplatsen och lära sig mer om Lyckseles historia och hur skolan såg ut tidigare.


Vi söker dig som vill hjälpa en medmänniska

06 september 2022

Överförmyndarverksamheten i södra Lappland behöver hela tiden rekrytera nya och lämpliga gode män och förvaltare. Uppdraget är ideellt och du ersätts genom arvode som betalas ut i efterskott.
Nu påbörjas arbetet med strandpromenaden

02 september 2022

Under vecka 36 startar äntligen arbetet med Lyckseles nya strandpromenad. Många ser fram emot att vandra längst med den och det är därför glädjande nyheter att arbetat påbörjas nu i höst.Världens bästa Lycksele - vad är det för dig?

29 augusti 2022

Gör enkäten som fokuserar på hur ni tycker att världens bästa Lycksele ska vara! Enkäten är anonym och öppen fram till valet. En sammanställning av era svar kommer att visas på vår hemsida och i biblioteket. Tillsammans skapar vi attraktiva Lycksele.


Bild på en blå buss där det står Länstrafiken i Västerbotten

Nu rullar busstrafiken igång i tätorten

25 augusti 2022

Den 22 augusti börjar den nya servicelinjen köra mellan hållplats Torget och Lyckseles olika stadsdelar. Trafiken kommer att utföras med en elbuss och är en del av Lyckseles strävan efter att bli en långsiktigt hållbar kommun.


Bild på äldre kvinna som ler mot kameran

Lycksele kommun tillhör topp 25

24 augusti 2022

Lycksele ligger bland de 25 procent av Sveriges kommuner med högst nöjdhet när det gäller helhetssynen på hemtjänsten i kommunen. 


Bild på Norrängsskolan

Trafiksäkerheten kring våra skolor och förskolor

24 augusti 2022

Inför skolstarten så vill vi uppmana alla vårdnadshavare att låta de elever som har möjlighet att promenera till skolan. Detta utifrån ett hälsoperspektiv men också utifrån att minska risken för trafikfarliga situationer utanför våra skolor.Skolstart höstterminen 2022

18 augusti 2022

Vi hälsar alla elever varmt välkomna till skolan måndagen den 22 augusti. Här finns information om vilka uppropstider som gäller för de olika skolorna. Sista rycket för att lämna in synpunkter på översiktsplanen

09 augusti 2022

Kommunens översiktsplan har varit på granskning över sommaren och pågår fram till den 31 augusti 2022. Det är nu dags för er som vill lyfta er syn på förslaget att skicka in dessa innan granskningen avslutas. Efter granskningen kommer planen gå till antagande, och det kommer inte att finnas fler möjligheter att lämna in synpunkter.


Urfolksdagen den 9 augusti

09 augusti 2022

Den nionde augusti varje år firas den internationella urfolksdagen. Under dagen högtidlighålls världens urfolk och de gemensamma banden mellan urfolkens kulturer och den natur som samerna levt och överlevt i. 
Kvinna och barn som cyklar

Tyck till om cykelmöjligheter i kommunen

01 augusti 2022

Den ideella föreningen Cykelfrämjandet genomför under sommaren en enkätundersökning där invånare får tycka till om hur det är att cykla i just deras kommun.Ökning av covid-19

29 juli 2022

Sedan början av juni har Folkhälsomyndigheten sett en ökad smittspridning av covid-19 i Sverige. Från och med den 1 april 2022  klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. Däremot är sjukdomen fortfarande anmälningspliktig, vilket innebär att konstaterade fall fortfarande ska anmälas av sjukvården till den regionala smittskyddsläkaren och Folkhälsomyndigheten. 


Motorveckan 2022 har startat

25 juli 2022

Motorveckan 2022 har startat igång. Nu hoppas vi på en fin vecka för både besökare och kommunmedborgare. Det kommer många unga personer till Lycksele den här veckan. Polisen vädjar om hjälp från föräldrar och vårdnadshavare att kontrollera var era ungdomar befinner sig och med vilka.Information om Hedlunda badplats

07 juli 2022

Träden vid Hedlunda badplats har sedan länge varit markerade som flyghinder. För att skydda badplatsen mot en kalavverkning beslutades i samråd med kommunen, flygplatsbolaget och utföraren av åtgärder att försöka behålla vind- och insynsskydd samt minimera risk för erosion i närheten till badplatsen.
Hästveckan 2022

05 juli 2022

Hästveckan 2022, 1-9 juli är nu igång för fullt på Lycksele travbana.


Visselblåsarfunktion Lycksele kommun

01 juli 2022

Det är viktigt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden i offentlig verksamhet. Lycksele kommun har en visselblåsarfunktion som är till för både anställda och medborgare. 


Ny samlad portal för Lycksele

28 juni 2022

Nu lanseras Lyckseles nya webbportal. Du som invånare, besökare, företagare eller inflyttare möts av en ny helt ny startsida för Lycksele som ska hjälpa dig vidare till just den information du söker. Syftet är att samla våra webbplatser under en sida. 


Det händer mycket i Lycksele just nu

28 juni 2022

Det händer mycket positivt i Lycksele just nu som bidrar till utveckling och attraktion i vår stad. Några projekt har dammats av och satts i verk detta år och andra är nya etableringar och nya byggnationer som valt att satsa i Lycksele.


folk som dansar runt en midsommarstång

Glad midsommar önskar Lycksele kommun

23 juni 2022

Lycksele kommun vill önska alla en riktigt trevlig midsommar. På flera platser runt om i kommunen firas midsommarafton. Bland annat så är det traditionellt firande på Gammplatsen. 


Vattenskoterkörning i Lycksele kommun

23 juni 2022

Nu när sommaren är i gång börjar kommunen att få in klagomål på vattenskoterkörning och även körning med snöskotrar på älven. Körningen kan upplevas som mycket störande. I Lycksele kommun är det bara tillåtet att köra vattenskoter i Kattisavan inom område som beslutats av Länsstyrelsen.


Ett barn och kvinna står på en strand och skrattar och tittar på varandra i solnedgång.

Vad händer i Lycksele

22 juni 2022

Vår vackra kommun har mycket att erbjuda, både till sina invånare men också till sina gäster. En hemester förgyller sommaren. Här hittar du förslag inför sommaren 2022 på aktiviteter för stora och små.
Kvinna står framför en gård

Aktiv framåtanda i Kristineberg

21 juni 2022

Boliden investerar totalt 1,25 miljarder i att utvidga Kristinebergsgruvan, något som innebär stor framtidstro och febril aktivitet i den lilla byn Kristineberg, även kallad Kriberg. Befintliga jobb tryggas och många nya arbetstillfällen skapas tack vare Bolidens satsning. Produktionen ska vara igång 2023 och gruvan framtidssäkras för åtminstone tio år framåt, vilket ger ett enormt uppsving för den redan aktiva byn.


Äldre sitter och fikar tillsammans runt ett bord.

Invigning av trygghetsboende

20 juni 2022

Fredagen den 17 juni invigdes trygghetsboendet Blåklockan i Rusksele. Ett trygghetsboende är vanliga hyreslägenheter för äldre personer som är 70 år som vill ha mer trygghet och social samvaro.


Två kvinnor sitter i en buss

Tyck till om busslinje i tätorten

16 juni 2022

I augusti 2022 kommer Lycksele kommun att införa busstrafik i tätorten i form av en så kallad servicelinje. Detta blir möjligt genom att en av bussarna som kör till byarna på morgon och eftermiddag kan användas i tätorten mitt på dagen.


Kartläggning av naturområden för friluftsliv

16 juni 2022

Lycksele kommun kartlägger naturområden lämpliga för friluftsliv och bjuder in till workshop för att identifiera och samla in kunskap om områden. Materialet kommer bland annat användas som planeringsunderlag. Vilka områden använder du och på vilket sätt? Kom gärna till någon av våra träffar och dela med dig av din kunskap om friluftsområden i Lycksele kommun.


Hand som sitter vid dator

Beslut från kommunfullmäktige

15 juni 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 juni. Kommunfullmäktige beslutade bland annat att införa E-förslag från och med den 1 januari 2023. Test av Hesa Fredrik den 13 juni

13 juni 2022

Måndag 13 juni klockan 15.00 kontrolleras som planerat att signalen Viktigt meddelande fungerar via utomhusvarningssystemet ”Hesa Fredrik”. Vi betonar att det är ett test, med tanke på omvärldsläget.

 


Nytt bostadsområde på Nydala

13 juni 2022

Idag påbörjas det första steget till ett nytt bostadsområde i Lycksele på Nydala. Området kommer tillföra Lycksele tätort med nya, attraktiva och vattennära tomter. 


Skolavslutningen på Tannbergsskolan

13 juni 2022

I morgon tisdag den 14 juni är det skolavslutning för alla elever i grundskolan och gymnasiet. Klockan 12.45 är det utspring för studenterna på Tannbergsskolan. Information kring sommarstängning

08 juni 2022

Inom vissa sakområden kommer det under sommaren 2022 att vara en begränsning i våra möjligheter att handlägga ärenden.Bild på flera händer som håller varandra i handen, står i en ring

Trygghetsenkät 2022

07 juni 2022

Tyck till om tryggheten i Lycksele kommun. Ta tillfället att besvara den lokala trygghetsenkäten.Lycksele lärcentrums nya hemsida

03 juni 2022

Nu har Lycksele lärcentrums nya hemsida lanserats. Här finns beskrivning av vår verksamhet, information till elever och studenter samt länkar för ansökan till Komvux och till tidsbokning för studievägledning. 


Beslut från kommunstyrelsen den 31 maj

02 juni 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 31 maj. Bland annat beslutades det om att införa en servicelinje från och med hösten 2022, samt införande av e-förslag. 


Musikskolan 60 år

02 juni 2022

Musikskolan firar 60 år! Jubileumsåret invigdes hösten 2021 och under året har det varit flera olika arrangemang. Jubileumsfirandet avslutades med en stor festival som har pågått under en vecka.


Vaccindos till äldre och riskgrupper

25 maj 2022

Pandemin med covid-19 är inte över. I Sverige behöver vi vara beredda på en ökad spridning av covid-19 under kommande höst- och vintersäsong, skriver Folkhälsomyndigheten som rekommenderar ytterligare en vaccindos till äldre och riskgrupper.


Välkommen till Hälsorundan 2022

24 maj 2022

Vi är väldigt glada att efter två års uppehåll kunna genomföra Hälsorundan i Lycksele igen. Prova på fritidsaktiviteter eller ta en promenad i Tannenområdet.Granskning av Lycksele översiktsplan

23 maj 2022

Kommunen håller på att ta fram en ny översiktsplan för Lycksele kommun. En plan som sträcker sig fram till år 2040. Nu är det dags för granskning av planförslaget. I förslaget föreslås områden för bebyggelseutveckling och riktning för användning av mark och vatten. Granskningen pågår till den 31 augusti 2022.


Karta över området där de flyger. Bland annat Kristineberg och Rusksele

Flygmätning på låg höjd

21 maj 2022

Boliden Mineral planerar att genomföra en geofysisk flygmätning på låg höjd under perioden 1 juni – 1 oktober. Mätningen är en del av Bolidens eftersökningsarbete.


Hur ser Lyckseles lekplatser ut i framtiden?

20 maj 2022

Utbudet av lekutrustningar har utvecklats stort under de senaste åren och önskemål om fler och större lekplatser önskas från medborgare i Lycksele kommun, både i tätorten samt i byarna.

Nu vill vi höra era synpunkter på hur ni önskar att Lyckseles lekplatser ska se ut i framtiden.
Bild på Lycksele lärcentrum

Akademiska årets avslutning i Lycksele

17 maj 2022

Du som bor i Lycksele kommun och studerar på universitetet/högskola/yrkeshögskola inbjuds till Akademiska årets avslutning 2021–2022. Inbjudna är också arbetsgivare i Lycksele kommun med behov av högskolekompetens.Bild på vuxna som är ute och går i mörklret.

Bli en lokal nattvandrare

11 maj 2022

Behovet av fler vuxna i det offentliga rummet är stort.
Att få vara en positiv förebild för det dyrbaraste vi har, våra barn och ungdomar ger mycket glädje. Inför alla arrangemang i Lycksele behöver vi bli fler vuxna på stan. Därför tittar Lycksele kommun på ett koncept tillsammans med Medborgarskolan där föreningar kan vara ett stöd som lokala nattvandrare. 


Flagga Ukraina

Information med anledning av kriget i Ukraina

11 maj 2022

Många hör av sig till Lycksele kommun med frågor om hur kommunen agerar med anledning av Rysslands invasion i Ukraina. Här har vi samlat information om detta och ger svar på de vanligaste frågorna. 


Fiskargubben får sig ett namn

09 maj 2022

Under vintern har kommunen efterlyst namnförslag på den populära utsmyckningen fiskargubben. Fiskargubben är en av många utsmyckningar i Lycksele och har varit det under många år. Nu kommer han även att få sig ett namn.


Medborgarundersökning 2021 resultat

06 maj 2022

Medborgarundersökningen som gjordes under 2021 har nu sammanställts och  Lycksele kommun vill tacka alla som bidragit med sina tankar och åsikter.


Händer som skriver på en dator

Ny Konsumentlag från första maj

05 maj 2022

Från och med 1:a maj 2022 har vi en ny konsumentköplag.  Den nya lagen innebär att Sverige förändrar lagstiftningen så den följer den inom EU. Då har du som konsument ett bättre läge att reklamera varor som det är fel på.


Kommunen förlänger tiden för inkommande förslag och idéer kring Grubbans IP

05 maj 2022

Det är inte försent att komma med ideér och förslag på utformningen och innehållet på Grubbans IP. Kommunen förlänger tiden för inkommande idéer och förslag kring Grubbans idrottsplats. Grunnar du på en idé eller har du ett förslag till hur Grubbans IP önskas se ut? Välkommen att dela dina idéer och förslag till oss!


Bild på nya värdskapstränare som håller i varsitt hjärta i papper.

Nya värdskapstränare inom kommunen

05 maj 2022

Lycksele kommun har sedan 2019 rekryterat och utbildat medarbetare till att vara värdskapstränare. Att vara värdskapstränare är ett viktigt och roligt uppdrag och ett fantastiskt förtroende.


Bild på barn som simmar med simglasögon

Sommarsimskola

03 maj 2022

Vi välkomnar alla barn födda 2016 upp till årskurs 6 att delta i årets sommarsimskola på simhallen, där vi under lekfulla former utvecklar barnens vattenvana och simkunskaper inför sommarens badäventyr.
Beslut från kommunfullmäktige

13 april 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 11 april. Bland annat togs beslut om Kulturplan 2022–2024, samt inköp av en kranbil till Tannbergsskolan.Ny kostchef i Lycksele

08 april 2022

Från och med den första april arbetar Klaus Dudenhöfer som ny kostchef i Lycksele. Han kommer närmast från en tjänst som servicechef på Bäckedals folkhögskola i Sveg.Referat från kommunstyrelsen den 29 mars

30 mars 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 29 mars. Bland annat togs beslut om Kulturplan 2022–2024. Kommunstyrelsen tog även beslut om detaljplan för Vågen 4 för att skapa förutsättningar för upprättande av flerbostadshus.


Höjden på årets ispelare

09 mars 2022

Höjden på årets ispelare är nu fastställd och vi har en vinnare av årets ”gissa höjden”- tävling.


Beslut angående servitutsbildning

07 mars 2022

Mark- och miljödomstolen avkunnade den 2 mars dom i ärendet kring servitutsbildning till förmån för Lycksele Airport AB på Berglunda begravningsplats. Med en faktabaserad förklaring kring bakgrund, process och framtid vill vi på ett samlat sätt ge svar på många av de frågor vi får i ärendet. 

 


Modernisering av mobilnätet

07 mars 2022

Moderniseringen av mobilmaster innebär att utrustningen ska renoveras och anpassas till ny teknik. Det medför att utrustningen under kortare perioder behöver släckas ned medan arbetet pågår. Det kommer att beröra platser i Lycksele kommun. 


Feriepraktik i sommar

07 mars 2022

Skolungdomar som går i årskurs åtta eller upp under 2022 och är under 18 år kan nu lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar. En möjlighet att både få en inblick i arbetslivet och att se och lära sig nya saker.


Information med anledning av situationen i Ukraina

04 mars 2022

Lycksele kommun följer händelseutvecklingen i Ukraina. Vi samarbetar med myndigheter och andra kommuner i länet för att tillsammans kunna identifiera och hantera en eventuell påverkan på Västerbotten. 


Sportlovsaktiviteter vecka 10

02 mars 2022

Vecka 10 är det sportlov och det händer en hel del roligt i Lycksele. Här hittar du tips på olika aktiviteter.


Arbetsintegrerad lärarutbildning

01 mars 2022

Nu erbjuder Lycksele kommun i samverkan med Umeå universitet och 12 andra kommuner regionens andra arbetsintegrerade lärarutbildning.Ny lekplats i centrum på kvarteret Köpmannen

28 februari 2022

Just nu pågår planeringen för byggnationen av lekplatsen på kvarteret Köpmannen för fullt. Under våren kommer markarbetet att påbörjas och lekplatsen kommer att vara anlagd och klar under detta år.  


Bild på isvägen

Kommunfullmäktige den 28 februari

28 februari 2022

Måndag den 28 februari är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.


Når ispelaren drömgränsen 50 meter i år?

24 februari 2022

Ispelaren har varit en utsmyckning sedan 1994 då första försöket gjordes, men det var först året därpå som det verkligen blev en pelare. År 1999 mättes rekordhöjden till 49,54 meter, men ännu har inte drömgränsen 50 meter nåtts. Är 2022 året då ispelaren når sin drömgräns? Var med och gissa höjden på årets ispelare och vinn ett Lyckselekort värde 200 kronor!Många nya elever till Tannbergsskolans gymnasium

16 februari 2022

Intresset för att studera på Tannbergsskolan i Lycksele växer. Efter första valomgången till gymnasiet inför hösten 2022 kan vi konstatera att Tannbergsskolan är ett populärt val i Västerbottens inland.


Referat från kommunstyrelsen den 8 februari

09 februari 2022

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 8 februari. Bland annat togs beslut om förslag till investeringsprojekt 2022. Däribland färdigställande av utegym och en satsning på en framtida mötesplats för bilburen ungdom. Samiska nationaldagen 6 februari

04 februari 2022

Den 6 februari firas samernas nationaldag. I Lycksele sker firandet på Gammplatsen mellan 12-16. Då invigs även Skogs- och samemuseet. 


Restriktioner tas bort 9 februari

03 februari 2022

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.


Kvällsbild med belysningen över vintervägen.

Unik belysning över älven

03 februari 2022

Belysningen av isvägen i centrala Lycksele har nu blivit verklighet genom finansiering av Region Västerbotten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via projektet HAR, Hållbara arbets- och tjänsteresor i Västerbotten.


Feriepraktik sommaren 2022

31 januari 2022

Nu är det dags att se över om ni har möjlighet att ta emot ferieungdomar i sommar.


Bild på Sophia ute vid vatten och håller i ett barn

Lockar språkelever från hela Sverige

28 januari 2022

Lyckseles unika erbjudande lockar språkelever från hela Sverige. Lycksele som är en samisk förvaltningskommun satsar hårt på att lära ut de samiska språken. I dag erbjuds utbildningar över hela Sverige med hjälp av ett engagerat och kunnigt gäng modersmålslärare.
Sök strandskyddsdispens och bygglov inför sommarens projekt redan nu

26 januari 2022

Under våren och sommaren ökar antalet ansökningar om strandskyddsdispens och bygglov som kommer in till oss och handläggningstiderna blir därför längre. Vill du vara säker på att hinna få alla beslut som behövs innan våren och sommaren vill vi uppmana er att redan nu komma in med en ansökan.Solnedgång med korpberget

Anpassade förhållningsregler

20 januari 2022

För att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är mycket hög ändras nu förhållningsreglerna om att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. 

 
Beslut gällande kultur- och fritidsanläggningar

11 januari 2022

För att minska risken för smittspridning av covid-19 och anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer har Lycksele kommun tagit beslut kring kommunens kultur och fritidsanläggningar. 


Samiska förskolan i Lycksele

11 januari 2022

Lycksele kommun har under flera år arbetat för en samisk förskola. Nu har beslut tagits att en samiskinspirerad förskoleavdelning ska inrättas på Johan Skyttes.Ritad vild coronavirus

Smittspridningen ökar i kommunen

10 januari 2022

Smittspridningen av covid-19 har ökat markant den senaste veckan. Den senaste statistiken från vecka 1 visar på 48 nya smittade i Lycksele kommun fram till fredagen den 7 januari.   


Inför skolstarten den 12 januari

10 januari 2022

På onsdag den 12 januari kommer eleverna tillbaka till skolan efter jullovet. Lycksele kommuns förskolor och skolor kommer att vara öppna som vanligt efter jul- och nyårshelgerna men vi har beredskap att snabbt vidta åtgärder vid lokala smittoutbrott.  


POSOM-gruppen aktiveras

04 januari 2022

Med anledning av en tragisk händelse under helgen aktiveras POSOM i Lycksele (Psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer).

 Bild från vägen rak sträcka utan bilar

Gång- och cykeltunnel öppen

29 december 2021

Anslutningarna till den nya gång- och cykeltunneln på Furuvik är nu framkomlig. Till våren kommer den att färdigställas med belysning och asfalt.


Screening av vård- och omsorgspersonal

29 december 2021

Från och med torsdag den 30 december kommer det att påbörjas screening två gånger i veckan av kommunal vård- och omsorgspersonal i Lycksele kommun.


Restriktioner Lycksele simhall

29 december 2021

För att begränsa spridningen av covid-19 har Folkhälsomyndigheten infört nya restriktioner för fritidsanläggningar. Det innebär begränsningar för dig som gäst på Lycksele simhall och vi ber om förståelse och hänsyn.
kvinna med munskydd och visir

Åtgärder för minskad spridning av covid-19

21 december 2021

Från och med den 23 december gäller nya restriktioner och rekommendationer. Bland annat rekommenderas alla som kan att arbeta hemifrån. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. 


Isvägen i Siksele är öppen för 4 ton

21 december 2021

Isvägen i Siksele är öppen för 4 tons fordon. Isvägen är till för biltrafik där bärigheten kontrolleras regelbundet genom att provborrning i isen.Detaljplanförslag vågen 4

20 december 2021

Här kan du som medborgare ta del av de granskningshandlingar för detaljplanförslag för Vågen 4 inom Lycksele tätort.


Bild tagen från korpberget mot stan. Älven nedanför och man ser byggnader på andra sidan. Sol ute

Beslut från kommunfullmäktige

17 december 2021

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december. 


Lycksele kommun på tredje plats i Bästa Tillväxt 2021

15 december 2021

Vi säger stort grattis till våra företagare! Lycksele kommun placerar sig i år som trea när priset Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.


Bild på vinnarna

Vinnare av Alf Nilssons miljöpris

14 december 2021

Alf Nilssons miljöpris vill uppmärksamma särskilt berömvärda insatser som förbättrar miljön i Lycksele. Priset delas ut av Lycksele kommun och vänder sig till personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele kommun. Alf Nilssons miljöpris 2021 tilldelas Bränna Gård och Ekospa.


bild kulan torget

Kommunfullmäktige den 13 december

13 december 2021

Måndag den 13 december är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Du är välkommen att närvara eller följa mötet via länk när kommunfullmäktige sammanträder på MB klockan 13.00.  


symbolisk bild coronavirus

Om familjemedlem är smittad med covid-19

10 december 2021

När någon i ditt hushåll har blivit bekräftad smittad med covid-19 ska alla i hushållet stanna hemma i minst 7 dagar. Är du äldre än förskoleklassålder ska du också testa dig.


Varnar för svaga isar

08 december 2021

Räddningstjänsten i Lycksele varnar för svaga isar och uppmanar alla att inte ge sig ut på istäckta sjöar och vattendrag. Även om det varit kallt länge är isarna på sjöar och vattendrag fortfarande svaga och förrädiska att befinna sig på och risken för olyckor är stor.

 


Nya åtgärder för att begränsa smittspridning

08 december 2021

Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19 i samhället och för att minska risken för att hälso- och sjukvården blir för hårt belastad. Från och med den 8 december 2021 rekommenderas alla att hålla avstånd i offentliga miljöer.Symbolisk bild på coronavirus, rosafärgad virus

Ny rekommendation om testning

02 december 2021

Alla som har varit utanför Norden under de senaste sju dagarna bör PCR-testa sig för infektion av covid-19 så snart som möjligt efter hemkomst. Dessutom gäller särskilda rekommendationer för dig som har besökt vissa länder i södra Afrika. Anledningen är att omikron, den nya virusvarianten av SARS-CoV-2, upptäcks i allt fler länder.


Bild över Lycksele

Översiktsplan 2040 - Lycksele kommun

01 december 2021

Kommunen har börjat arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Lycksele kommun. En plan som sträcker sig fram till år 2040. I förslaget föreslås områden för bebyggelseutveckling och riktning för användning av mark och vatten. Samrådet pågår till den 28 februari 2022.


Bild på Marika Ohls, lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet som ler mot kameran

Gör eleverna redo för yrkeslivet

30 november 2021

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett av alla program som erbjuds på vår gymnasieskola Tannbergsskolan. Programmet innehåller många praktiska moment och eleverna får grundläggande kunskaper inför arbetslivet.


Samiska flaggan närbild

Flaggdag i Sápmi

29 november 2021

Den 29 november är det officiell flaggdag i Sápmi. Detta för att uppmärksamma frihetskämpen och pionjären Elsa Laula Renbergs födelsedag och hennes betydelse för den politiska utvecklingen i Sápmi.


Bild på värmeljus

En vecka fri från våld

25 november 2021

Denna vecka uppmärksammar vi En vecka fri från våld. Det är ett initiativ skapat av organisationerna Unizon och MÄN. Våld är aldrig okej!Framsidesbild på ishallen

Flera stora investeringar under 2022

23 november 2021

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 23 november. Däribland ombyggnad av ”gamla restaurangen” i Kristineberg, investeringar på ishallen och färdigställande av en gång och cykelväg mot Hedlunda.


Elbuss till Tannbergsskolan

23 november 2021

Nu har den första eldrivna elbussen levererats till Lycksele kommun. Elbussen har nio sittplatser och ska användas av bygg- och anläggningsprogrammet på Tannbergsskolan.

 


Folkhälsomyndigheten föreslår vaccinationsbevis

18 november 2021

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid evenemang för personer som är 18 år och äldre från och med den 1 december. Vaccinationsbeviset ska kunna användas vid arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare.Bild på Södermalmsskolan

Ombyggnation av Södermalmsskolan

15 november 2021

Nu är det åter aktuellt med ombyggnation av delar av Södermalmsskolan. Det handlar om de två klassrummen som ligger närmast Maskrosen, vilket i nuläget är klassrum för årskurs 3 och 4.


Bild på person som svetsar med mask

Temadagar på Tannbergsskolan

12 november 2021

Varmt välkomna till temadagar om industriprodukter på Tannbergsskolan den 16 och 17 november. Läslovsaktiviteter på biblioteket

29 oktober 2021

Lördag 30/10—fredag 5/11 erbjuds det olika Läslovsaktiviteter på biblioteket med onsdag som höjdpunkt, då vi bygger LEGO över hela biblioteket med Hans Brettschneider känd från Lego Masters. 

 Kundtjänst hälsar er välkommen på samiska under vecka 43

27 oktober 2021

Just nu firar vi samisk språkvecka. Det gör vi bland annat genom att kundtjänst hälsar välkommen på de samiska språken. 

Giällavahkko/Gielevåhkoe/Giellavahkko/Giellavahkko/Giellavahkku
Buerestbåhtieme Liksjuon kommuvdnije!
Buerie Båeteme Liksjoen Tjieltese!


Rent vatten avgörande för ett hälsosamt liv

25 oktober 2021

Det blir en nystart för demokratiprojektet mellan Lycksele kommun och Homa Bay County i Kenya. Tillsammans ska samarbetsparterna utarbeta en plan för integrerad avfalls- och vattenhantering i området Homa Bay vid Victoriasjön, i västra Afrika.


Information om snöröjning och halkbekämpning

21 oktober 2021

Vintern kom med snabba steg och nu är våra gator och GC-vägar täckta med snö. Under de senaste åren har vintrarna betett sig annorlunda jämfört med tidigare vintrar med isiga vägar och regnig nederbörd. Vi tänker med denna information berätta hur kommunen arbetar med halkbekämpning och snöhantering.


Bilden föreställer politiker som sammanträder

Beslut från kommunfullmäktige

20 oktober 2021

Här följer några ärenden från kommunfullmäktiges sammanträde den 18 oktober. Bland annat delårsrapport 2021, samt införandet om kommunal parkeringsövervakning.


Lycksele kommun fortsätter sitt krisarbete

19 oktober 2021

Lycksele kommun fortsätter sitt krisarbete under dagen med anledning av den tragiska händelsen där tre personer skadades allvarligt vid ett våldsdåd under måndagen. Kommunen har organiserat sin krisledningsgrupp som bland annat ska hjälpa personal och elever när de återvänder till skolan.


Posom-gruppen aktiverad

18 oktober 2021

Polisen utreder just nu ett grovt våldsbrott i Lycksele kommun. Tre personer är skadade. Lycksele kommun har aktiverat kommunens POSOM-grupp och kommer ikväll erbjuda stöd på S:t Mikaelsgården mellan klockan 18 och 21. Bild tagen utomhus med traktorer som jobbar i skogen

Utegym på Tannen

13 oktober 2021

Nu har arbetet med uppförandet av utegymmet på Tannen påbörjats. Utegymmet kommer att placeras intill multifunktionsbanan bredvid elevhemmet i skogen.


Alf Nilssons miljöpris

13 oktober 2021

Alf Nilsson gav Lycksele kommun förtroendet att förvalta och administrera utdelandet av Alf Nilssons miljöpris under tio års tid. Prissumman per år är 50 000 kronor och fram till den 25 oktober kan du nominera personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele som du tycker har gjort en bra insats för miljön.


Kommunfullmäktige i Lycksele

12 oktober 2021

Måndag den 18 oktober är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Observera att sammanträdet sker fysiskt på plats på Medborgarhuset.
Bild på mobiltelefon

Störningar i mobilnätet

07 oktober 2021

Det är störningar på mobilnätet i Lyckseleområdet och det kan förekomma problem både när du ringer eller använder mobila tjänster i området. 


Bild på vedhyvel

Försäljning av objekt via auktion

05 oktober 2021

Det pågår just nu en försäljning av kommunens inventarier genom auktion. ​​​​De flesta objekten kommer från den nedlagda naturbrukslinjen på Tannbergsskolan. Sista anbudsdag 2021-10-07.


Bild på stadshuset framsida

Stadshuset öppnar entrédörrarna igen

04 oktober 2021

Från och med 4 oktober öppnas återigen entrédörrarna till stadshuset. Förbokade besök gäller även efter det att dörrarna låsts upp. Rutiner för detta finns.


Central park får nytt namn och ny grönstruktur

02 oktober 2021

Under hösten kommer parken mellan Järnvägsgatan/Finnbacksgatan att restaureras. Syftet är att tillgängliggöra och bevara grönstrukturen i centrum och lyfta fram områdets viktiga funktioner.


Skylt där det står simträning med person som simmar i bassäng

Beslut från kommunstyrelsen

30 september 2021

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 september togs bland annat beslut om att anta reviderad Hälso- och friskvårdpolicy, folkhälsoarbete i Lycksele kommun, samt förslag till namn på central park.


solnedgång där man suddigt ser folksamling

Avveckling av restriktioner

29 september 2021

Folkhälsomyndigheten bedömer att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kan tas bort i dag den 29 september.


Krisberedskapsveckan 2021

27 september 2021

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Krisberedskapsveckan 2021 fokuserar på att Sveriges motståndskraft börjar med varje människas eget engagemang i det lilla. 


Björkar vid Johan Skyttes

Nya björkar planteras efter Storgatan

24 september 2021

Björkarna efter Storgatan mot Johan Skyttes skola kommer under hösten 2021 att tas bort i och med fasadrenovering och dränering. I och med renoveringen kommer träden att tas ner och ersättas med nya under 2022.


Bild på templet framifrån

Musikskolan firar 60 år

24 september 2021

Musikskolan firar 60 år! Jubileumsåret invigs på lördag den 25 september med dans, sång och gemenskap.  


Man med ryggen mot kameran sträcker upp armarna mot en blå himmel

Lycksele på plats 95 i företagsrankingen!

22 september 2021

Lyckseles kurva har de senaste åren stadigt pekat uppåt och nu ligger vi på topp 100. Svenskt Näringsliv utför årligen en mätning av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen mäter företagens upplevelse hur det i sin helhet är att driva företag i kommunen.


Hållbarhetsveckan hjärta bilfria dagen

21 september 2021

I morgon är det den bilfria dagen. Det firar vi med en hållbar tipsrunda. Hälsans stig i Lycksele kommer att prydas med tipsfrågor om hållbarhet.


Nu är hållbarhetsveckan i full gång

20 september 2021

I Lycksele kommun är hållbarhet alltid en viktig fråga. Den här veckan kan du vara med och bidra till den hållbara utvecklingen genom att delta i någon av de aktiviteter som anordnas i Lycksele och i Västerbotten. 


Vinnare i sommarens fototävling

18 september 2021

Under sommaren har hållbarhetsgruppen anordnat en fototävling där deltagarna fått skicka in foton under rubriken Här trivs jag, här mår jag bra. Två vinnare har nu korats. Bild på publik på djurparken

Uppdatering om läget vecka 35

09 september 2021

Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta och har därför rekommenderat regeringen att nästa steg kan tas den 29 september. 

Kronprinsessan besökte Lycksele

01 september 2021

Onsdagen den första september välkomnades kronprinsessan Victoria till Sametingets högtidliga öppnande av den åttonde mandatperioden som hölls i Lycksele. 


Bild på kvinna som ler in i kameran och tar på sig arbetshandskar.

Hela Sverige plockar skräp

30 augusti 2021

Nu närmar det sig Håll Sverige Rent-dagen 2021 som går av stapeln 18 september då hela Sverige plockar skräp under en dag.


Sametingets öppnande i Lycksele

27 augusti 2021

Onsdagen den 1 september äger Sametingets högtidliga öppnande av den åttonde mandatperioden rum i Lycksele - eller Lïkssjuo som det heter på umesamiska. En viktig demokratisk händelse. Kronprinsessparet inleder ett tvådagarsbesök i länet med att närvara vid Sametingets öppnande.


Symbolisk bild covid-19

Uppdatering om covid-19 vecka 33

26 augusti 2021

Lycksele kommun har under vecka 33 tre nya fall av covid-19 registrerade enligt den senaste statistiken från Region Västerbotten. Smittspridning sker huvudsakligen i sociala sammanhang, i familjen och vid utlandsresor och deltavarianten står för en större andel av de positiva fallen.
 Bild på stora bassängen i simhallen med en lekborg i vattnet.

Simhallen öppnar igen

25 augusti 2021

Sedan november 2020 har Lycksele simhall och bowlinghallen varit stängda för allmänheten. Nu öppnar verksamheterna upp igen. Vi återkommer med datum och tider för aktiviteter när det gäller vattenträning, simskola med mera.


Två barn ler in i kameran

Var med och tyck till om Lycksele kommun

24 augusti 2021

Lycksele kommun vill erbjuda sina invånare en så bra kommun som möjligt. För att kunna göra det är det viktigt att veta hur invånarna ser på sin kommun. I dagarna kommer en enkät att skickas ut till 1000 slumpmässigt utvalda invånare i kommunen. I enkäten ställs frågor om hur man ser på Lycksele som en plats att bo och leva i. 


Uppdatering om covid-19 vecka 32

19 augusti 2021

Lycksele kommun hade fem nya fall av covid-19 under vecka 32 enligt den senast uppdaterade statistiken från Region Västerbotten. Smittspridningen sker huvudsakligen i sociala sammanhang, i familjen och vid utlandsresor. Deltavarianten står för en större andel av de positiva fallen. 


Tannbergsskolan

17 augusti 2021

Det planerade Öppet hus för elever och målsmän den 22 augusti ställs in men sker istället digitalt i september. Måndag den 23 augusti, klockan 8:30 är eleverna välkomna till upprop och introduktionsdag med sina respektive mentorer. 


Hand med handskar håller i en spruta

Vaccination för personer födda 2005 eller tidigare

11 augusti 2021

Nu kan du som bor i Västerbottens län och är född 2005 eller tidigare boka tid för vaccination. Det finns nu vaccin mot covid-19 som är godkända för unga och kunskapen om vilken nytta vaccinet ger har ökat.


Utomhusbio på torget

10 augusti 2021

Onsdag den 11 augusti arrangerar fritidsgårdarna i Lycksele tillsammans med Visitor center Lycksele och Mervärde Lycksele en utomhusbio på torget. Bild på två händer som håller i varandra

Kommunikationsvecka - God och nära vård i södra Lappland

09 augusti 2021

Under vecka 34 bjuder arbetsgruppen för God och nära vård i södra Lappland in till fyra frukostwebbinarium med olika teman och gäster. Webbinarierna riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården eller omsorgen.


En kvinnlig sköterska i vita kläder tar en spruta på en yngre man men munskydd

Uppdatering om covid-19 vecka 30

05 augusti 2021

Under vecka 30 hade vi en person som konstaterades smittad med covid-19 i Lycksele. Vi har ännu inte den senaste statistiken för denna vecka. Men det man kan se är att smittspridningen av covid-19 nu ökar i stora delar av landet. 


På bilden syns delvis bron och lite vatten, samt byggnad Betseledammen

Vägavstängning över Betseledammen

03 augusti 2021

På grund av utbyte av bro kommer vägen över Betseledammen att vara avstängd för all trafik från måndag den 9 augusti till 15 november. 


Problem att ringa till Maskrosen

02 augusti 2021

Det är just nu tekniska problem med att ringa till de vanliga anknytningarna in till Maskrosen. Fram till att problemet är åtgärdat går det bra att ringa 0730 85 20 53.


skogsbrand

Stor brandrisk i Västerbotten

16 juli 2021

Det är mycket torrt i markerna efter senaste tidens sol och värme, det innebär att det är stor risk för eldspridning till gräs- eller skogsbrand. 
 


För andra veckan i rad - inga fall!

15 juli 2021

För andra veckan i rad fanns inga personer som testades positivt med covid-19 i Lycksele. Att vaccinera sig är en bra åtgärd för att minska risken med en ökad smittspridning under hösten. Nu är tidsbokningen öppen för alla som fyllt 18 år och vaccinationen är gratis.


Årets sommarblomsplanteringar

09 juli 2021

Sommarblommorna i Lycksele är utplanterade och pryder nu våra parker, gator och torg. Årets tema för sommarblommorna är ”ser solen sakta går upp över horisonten”.


Glad man sträcker upp armarna

En glädjande nyhet!

08 juli 2021

Inga nya registrerad covidfall. Vi är så glada att kunna berätta att det var noll rapporterade fall i Lycksele under vecka 26, enligt Region Västerbottens statistik. 


Bild på Christer Normark

Han blir kommundirektör i Lycksele

07 juli 2021

Christer Normark blir ny kommundirektör i Lycksele. För många är han redan ett bekant ansikte då han under många år var Lokalpolisområdeschef för Södra Lappland. Han kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Sorsele.


Fototävling 2021

06 juli 2021

Bidra till bilden av det Hållbara Lycksele genom att delta i sommarens fototävling.


brand i skog

Avråder från att elda utomhus

05 juli 2021

Det varma och torra vädret medför en förhöjd risk för brand i skog och mark. Därför avråder räddningstjänsterna i region Räddningssamverkan R10, från all eldning. Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd mellan räddningstjänsterna. Beslutet fattades den 5 juli och gäller tills vidare.


Lila blommor

Flera restriktioner lättas första juli

01 juli 2021

Rådet att bara umgås i en mindre krets förändras. Istället blir rådet från och med första juli att umgås på ett smittsäkert sätt, till exempel genom att träffas utomhus. Bild på en hand med platshandske som ger en spruta i en arm

Nya regler för verksamheter som utför hygieniska behandlingar

30 juni 2021

I maj fattade riksdagen beslut om en ny lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar. Det innebär bland annat att verksamheter som utför estetiska injektionsbehandlingar till exempel botox- fillersbehandlingar och som tidigare var anmälningspliktiga till kommunen ska anmäla sin verksamhet till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som numera är ansvarig tillsynsmyndighet.


Bild på signerat dokument och penna.

Medborgarlöfte 2021-2022

28 juni 2021

Nytt medborgarlöfte har undertecknats som en del av samverkansöverenskommelsen mellan Lycksele kommun och Polisen.


Äldreomsorgslyftet i Lycksele

24 juni 2021

Lycksele kommun har under 2021 avsatt fem miljoner kronor till Äldreomsorgslyftet. Äldreomsorgslyftet ska stärka kompetensen inom kommunalt finansierad vård och omsorg genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att utbilda sig på arbetstid för att stärka kompetensen hos dem.


Snabbreferat från kommunfullmäktige

23 juni 2021

Här följer ett snabbreferat från kommunfullmäktige den 21 juni. Bland annat så beslutades det om policy och riktlinjer för markanvisningar, samt aktivitetsplan till avfallsplan.


Bild på kvinna med munskydd och visir

Ökad smittspridning bland unga

17 juni 2021

I dialog med smittskydd på Region Västerbotten så ser vi en ökad smittspridning av covid-19 bland unga människor i Lycksele under vecka 23 och vecka 24. Under förra veckan hade vi sex nya bekräftade fall, varav fem kan kopplas till samma tillfälle. Även denna vecka har vi fem nya bekräftade fall där det också handlar om yngre personer som har smittats.


Sommarlovsaktiviteter i Lycksele

14 juni 2021

Nu är det sommarlov för Lyckseles barn och ungdomar och vi hoppas att det blir fyllt med roligheter och upplevelser. På vår samlingssida kan du hitta lovaktiviteter listade och en del kräver föranmälan. 


Information om fortsatta flygsäkerhetsåtgärder

14 juni 2021

Under sommaren 2020 har nya hindermätningar genomförts av en oberoende aktör där man konstaterat att det fortfarande finns hinder som påverkar flygsäkerheten kring Lycksele flygplats. Merparten av dessa finns nordost om landningsbanan och måste avhjälpas så långt det är möjligt för att uppfylla gällande regelverk och säkra fortsatt verksamhet på flygplatsen.


Bild på kvinna som ler och har en liten pojke i knät, solig bild

Nu lanserar vi Leva i Lycksele

09 juni 2021

Det är ett bra val att leva och bo i Lycksele. Här finns livskvaliteten som många söker. Kanske handlar det om att barnen kan gå i en trygg och bra skola, att ha naturen runt knuten eller att ha en aktiv fritid i någon av de många föreningarna. Alla drömmar ser olika ut. 


Illustrerad bild av en nätverkskabel

Driftstörning i Lycksele stadsnät på grund av strömavbrott

09 juni 2021

Just nu är det driftsstörningar i internet på grund av ett strömavbrott. Det påverkar området Norräng och mot byarna Busjön, Husbonliden, Rusksele samt Vormsele.

Uppdaterat 2021-06-09 klockan 09.00: Problemet med internet är löst. 


Ritad bild på en maskerad person som ska göra inbrott

Skydda dig mot bostadsinbrott

07 juni 2021

Polisen gör under 7 och 9 juni en informationsinsats kring villainbrott. De kommer att genomföra dörrknackning i utvalda områden i Lycksele tätort. Kampanjen genomförs i förebyggande syfte för att informera er husägare om hur ni kan skydda er mot inbrott. 


Sommarbild från Djupskolavan

Uppdatering om läget vecka 21

03 juni 2021

Det är med glädje vi kan berätta att vi under vecka 21 endast hade en person  smittad med covid-19 i kommunen. 


Roland Sjögren som håller i demokratideklrationen. Står framför stadshuset.

Deklaration för en stark demokrati

03 juni 2021

Lycksele kommun har undertecknat Deklaration för en stark demokrati. Genom undertecknandet åtar sig Lycksele kommun att aktivt stå upp för demokratin, sprida kunskap och medvetenhet om det demokratiska systemet och bidra till det demokratiska samtalet.


Snabbreferat från kommunstyrelsen

02 juni 2021

Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen togs bland annat beslut om ett riktat bidrag till ideella föreningar som vill genomföra aktiviteter som medverkar till att bryta ensamhet och isolering hos äldre.


En kvinna och barn cyklar efter en gångstig med ryggen mot kameran.

Kom och fira Världscykeldagen

28 maj 2021

Den 3:e juni bjuder vi in till en aktivitet under kvällen för att uppmuntra till cyklande. Mellan 17.30 och 19.30 kommer Hälsans stig i Lycksele prydas med tipsfrågor om cykling.


Skolavslutningen i Lycksele 2021

27 maj 2021

Skolavslutningen närmar sig och även i år kommer Lycksele kommun att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har i samråd med smittskydd, krisledning Lycksele kommun, samt övriga kommuner i Västerbotten beslutat att inga vårdnadshavare ges möjlighet att delta på grundskolans skolavslutning.


Bild på ungdomar som sitter i en skatepark

Lovaktiviteter för barn och unga

26 maj 2021

Regeringen har fattat beslut om ett riktat bidrag till Sveriges kommuner under 2021. Bidraget ska vara ett stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldersgruppen 6 till 15 år.


Bild på Hedlundaskolan

Inbjudan till dialog om Hedlundabygden

26 maj 2021

Lycksele kommun, tillsammans med Hedlunda Bygdegårds- och Idrottsförening (HBIF), bjuder in intresserade och engagerade till dialog om aktuell och framtida utveckling av bygden. Dialogen äger rum den 2 juni klockan 18:30-20:00.


Väg öppen för trafik

26 maj 2021

Enskild väg AC 11110 Ponderosavägen vid bron över Lycksbäcken är åter öppen för trafik. Bild på en lila blomma, närbild

Uppdatering om läget vecka 19

20 maj 2021

Glädjande nog så har vi en fortsatt låg smittspridning inom kommunen. Under vecka 19 var det sju fall med konstaterad smitta i Lycksele. 


Kartbild över området

Tar bort ansökan

20 maj 2021

Lycksele Retroevent väljer att dra tillbaka sin anmälan om en vattenskoterbana i Umeälven. Lycksele kommun efterlyste synpunkter från allmänheten och det har gett bra respons med både positiva och negativa reaktioner. Bild på en cykel med cykelkorg

Låna en elcykel en vecka

18 maj 2021

Är du en person som är intresserad av att testa en elcykel? Har du max fem kilometer till jobbet, affären och till fritidsaktiviteter? Lycksele kommun fortsätter även denna sommar med att låna ut en elcykel under en vecka. Den person som bäst uppfyller kriterierna kommer att få låna cykeln. 


bild på väg, vårbild,

Information kring pågående tunnelbygge

17 maj 2021

Information kring pågående tunnelbygge av väg E12 vid Furuvik. Idag måndag den 17 maj görs omledning av trafiken vid Takläggarvägen/Skolvägen för att gräva av väg E12 för byggande av gång och cykeltunnel.


Bild på personal som dansar med barn

Nya förskolan på Norräng

13 maj 2021

I slutet av april var det en liten invigning av Norrängs förskola tillsammans med barn och pedagoger. Det bjöds på sång, musik, rörelselekar, fika och traditionsenlig bandklippning.


Bild på Eva Lundström som ler och tittar i kameran

Klart med ny vd för Skogsmuseet

12 maj 2021

Eva Lundström blir ny vd för Skogsmuseet. Hon tillträder tjänsten i mitten av augusti och kommer närmast från en befattning som rektor på Tannbergsskolan.


Person i solnedgången hoppar upp i luften vid en sjö.

Uppdatering vecka 17

06 maj 2021

Bra jobbat Lycksele! Glädjande så ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Under vecka 17 var det bara ett nytt fall med konstaterad smitta. Tillsammans har vi lyckats vända trenden. Nu fortsätter vi att hålla i och hålla ut ett tag till.


Rullskidor multifunktionsbanan

Tyck till om tätortsnära friluftsliv

05 maj 2021

Tillsammans med Gold of Lapland, besöksnäringen och Mervärdesföretagen arbetar Lycksele kommun med att främja det tätortsnära friluftslivet. En viktig del i det arbetet handlar om att bevara och stärka de värden som Tannberget bidrar med som rekreationsområde.


bild på eld närbild

Uppdatering vecka 16

29 april 2021

Smittspridningen i Lycksele fortsätter att gå ner. Det är enormt glädjande och visar att vi kan påverka en dålig trend genom att samarbeta och göra ansvarsfulla val.  Nu gäller det att vi inte slappnar av utan fortsätter att hålla i och hålla ut för att smittspridningen ska fortsätta att gå ner.


Tannbergsskolans UF-elever ställer ut

28 april 2021

Tannbergsskolans UF-elever ställer under onsdag och torsdag ut på torget. Eleverna visar upp och säljer sina produkter som de utvecklat under skolåret.


Upphandlingsskola

28 april 2021

Välkommen att anmäla dig till upphandlingsskolan. Under tre utbildningstillfällen får du kunskap om vad offentlig upphandling är,
vad som är viktigt att tänka på och hur du praktiskt gör för att lämna anbud.


Gång och cykeltunnel på Furuvik

27 april 2021

Nu påbörjas arbetet med en ny gång- och cykeltunnel under väg E12 från Furuvik strand till Furuvik. Under vecka 17 och 18 kommer arbetet att komma igång och entreprenören kommer att etablera sig på platsen. 


Tyck till om bron över Djupskolavan

26 april 2021

Lycksele kommun har sedan i somras enkelriktat fordonstrafiken längs Storgatan över Djupskolavans bro i riktning in mot centrum. Nu önskar vi dina synpunkter på dessa förändringar.


Uppdatering om läget vecka 15

22 april 2021

Vi ser en liten ökning av antalet smittade med 19 nya fall under vecka 15. Nu fortsätter vi att hålla i och hålla ut så att den positiva trenden vi haft den senaste tiden fortsätter.


Föräldramöte om samiskinspirerad förskoleavdelning

22 april 2021

Verksamhetsområde för- och grundskola planerar att starta en samiskinspirerad förskoleavdelning på Johan Skyttes förskola hösten 2021. Med anledning av detta bjuder verksamheten in till ett föräldramöte, onsdag den 28 april klockan 17.30. På grund av rådande situation kommer mötet att ske digitalt.


Bild på Elisabeth som tittar in i kameran och ler.

Ny ordförande i kommunfullmäktige

19 april 2021

Vid dagens kommunfullmäktige i Lycksele tog Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) över ordförandeklubban efter Christer Hedlund.


bild från kommunfullmäktige på MB

Kommunfullmäktige måndag 19 april

19 april 2021

Måndag den 19 april är det dags för kommunfullmäktige i Lycksele. Sammanträdet kommer att vara digitalt via videokonferens med start klockan 13.00.Bild porträtt Stephan Stenmark

Smittskyddsläkaren i stormens öga

16 april 2021

Smittskyddsläkaren Stephan Stenmark, med rötterna från Lycksele, har varit en central person i regionens arbete under pandemin. Han har stått mitt i hetluften och fått uppleva en av yrkeslivets mest intensiva perioder.


Bild på en hand med plasthandske som håller i en spruta

Anpassade rekommendationer efter vaccination

16 april 2021

Alla vaccinerade får nu träffa fler människor inomhus och gemensamma aktiviteter kan återupptas inom äldrevård. Det beskedet gav socialminister Lena Hallengren (S) i dag. De nya riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och det har gått minst tre veckor efter första sprutan.


Uppdatering av läget vecka 14

15 april 2021

Vi ser återigen en ökning av smittade av covid-19 i Lycksele med 18 nya smittade under vecka 14. Nu fortsätter vi att hålla ut så att den positiva trenden vi har haft den senaste tiden håller i sig.


Matavfallspåse med apelsin.

Matavfallsinsamling i Lycksele

13 april 2021

Nu är det dags för Lycksele kommun att sortera ut matavfall från de vanliga soporna där obligatorisk utsortering av matavfall kommer att införas i hela kommunen. Insamling för detta kommer förberedas under barmarksperioden 2021.


Uppdatering om läget vecka 13

08 april 2021

Du och jag har makten över viruset - tillsammans har vi lyckats minska smittspridningen i Lycksele kommun!


Bild på två händer som håller i varandra

God man eller förvaltare

08 april 2021

Överförmyndarenheten i södra Lappland söker personer i Lycksele som vill bli god man eller förvaltare.


bild på Ruselegården, röd byggnad i trä med blommor framför

Referat från kommunstyrelsen

07 april 2021

Här hittar du några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 30 mars.


Bild på Ingela Gotthardsson

Kommunchefen går i pension

01 april 2021

Till hösten 2021 lämnar Ingela Gotthardsson sin tjänst som kommunchef i Lycksele för att gå i pension.


våris_krisina axelsson

Uppdatering om coronaläget

01 april 2021

Smittspridningen i Lycksele fortsätter att gå ner. Det är enormt glädjande och visar att vi kan påverka en dålig trend genom att samarbeta och göra ansvarsfulla val.  Nu gäller det att vi inte slappnar av utan fortsätter att hålla i och hålla ut för att smittspridningen ska fortsätta att gå ner i väntan på ökad möjlighet till vaccinering.


Blå himmel vid älven-Lycksele

Påsklov Lycksele kommun

01 april 2021

Årets påsklov blir lite annorlunda på grund av pandemin. Vi kan inte träffas som vanligt men att njuta av årstiden genom att cykla, promenera, åka skidor, grilla eller fika i skogsbacken kan vi trots allt göra om vi tänker på att hålla fysiskt avstånd till varandra.

Här hittar du lite samlade tips på saker som går att göra på hemmaplan.

 


Isvägen i Siksele är stängd

29 mars 2021

Isvägen i Siksele är nu stängd för denna säsong. Isvägen är till för biltrafik och kontrolleras under säsongen regelbundet genom provborrning i isen.


Feriepraktik i sommar

29 mars 2021

Skolungdomar som går i årskurs åtta eller upp under 2021 och är under 18 år kan nu lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar. En möjlighet att både få en inblick i arbetslivet och att se och lära sig nya saker.


Bild på park med snöhögar och träd och ett hyreshus bakom.

Vad tycker du parken ska heta?

26 mars 2021

Under året kommer parken vid Järnvägsgatan/Finnbacksgatan få ett ansiktslyft i form av ny grönska med nya träd och planteringar. Nu vill vi ha hjälp av er medborgare att namnge denna park.


Uppdatering om läget vecka 12

25 mars 2021

Smittspridningen i Lycksele fortsätter att gå ner. Ett stort tack till alla er som gjort vad ni kunnat för att minska smittspridningen. Kom ihåg att dina val gör skillnad och att vi tillsammans har makten att hålla i den nedåtgående trenden som vi ser i Lycksele just nu.

 Earth Hour 2021

24 mars 2021

Lycksele kommun är med i världen största klimatmanifestation Earth Hour 2021. Lördag den 27 mars klockan 20:30-21:30 släcker vi ljuset för vår planet. Kommunen kommer att släcka kommunhuset och gatubelysning i centrum. Var med du också!


Digitalt möte med Kronprinsessparet

22 mars 2021

Kronprinsessparet hade idag ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD). Under mötet pratade de bland annat om kommunens hantering av pandemin men även om näringslivsfrågor. Kronprinsessparet var även intresserade av att höra mer om gruvetableringar och om effekter av Northvolts satsning i Skellefteå.


Beslut gällande fritidsanläggningar

19 mars 2021

Regeringen har rekommenderat att regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig, bör hållas stängda till och med 1 april.  Detta innefattar dock inte idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare, varken inomhus eller utomhus.


Uppdatering om läget vecka 11

18 mars 2021

Det är nu snart ett år sedan det första covid-19 fallet konstaterades i vår kommun. Ett år senare har totalt 1472 smittats, varav 46 under vecka 10. Det är utifrån Region Västerbottens samt Folkhälsomyndighetens antal redovisade fall per kommun fram till förra veckan.


Bild på en hand och datorplatta

Uppdatering om fjärrundervisning i Lycksele

17 mars 2021

Nya beslut har tagits kring fjärrundervisningen på högstadiet och gymnasiet och vad som gäller fram till påsklovet. Årskurs 9 på Finnbacksskolan återgår nästa vecka till platsförlagd undervisning. 


Konkurrensutsättning av verksamhet vid Gata/park

16 mars 2021

I enlighet med kommunfullmäktiges beslut om konkurrensutsättning av vissa delar av Gata/parkenhetens verksamheter pågår just nu upphandling av tjänster inom grönyteskötsel och tömning av hundlatriner. Här följer pågående och planerade upphandlingar.


Ny satsning på studieintresserade

14 mars 2021

Det började i liten skala. Men har nu växt till en av norra Sveriges största digitala utbildningsmässor. Bakom satsningen står bland andra kommunerna Lycksele, Umeå, Storuman, Åsele och Dorotea. 


Illusterad graf på smittade under perioden vecka 5-9

Uppdatering om läget vecka 10

11 mars 2021

Smittspridningen i Lycksele är fortsatt hög men antal rapporterade fall per vecka har minskat. Läget är allvarligt. Under vecka 9 har vi 49 personer konstaterat smittade inom kommunens verksamheter. 19 personal, 25 elever och fem brukare. Sedan 8 mars har vi sex personer smittade varav tre personal och tre elever.


Isvägen får belysning

11 mars 2021

Lyckseles populära isväg över älven får belysning från och med nästa vinter 2022. Isvägen betyder mycket för Lyckseleborna. Den fungerar både som genväg och som ett populärt strövområde. För att öka tryggheten och tillgängligheten har det länge funnits en önskan om att isvägen ska få belysning. Nu blir det verklighet. 


Bild på yngre man som hjälper äldre kvinna med rullator

Bemötande och tillgänglighet viktigt

10 mars 2021

En enkät som skickades ut av projektet God och nära vård i södra Lappland visar att en av de aspekter som invånare oroar sig mest för är tillgänglighet och avstånd till vård. Resultatet visar även att övervägande del är positiva till olika digitala lösningar, men långt ifrån alla.


Internetavbrott i Stadsnätet

08 mars 2021

Internetförbindelsen från Stadsnätets samtliga tjänsteleverantörer kommer att brytas och därmed blir alla abonnenter utan internet under natten den 12 mars under kortare eller längre tid. Detta på grund av byte av aktiv utrustning i huvudnoden.


Sportlov på hemmaplan

05 mars 2021

Årets sportlov blir lite annorlunda på grund av pandemin. Vi kan inte träffas som vanligt och måste fortsätta hålla fysiskt avstånd till varandra. Här har vi samlat lite tips på saker som går att göra på ett smittsäkert sätt.


Linjediagram med antal smittade vecka 4, 5, 6, 7 och 8

Uppdatering om läget vecka 9

04 mars 2021

Smittspridningen i Lycksele är fortsatt hög men antal rapporterade fall per vecka har minskat. Läget är allvarligt. Vi har under februari månad 433 personer konstaterat smittade inom kommunens verksamheter. 171 personal, 239 elever och 23 brukare. Sedan 1 mars har vi 10 personer varav 5 personal, 1 elev och 4 brukare.


Ansök om nya tider i Tannbergshallen

04 mars 2021

Nu är det dags att söka nya tider i Tannbergshallen för period 3, 16/3 -2021 - 30/6 – 2021. Vi tillämpar fördelningsprinciper som finns att läsa på kommunens hemsida under Kultur och fritid.


Furuviksskolans byggnad

Distansundervisning för årskurs 6 på Furuviksskolan

04 mars 2021

Under perioden 4-5 mars kommer årskurs 6 på Furuviksskolan att ha distansundervisning. Detta som ett led att minska smittspridningen då fall av smitta har rapporterats bland personal och elever inom årskurs 6. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


Symbolisk bild på skylt som varnar för svag is

Varning för svaga isar

03 mars 2021

Det varma vädret gör att isarna på sjöar och vattendrag snabbt blir svaga och förrädiska att befinna sig på. Olycksrisken är stor. Räddningstjänsterna, Polisen, Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på istäckta sjöar och vattendrag.


Bild på kamin med eld

Ny entreprenör för sotningsverksamheten

03 mars 2021

Nu är det klart med ny entreprenör för sotningsverksamheten i Lycksele kommun. SN Sotning AB, Stellan och Jenny Näslund är välkomna som ny entreprenör i Lycksele kommun. 


Man som hjälper äldre kvinna

Utbildningsanställning till distriktssköterska

01 mars 2021

Lycksele kommun har tecknat ett avtal med Vårdförbundet om möjligheten att läsa distriktsköterskeutbildning och arbeta samtidigt. Anställningen kallas utbildningsanställning och är en tillsvidareanställning på heltid.


Foto över Lycksele ÅVC, 3D Foto

Lycksele ÅVC har blivit virtuell

01 mars 2021

Nu kan ni se återvinningscentralen i Lycksele från ovan och "promenera" i marknivå. Välkomna hälsar Lycksele Avfall och Vatten ABStadshuset Lycksele kommun

Lägesrapport Lycksele kommun

25 februari 2021

På kommunnivå är 1113 personer smittade av covid-19 i Lycksele sedan pandemins början, varav 310 är nya under vecka 7. Det är utifrån Folkhälsomyndighetens antal redovisade fall per kommun fram till och med 21 februari. Det innebär att Lycksele även vecka 7 har den största smittspridning i landet, med 253 smittade/10 000 innevånare. Sorsele, Åsele och Skellefteå är också kommuner med ett mycket högt antal sjukdomsfall förra veckan.


Fjärrundervisning i skolan

24 februari 2021

Uppdatering av läget i Lycksele.
Smittspridningen har skett snabbt och vi vet nu att den brittiska virusmutationen finns i Lycksele. Läget är allvarligt och det gäller att alla tar personligt ansvar genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regler som gäller för Västerbotten.


Visar alla dom globala målen

Lycksele kommuns medarbetare utbildas i Agenda 2030

24 februari 2021

Hållbar utveckling är möjligheten i all verksamhet och i kommunen finns en stark drivkraft att jobba framåt med hållbarhetsfrågorna. Som en del i kommunens hållbarhetsarbete kommer alla medarbetare under 2021 utbildas i hållbar utveckling och Agenda 2030.


Förlängning av rekommendationerna

23 februari 2021

Utifrån ett fortsatt allvarligt läge förlänger Region Västerbotten rekommendationerna till 21 mars. Nu ingår tillägg för användande av munskydd även utanför hälso- och sjukvården.Rekommendationer på fler språk

22 februari 2021

Information about the coronavirus/covid-19 in other languages.
Det är viktigt att vi alla följer rekommendationerna för att skydda dig och andra från smitta. 


Feriepraktik 2021

22 februari 2021

Nu är det dags att se över om ni har möjlighet att ta emot ferieungdomar i sommar.

Lyckseles kommunchef informerar

18 februari 2021

Den stora smittspridningen i Lycksele är på en oroande nivå. Här informerar Lyckseles kommunchef Ingela Gotthardsson om läget i Lycksele.


En man serverar elever mat

Utlämning av matlådor

17 februari 2021

Från och med torsdag den 18 februari kan elever som har fjärrundervisning (gäller högstadie- och gymnasieelever) hämta ut beställda matlådor nära sitt hem. 


Äldre kvinna sitter ner och får en spruta av kvinna med visir och munskydd.

Vaccineringen i Lycksele

15 februari 2021

Vaccineringen på våra särskilda boenden för äldre är helt klar. Harriet Hedman på särskilda boendet Öregården i Örträsk var en av de första att bli vaccinerad mot covid-19 i vår kommun. Hon har även fått sin andra vaccinspruta, vilket innebär att hon nu är helt vaccinerad. 


symbolbild corona

Stor personalfrånvaro inom verksamheter

12 februari 2021

Sedan den första februari har vi hittills 81 personal och 125 elever smittade inom kommunens verksamheter. Läget är allvarligt och det gäller att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regler som gäller för Västerbotten.

 


Uppdatering om fjärr- och distansundervisning

11 februari 2021

Här följer en uppdaterad information från skolan om fjärr- och distansundervisning i Lycksele. I samråd med smittskydd på Region Västerbotten har Lycksele kommun tagit nya beslut kring fjärrundervisningen på Finnbacksskolan och Utbildningscentrum/Tannbergsskolan, samt distansundervisningen på Forsdalaskolan. 


bild på hand som håller i en spruta

Smittspridningen i Lycksele

10 februari 2021

Smittspridningen i Lycksele är för närvarande mycket hög och det påverkar många av kommunens verksamheter. Lycksele kommun följer noga utvecklingen och agerar efter myndigheternas rekommendationer. Målet är att på lång sikt skapa uthållighet i samhällets viktiga funktioner. 


symbolisk bild coronaviruset

Särskilda rekommendationer för Västerbotten

09 februari 2021

Trycket på vården och antalet smittade i länet ökar kraftigt. Med anledning av det så har Region Västerbotten tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen Västerbotten fattat beslut om att införa särskilda regionala rekommendationer som tillägg till de nationella rekommendationerna.Bild på Forsdalaskolan framsida

Distansundervisning för årskurs 1 på Forsdalaskolan

07 februari 2021

Från och med i morgon den 8 februari införs distansundervisning för årskurs 1 på Forsdalaskolan och under hela nästa vecka. Det som ett led i att minska smittspridningen och för att klara personalförsörjningen. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


Samiska papperflaggor som satts ner i snö

Samiska nationaldagen 6 februari

05 februari 2021

I morgon, lördag den 6 februari, firas den samiska nationaldagen men på grund av den rådande pandemin blir firandet i Lïkssjuo (Lycksele) i år lite annorlunda. 


Bild på kvinna med munskydd och visir

Information om covid-19 i Lycksele

05 februari 2021

Smittspridningen av covid-19 ökar i Lycksele och det påverkar kommunens verksamheter. Observera att smittläget kan förändras snabbt och nya beslut kan komma utifrån rådande läge.  


framsidesbild Tannen

Fjärrundervisning för Tannbergsskolan

04 februari 2021

Från och med i morgon fredag den 5 februari och under hela vecka 6 kommer Utbildningscentrum/Tannbergsskolan att gå över till fjärrundervisning.


Preliminärt bokslut 2020

04 februari 2021

Årets resultat visar ett överskott på 14,8 miljoner kronor, vilket är högre än det budgeterade resultatet på 13,1 miljoner kronor.

symbolbild corona

Uppdaterad information från Finnbacksskolan

01 februari 2021

Vi har i dag sex elever som den senaste veckan konstaterats smittade av covid-19 på Finnbacksskolan. Samtliga elever i årskurs 8 på Finnbacksskolan har fjärrundervisning under den här veckan. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


Fjärrundervisning för alla elever i årskurs 8

31 januari 2021

Samtliga elever i årskurs 8 på Finnbacksskolan kommer att få fjärrundervisning under kommande skolvecka. Beslutet togs under söndagskvällen i samråd med smittskydd på Region Västerbotten.


Information till vårdnadshavare

29 januari 2021

Vi har under fredag eftermiddag fått information om att en person som testat positivt för covid-19 har befunnit sig på skolan under smittsam period.


Uppdatering om läget vecka 4

29 januari 2021

För tillfället har vi fem personer som är konstaterat smittade med covid-19 inom Lycksele kommuns verksamheter mellan perioden den 21 till 27 januari.


Framsida Lycksele bibliotek, vinterbild

Öppettider för våra verksamheter

26 januari 2021

Från och med onsdag den 27 januari öppnar bibliotekets lokaler igen. Det är snabba biblioteksbesök som gäller - låna, lämna, gå. Den 27 januari öppnar även fritidsanläggningar för träning och fritidsaktiviteter för personer födda 2005 och senare. 


Bild på skorsten och en hustak med snö

Brandskyddskontroll och sotning

25 januari 2021

Sedan den första januari 2021 saknas avtal med sotningsentreprenör i Lycksele vilket innebär att vi saknar sotare för tillfället. Kommunen jobbar för att hitta en snabb och bra lösning.
Bild på en traktor som skottar

Varnar för besvärligt väder

21 januari 2021

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Västerbottens inland. Det innebär besvärligt väder och vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. Det är just nu besvärligt på vägarna i Västerbotten och man bör inte ge sig ut på vägarna i onödan.


YH-utbildningsplatser till Lycksele

21 januari 2021

Tisdag 19 januari avslöjades vilka kommuner i Sverige som fått beviljat YH-utbildningar till hösten. I Västerbottens inland finns Lycksele, Dorotea, Sorsele, Vilhelmina, Norsjö, Storuman och Malå bland dessa.


Framsidesbild på Tannbergsskolan

Justerad rekommendation om distansundervisning i gymnasieskolan

21 januari 2021

Utifrån de nya rekommendationerna om gymnasieskolan som kom i dag så har nya beslut tagits kring undervisningen för eleverna på Tannbergsskolan. Från och med måndag 25 januari blir det delvis fjärr- och distansundervisning för eleverna.


Bild på äldre kvinna som går med rullator och en personal håller om henne när hon går

Heltidsresan i Lycksele

19 januari 2021

Heltidsarbete i välfärden är en viktig och aktuell fråga i Lycksele, precis som i övriga landet. Fler medarbetare behövs och att fler arbetar heltid är en viktig pusselbit för att kunna möta framtidens rekryteringsbehov men också viktigt för en mer jämställd arbetsmarknad.


Symbolbild corona

Lägesrapport vecka 2

15 januari 2021

För tillfället har vi sju konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter räknat från den första januari. Tre personal och fyra brukare. I kommunen i stort är det 18 nya konstaterat smittade sedan förra veckan. 


Bild på personerna i samverkansgruppen tagen utomhus vid en bro i stadsparken.

Filmer ska stärka samverkan i Lycksele

15 januari 2021

Medarbetare och chefer behöver lära sig mer om hur de kan bidra till bättre arbetsmiljö och verksamhet. Det insåg centrala samverkansgruppen i Lycksele när de utvärderade samverkansavtalet. Nu har de gjort egna pedagogiska filmer om samverkan.


Samråd för de sju reviderade vattenskyddsområdena

Samråd för de sju reviderade vattenområdena

15 januari 2021

Myndighetsnämnden har beslutat inleda samråd för de sju reviderade vattenskyddsområdena Björksele, Vormsele, Ruskträsk och Rusksele längs Vindelälven, Knaften och Vänjaurbäck längs med väg 353 samt Bratten längs med väg 365. Samrådet genomförs digitalt.
Bild på sjuksköterska och patient.

God och nära vård i Lycksele kommun

14 januari 2021

För att kunna möta framtidens utmaningar och forma den goda och nära vården behöver vi alla hjälpas åt. Ditt engagemang och dina åsikter är otroligt värdefulla för att vården verkligen ska bli den bästa möjliga. Därför vore vi tacksamma om du vill svara på några frågor här om vad god och nära vård innebär för dig. Arbetsintegrerad lärarutbildning

13 januari 2021

Nu finns möjlighet att studera till lärare och arbeta samtidigt. Utbildningen kallas arbetsintegrerad lärarutbildning och riktar sig mot grundskollärare årskurs 4-6. 


Bild på kvinna med visir

Ny tillfällig pandemilag från och med 10 januari

12 januari 2021

Från och med den 10 januari så gäller en ny pandemilag för covid-19 i Sverige. Syftet med den nya tillfälliga pandemilagen, som gäller till sista september 2021, är att regeringen ska kunna besluta om fler åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.


SMHI varnar för besvärligt väder

12 januari 2021

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Västerbottens inland. Det innebär besvärligt väder och vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. Det är just nu besvärligt på vägarna i Västerbotten och man bör inte ge sig ut på vägarna i onödan.
 
Skolstart vårterminen 2021

08 januari 2021

Efter ett långt jullov startar alla skolor upp igen för vårterminen måndag 11 januari. Här kan du läsa information om vad som gäller för de olika årskurserna. 


Äldre man får en spruta i armen av sköterska med skyddsutrustning.

Vaccineringen har startat i Lycksele

07 januari 2021

Under torsdagen påbörjades vaccineringen mot covid-19 på Lycksele kommuns särskilda boenden. En av de första att vaccineras var Svante Axelsson och Harriet Hedman boende på Öregården i Örträsk.


Säkra besök

07 januari 2021

Vi ber anhöriga att höra av sig till personalen för att koordinera eventuella besök på Skytten.


Lycksele bibliotek informerar

05 januari 2021

Med start måndag den 11 januari kan du ringa eller mejla biblioteket och berätta vad du vill låna så plockar personalen ihop en kasse till dig.


Bild på bilväg vinterbild

Munskydd i kollektivtrafiken

04 januari 2021

Från och med den 7 januari 2021 rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken klockan 7–9 samt 16–18 vardagar, i hela landet.


symbolisk bild corona

Uppdatering om läget vecka 53

30 december 2020

Från förra veckan har vi inga nya bekräftat smittade av covid-19 inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Under nästa vecka inleds vaccineringen i Lycksele. 


Avveckling av kostnämnd

30 december 2020

Den 19 oktober beslutade kommunfullmäktige att avveckla den gemensamma kostnämnden mellan kommun och region. Det beslutades också att omfördela måltidsproduktionen, det vill säga att flytta över produktion av mat från lasarettsköket till Tannbergsskolans produktionskök från och med årsskiftet.


Lycksele Airport blir en beredskapsflygplats

29 december 2020

Regeringen utser 16 flygplatser till temporära beredskapsflygplatser för att säkra ambulanstransporter under pandemin. En av flygplatserna som berörs är Lycksele flygplats.symbolisk bild corona

Uppdatering om läget vecka 52

23 december 2020

Glädjande så ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Men det är fortfarande viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt.


Bild på Roland Sjögren och Lilly Bäcklund

En julhälsning från Roland och Lilly

22 december 2020

Kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren och oppositionsråd Lilly Bäcklund sänder en julhälsning till oss alla. Ha en underbar jul- och nyårshelg och njut på sätt som är säkert för dig själv och andra.


Tannbergsskolan tagen från framsidan på vintern

Fortsatt distansundervisning efter lovet

22 december 2020

Regeringen har beslutat att gymnasieskolorna ska fortsätta med fjärr- och distansundervisning fram till den 24 januari 2021. Det innebär att distans och fjärrundervisningen på Utbildningscentrum/Tannbergsskolan fortsätter efter jullovet. 


Får stöd för sitt arbete för utsatta

22 december 2020

Lycksele kvinnojour och tjejjouren i Lycksele får 6000 kronor var i bidrag från Folkhälsorådet. Det för sitt arbete med utsatta grupper under den pågående pandemin.


Idrottsanläggningar stängs i Lycksele

21 december 2020

Regeringen har meddelat nya hårdare corona-åtgärder som införs i hela landet. Det genom ytterligare nationella restriktioner för att stoppa smittspridningen. För Lycksele kommun innebär det att samtliga av kommunens idrottsanläggningar inomhus, däribland ishallen och sporthallar stängs från och med i dag.


Lycksele bibliotek stängt

21 december 2020

Regeringen har meddelat nya hårdare corona-åtgärder som införs i hela landet. Det genom ytterligare nationella restriktioner för att stoppa smittspridningen.


Bild på kommunlogga på stadshuset

Engångsbelopp Kommunals centrala löneavtal

21 december 2020

Hade du en anställning hos Lycksele kommun den första november 2020? Då kan du ha rätt till ett engångbelopp utifrån fackförbundet Kommunals centrala löneavtal.


symbolisk bild på coronavirus

Uppdatering om läget vecka 51

18 december 2020

Vi ser ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Men det är fortfarande viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt. 

 


Utmärkelse för Bästa Tillväxt

16 december 2020

Lycksele kommuns företag har den näst bästa tillväxten i Västerbotten i 2020 års tillväxtindex. Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Lyckseles placering.


Vinnare på bild från Acon och Ankis miljöval framför en julgran.

Vinnare av Alf Nilssons miljöpris

16 december 2020

Under kommunfullmäktiges sammanträde delades Alf Nilssons miljöpris ut. I år delades priset ut till 2019 och 2020 års vinnare.


symbolbild corona

Information om läget inom omsorgsverksamheten

15 december 2020

Maskrosen har som tidigare meddelats haft fem boende med konstaterad covid-19. Vi måste tyvärr meddela att en av personerna har avlidit i sviterna i covid-19. Våra tankar går till de anhöriga.Information om systembyte

14 december 2020

Myndighetsenheten, bistånd/avgiftshandläggning kommer att byta till ett nytt verksamhetssystem. Planen var att detta skulle ske under december månad men på grund av tekniska problem så senareläggs systembytet till våren 2021.Information om parkeringsförbud

11 december 2020

I området kring ICA Supermarket, Hamngatan rör det sig många oskyddade trafikanter i backen nerför Grubbgatan och längs Hantverkaregatan. Vi vill uppmärksamma er fordonsförare på de trafikregler som gäller.


Vintrig bild på slalombacken uppifrån

Bocksliden smygöppnar i helgen

11 december 2020

Bocksliden kommer att smygöppna i morgon lördag den 12 december. Åtgärder är vidtagna för att hjälpa till att hålla avstånd.

 


Lycksele klättrar för andra året i rad

10 december 2020

Lycksele kommun stiger i rankingen bästa skolkommun för andra året i rad. De senaste två åren har Lycksele kommun klättrat hela 135 platser från plats 283 till plats 148.


Uppdatering om smittläget vecka 50

09 december 2020

Vi ser ett fortsatt läge med minskad smittspridningstakt inom kommunen. Men det är fortfarande väldigt viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt.Coronavirus

Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun vecka 49

04 december 2020

Denna vecka ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridningstakt inom kommunen. Men det är fortfarande väldigt viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Läget kan förändras snabbt.


Tannbergsskolan med vinter utanför huset

Fjärrundervisning fram till och med 6 januari

04 december 2020

Tannbergsskolans distans- och fjärrundervisning fortsätter som planerat fram till jullovet. Kommunens tidigare beslut och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som kom igår stämmer bra överens med varandra.symbolbild corona

Uppdatering om smittläget

27 november 2020

Efter flera veckor med ökad smittspridning syns en något minskad ökningstakt inom kommunen. Men det är fortfarande väldigt viktigt att fortsäta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Läget kan förändras snabbt.


Bild på Tannbergsskolan

Digitalt föräldramöte på Tannbergsskolan

27 november 2020

Tannbergsskolan håller ett digitalt föräldramöte för årskurs 9, blivande gymnasieelever tisdag den första december. Mötet riktar sig både till elever och vårdnadshavare.


Kvinna vid dator

Information om bedrägeriförsök

26 november 2020

Konsumentvägledningen får just nu många frågor från konsumenter om krav från ett företag som kallas Billpay. I brevet hotas det med stämning i tingsrätten om inte en påstådd slutfaktura på 7500 kronor betalas.


Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun vecka 48

25 november 2020

Vi har i dag 90 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Av dessa är 45 personal, 37 elever och åtta brukare. Detta gäller perioden mellan den 4 och 25 november. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. 

 


bILD PÅ tANNBERGSSKOLAN FRAMIFRÅN

Information om fortsatt fjärrundervisning

25 november 2020

Utbildningscentrum/Tannbergsskolan har gjort en planering för fortsatt fjärrundervisning och vad som gäller för enskilda program fram till jullovet.


Akut behov av familjehem

24 november 2020

Familjehemsgruppen i Västerbottens inland söker nu akut familjehem åt två små barn under tre år. Har du tid och engagemang och möjlighet att ta emot dessa barn i er familj?


Livsmedelsföretagare i Lycksele kommun

24 november 2020

Fram tills nyligen har myndighetsnämnden kunnat genomföra livsmedelskontroller fysiskt och på plats. Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 kommer denna typ av kontroll tillfälligt att upphöra.


bild på stadshuset

Referat från kommunstyrelsen

24 november 2020

Här följer kortreferat från kommunstyrelsen den 24 november. Fem medborgarförslag om utegym och investeringsbudget var några av dagens ärenden.  


Bild på barnen Elsa och Elof

Svinnmätning i Lyckseles förskolor och skolor

24 november 2020

För att kunna följa upp och analysera orsakerna till matsvinn i de offentliga köken inom Lycksele kostenhet har tallrikssvinnet mätts under en skolvecka, med start hösten 2019 och uppföljning hösten 2020.


Uppdaterad information om Skogsgläntan

23 november 2020

Sedan vecka 46 har kommunen två brukare som konstaterats smittade med covid-19 på äldreboendet Skogsgläntan. Vi måste tyvärr meddela att en av personerna i helgen har avlidit i sviterna i covid-19. Våra tankar går till de anhöriga.


bild på skidspår

Lokala föreskrifter i Lycksele

20 november 2020

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelser i Västerbottens län, Kalmar län och Norrbottens län fattat beslut om skärpta allmänna råd. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor.symbolisk bild corona

Uppdatering om smittläget vecka 47

18 november 2020

Vi har i dag 67 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter. Detta gäller perioden mellan den 4 -18 november. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. bild på Norrängsskolan

Information till vårdnadshavare

17 november 2020

Lycksele kommun får en del frågor om vad som gäller i fråga om rättigheter och skyldigheter för barn och unga i förskola och skola med anledning av covid-19. Frågor har även handlat om varför förskolor och skolor inte stängs med anledning av det ökade smittläget i Lycksele kommun.


Max åtta personer får samlas

17 november 2020

Regeringen föreslår att allmänna sammankomster begränsas ytterligare. Från och med 24 november och fyra veckor framåt får endast åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Samtidigt tas det tidigare undantaget för tillställningar på serveringsställen bort.


symbolisk bild corona

Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun

13 november 2020

Vi har i dag 50 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter. Av dessa är 27 personal, 21 elever och två är brukare på Skogsgläntan. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. Åtgärder på Finnbacksskolan

12 november 2020

Finnbacksskolan har gjort ett flertal åtgärder för att förhindra smittspridning. För att minska kontakten mellan elever på luncherna så äter en del klasser sin lunch på fritidsgården Midgård. Skolan försöker också glesa ut i klassrummen för att hålla avstånd mellan varandra.


Vinterbild Tannbergsskolans framsida

Fortsatt fjärrundervisning på Tannbergsskolan

12 november 2020

Fjärrundervisningen på Tannbergsskolan fortsätter under vecka 47 för gymnasieskolan. Under vecka 47 kommer även grundvux att arbeta med fjärrundervisning. Gymnasiesärskolan fortsätter med undervisning på plats.


Bild på Lycksele bibliotek framsida

Ändrad service på Lycksele bibliotek

11 november 2020

Ändrad service på Lycksele bibliotek på grund av rådande restriktioner inom Västerbotten. Gäller 2020-11-11 t.o.m. 2020-12-08 och kan komma att förlängas.


Fortsatt enkelriktning av Storgatan

11 november 2020

Det var i mitten av juli som trafiken på bron över Djupskolavan enkelriktades i riktning in mot centrum, samtidigt som cykelfält målades i båda riktningarna.Nu förlängs enkelriktningen av Storgatan över bron in mot centrum till våren 2021.


Smittad på äldreboende i Lycksele

10 november 2020

Spridningen av covid-19 ökar i Lycksele. Nu finns även ett konstaterat fall inom vårt äldreboende Skogsgläntan. Vi har en brukare i verksamheten som efter provtagning är konstaterad smittad.


Bild på bassäng i simhallen

Kommunen stänger verksamheter

10 november 2020

Stängningen av Lycksele simhall, bowlinghallen och fritidsgårdarna Midgård och Loftet förlängs en månad. Verksamheterna kommer att hålla stängt för allmänheten fyra veckor framåt.Nya allmänna råd i Västerbotten

10 november 2020

Spridningen av covid-19 ökar i länet. Läget är allvarligt och för att bromsa smittan krävs ett förändrat beteende. Därför gäller från och med i dag nya, lokala allmänna råd i Västerbotten.


Närbild på Julia Johansson

Julia ser framemot sitt nya jobb i Lycksele

10 november 2020

Julia Johansson från ser framemot nytt jobb, nytt boende och en nystart i Lycksele. Den första februari påbörjar hon sitt jobb som biståndshandläggare på Lycksele kommun. Tack vare ett samarbete med Akademin Norr fick hon upp ögonen för Lycksele.


genrebild coronavirus

Smittspridningen i Lycksele kommun har ökat

09 november 2020

Vi har den 9 november 29 personer som är konstaterat smittade inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Detta berör både personal inom olika verksamheter och elever.bild på Tannbergsskolan vinterbild

Ökad smittspridning i kommunen

05 november 2020

Just nu ser vi en ökning av covid-19 i Lycksele kommun, bland annat inom flera av våra egna verksamheter. Exakt hur många nya fall vi har i Lycksele kommun vet vi ännu inte då statistiken som är nerbruten på kommunnivå släpar efter.


bild på coronavirus ritad

Tillsammans hjälps vi åt för att bromsa smittan

04 november 2020

Den största ökningen sedan pandemins början har nu skett i Västerbotten. Smittan ökar både i länet och landet och vi måste alla hjälpas åt för att bromsa utvecklingen. Nu är det extra viktigt att följa rekommendationerna, för din egen skull och för andras.


bild på Ellinor Häreskog

Hon blir ny skolchef i Lycksele

02 november 2020

Ellinor Häreskog blir ny verksamhetschef för Utbildningscentrum i Lycksele kommun. Hon har en lång bakgrund inom skolvärlden, bland annat som högstadielärare i Lycksele.
- Jag är glad och stolt över att ha fått detta förtroende, säger hon.


Kvinna som sitter vid dator.

Förlängd handläggningstid för ekonomiskt bistånd

30 oktober 2020

Lycksele kommun byter för närvarande verksamhetssystem inom socialtjänsten. Detta innebär att under november och december kommer handläggningstiderna för utredning av rätten till ekonomiskt bistånd bli längre än normalt.


Fyra personer sitter i grupp vid ett bord och skrattar

Tillsammans för ett välkomnande Lycksele

27 oktober 2020

I Lycksele kommun är vi övertygade om att ett välkomnande förhållningssätt och gemensamma värderingar stärker kommunen och dess attraktionskraft. I december 2019 antog kommunfullmäktige Lycksele kommuns Värdegrund. Den talar om vad kommunen står för och hur vi förhåller oss till våra invånare, besökare och kommunens anställda.


Information från Myndighetsenheten

26 oktober 2020

Myndighetsenheten kommer i början av november att byta till ett nytt ärendesystem. I samband med bytet kommer vi inte ha tillgång till något system under perioden 29 oktober - 13 november.


Höstlovsaktiviteter 2020

26 oktober 2020

Höstlovet eller läslovet som det ibland även kallas är en välkommen paus och ett bra tillfälle att hitta på höstaktiviteter. Trots att det i år inte erbjuds lika många aktiviteter som tidigare år finns det ändå en del att göra.


Bild på två händer som håller i varandra.

Presentation från digitalt LOV-café

23 oktober 2020

Den 14 oktober hölls ett digitalt LOV-café för att informera om införandet av lagen om valfrihet (LOV) som började att gälla för hemtjänsten den första oktober.


Uniformerad polis samtalar med medborgare

Trygghetsenkät 2020

22 oktober 2020

Polisen och kommunen samarbetar för att öka tryggheten för kommunens medborgare.


Bild på ben och en fotboll

Sök nya tider i Tannbergshallen

21 oktober 2020

Nu är det dags att söka nya tider i Tannbergshallen för period 2. Första december 2020 till 15 mars 2021.


Nytt sätt att rapportera farligt avfall

21 oktober 2020

Sverige behöver ha bättre kontroll på sitt farliga avfall. Därför skärps kraven på att företag och verksamheter ska rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister. Från och med den 1 november ska verksamheter börja rapportera.


Värmeljus

Våld i nära relationer

20 oktober 2020

Här följer viktiga telefonnummer för råd, stöd och hjälpVid akuta händelser ring 112. 


Bild på kommunfullmäktiges sammanträde med ledamöterna framför

Snabbreferat från kommunfullmäktige

19 oktober 2020

Under kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen togs beslut om konkurrensutsättning av gatu- och parkenheten och Bockslidens ägande.bild på innergård Skyttens äldreboende med blomma i förgrund och suddade kvinnor i bakgrunden

Besök på våra särskilda boenden

16 oktober 2020

Den första oktober upphörde det nationella besöksförbudet på våra särskilda boenden. Något som var mycket efterlängtat för många. Lycksele kommun säkerställer nu att det finns förutsättningar för att besöken kan genomföras på ett säkert sätt.Bild på Lycksele flygplats byggnad.

Högtflygande klimatmål för Lycksele flygplats

12 oktober 2020

Inom ramen för Grön Flygplats har 25 regionala flygplatser, däribland Lycksele flygplats, kartlagt sin klimatpåverkan och satt upp högt ställda mål för de kommande åren. Tillsammans siktar de på 50 procent minskade koldioxidutsläpp på tre år.


Två händer, yngre och äldre

Välkommen till digitalt LOV-café

08 oktober 2020

Den första oktober 2020 infördes Lagen om valfrihetssystem (LOV) inom Hemtjänst i Lycksele kommun. För att ge information om nuläget och svara på frågor om vad LOV innebär, för dig som brukare eller anhörig, anordnas ett digitalt LOV-café.


Två yngre flickor sitter på golvet och målar på en målarduk.

Hedlundaskolan deltar i konstprojekt

07 oktober 2020

Hedlundaskolan deltar under hösten i ett konstprojekt. Tanken med projektet är att nå ut till barnen, som närmar sig åldern då många skaffar profiler på sociala medier och då selfies allt oftare blir den bild man identifierar sig med.

 

 


Äldre och yngre kvinna spelar sällskapsspel tillsammans, skrattar och ler.

Besöksförbudet på kommunens äldreboenden upphör

01 oktober 2020

Det nationella besöksförbudet på äldreboenden upphör från och med den första oktober. Om du vill besöka någon som bor på våra särskilda boenden i Lycksele kommun ber vi dig att först kontakta boendet för att få information om vilka rutiner som gäller inför besöket.


bild på händer

Lagen om valfrihetssystem (LOV)

30 september 2020

Kommunfullmäktige i Lycksele har beslutat om att införa valfrihet inom stöd, vård och omsorg enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV) med start inom hemtjänsten från den första oktober.


Skidbacken Bocksliden, en vinterbild

Snabbreferat från kommunstyrelsen

29 september 2020

Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen togs bland annat beslut om Bockslidens skidanläggning, samt klimatsatsningar till E12-utmaningen. Här följer ett snabbreferat.


Kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren tar emot blommor för Årets klättrare i företagsranking 2020

Lycksele är årets klättrare i Västerbotten

23 september 2020

Årets klättrare i Västerbotten är Lycksele kommun. I årets företagsranking har Lycksele klättrat 77 platser.
- Det är en positiv trend, där vårt gemensamma arbete gett resultat, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande.


Två cyklister på cykelväg

Hållbarhetsveckan i Lycksele

13 september 2020

Nu är det dags för hållbarhetsveckan i Västerbotten igen. Mellan den 14-20 september så arrangeras en rad initiativ och aktiviteter i Lycksele med hållbarhet i fokus.


Hantlar att ha till vattengympa i förgrunden och suddig bakgrund med kvinnor i poolen.

Hälsopeppen startar i Lycksele

11 september 2020

Är du senior och äldre än 65 år? Vill du förbättra din hälsa och livskvalitet som bidrar till ett hälsosamt åldrande? Då kanske du ska anmäla dig till Hälsopeppen som startar i Lycksele. Bild på Sandra Mårtensson utanför Södermalmsskolan

Sandras examensarbete prisas i Sverige

10 september 2020

I våras skrev den nyexaminerade läraren Sandra Mårtensson ett examensarbete. Nu har det valts ut som ett av två vinnande bidrag i Sverige av examensarbeten inom naturvetenskapernas och teknikens didaktik.


Lyckselebo uttagen till Handelns Yrkestävlingar 2020

09 september 2020

Agnes Sjöberg, tidigare elev på Handelsprogrammet vid Tannbergsskolan är en av de uttagna till Handelns Yrkestävlingar den 16 och 17 september i Stockholm. Det är i yrket Visual Merchandiser hon kommer att tävla och priset är ett stipendium. 


Navet - ett stöd för familjer

09 september 2020

Visste du att Lycksele kommun har en verksamhet som heter Navet? Här kan du som vårdnadshavare få stöd när behovet finns.bilder på två kvinnor inom räddningstjänsten vid en brandbil

Brandman på jobbet-dagen

01 september 2020

I dag vill Lycksele kommun uppmärksamma våra deltidsbrandmän- och kvinnor som är anställda både i och utanför vår organisation. Ni är Sveriges och inte minst Lyckseles hjältar!


Bild på personalen på musikskolan utanför musikskolan.

Välkommen till Lycksele musikskola

28 augusti 2020

Snart startar Lycksele musikskola upp sin verksamhet för hösten. Denna höst med delvis ny personal och nya förutsättningar.Allmänhetens åkning

27 augusti 2020

På grund av covid-19 utgår allmänhetens åkning i ishallen 2020 tillsvidare.


Utställning av avfallsplan och lokala avfallsföreskrifter

26 augusti 2020

Kommunens avfallsplan och lokala avfallsföreskrifter är viktiga verktyg för att långsiktigt utveckla och förbättra avfallshanteringen för att bli en del av och bidra till det hållbara samhället. Vi vill ha dina åsikter om planen och föreskrifterna innan de tas upp för beslut om antagande i fullmäktige.


Tyck till om bron över Djupskolavan

25 augusti 2020

Lycksele kommun har sedan mitten av juli enkelriktat fordonstrafiken längs Storgatan över Djupskolavans bro i riktning in mot centrum. Nu önskar vi dina synpunkter på dessa förändringar.


Besöksförbud till sista september

20 augusti 2020

Regeringen ger Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen i uppdrag att analysera om det tillfälliga besöksförbudet i särskilda boendeformer för äldre bör fortsätta att gälla framöver eller ersättas av ett annat typ av myndighetsstöd. Till dess att översynen är klar har regeringen beslutat att förlänga förbudet till och med den 30 september.


Bild från gågatan Lycksele

Nu startar medborgarundersökningen 2020

20 augusti 2020

Nu är det dags för höstens omgång av SCB:s medborgarundersökning. Under vecka 35 kommer slumpmässigt utvalda privatpersoner att få ett informationsbrev skickat till sig för att tycka till om sin kommun. Bild på Tannbergsskolans framsida

Inför skolstarten på Tannbergsskolan

14 augusti 2020

På måndag återvänder eleverna till Tannbergsskolan för första gången sedan i mars. Inför skolstarten har skolan anpassat för att förhindra smittspridning.


Nu startar bygget av ny förskola

13 augusti 2020

Bygget av den nya förskolan på Norräng planeras nu att starta igång och vara klart i mitten av januari. Under den tiden kommer byggtrafik att förekomma längs Länsmansvägen och gång- och cykelvägen intill bygget.


Karta över berört område

Internetavbrott i stadsnätet

10 augusti 2020

Internetavbrott i stadsnätet kommer att ske mellan den 12-14 augusti. Berörda är stadsnätets abonnenter i Umgransele, Kattisavan, Hedvik, Medelås, Blåviksjön och Rusele samt för berörda av förbindelse mellan Lycksele och Storuman.


Medkänsla, tillsammans och drivkraft

05 augusti 2020

I Lycksele kommun är man övertygad om att ett välkomnande förhållningssätt och gemensamma värderingar stärker kommunen och dess attraktionskraft. Inom ramen för arbetet har även en värdskapskod för Lycksele kommun tagits fram som bygger på tre övergripande värdeord, medkänsla, tillsammans och drivkraft.


Bild på utomhuslampa

Gatubelysningen tänds i Lycksele

29 juli 2020

Från och med den 31 juli tänds gatubelysningen i Lycksele. Som fastighetsägare kan du hjälpa till att säkra trafikmiljön ytterligare genom att klippa eller avverka träd eller stora buskar på din tomt som hindrar ljuset från gatubelysningen.

 

 


Bild på kvinna som håller i ett barn i solnedgång

Naturligt från grunden

28 juli 2020

Lycksele kommun har varit en drivande kraft i arbetet med att ta fram ett nytt platsvarumärke som lanserades i maj i år. ”Naturligt från grunden” är det kärnfulla budskap som alla kan förenas kring, oavsett vilket perspektiv eller förhållande man har till Lycksele.


Bild på skylt för gång- och cykelväg

Cykla enkelt runt i Lycksele

23 juli 2020

I Lycksele tar du dig fram enklast med hjälp av cykel, det är nära till det mesta samt ett miljövänligt alternativ. Gång- och cykelvägarna utgår från Lycksele centrum vidare till de olika stadsdelarna.


Bild från kolonilott med växter.

Miljövård vid kolonilotterna

13 juli 2020

Under 2020 fram tills april 2021 kommer en miljövårdande skötselåtgärd att utföras på fastigheten Nydala 1:1 för att bevara och utveckla natur- och kulturmiljövärden.


Undvik trängsel i sommar

08 juli 2020

Vi måste alla hjälpas åt för att bromsa smittspridningen av coronaviruset i samhället. Tänk på att iaktta försiktighet och undvik onödig kontakt med andra människor och framförallt lyssna på de råd som finns från ansvariga myndigheter. 
Myndighetsnämnden i Lycksele kommer att bidra till detta arbete genom att utföra så kallade trängselkontroller på utvalda serveringsställen i sommar enligt den nya lagstiftningen.


Bild Roland Sjögren

Sommarhälsning från kommunstyrelsens ordförande

06 juli 2020

Kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren vill rikta ett stort tack till alla i Lycksele kommun som gjort uppoffringar och tagit ansvar under pandemin och samtidigt önska alla en fin sommar.


Bild på kvinna som mäter

Inmätning av byggnader

04 juli 2020

Under sommaren så kommer Lycksele kommun vara ute och mäta byggnader för uppdatering av primärkartan.


Upphävt eldningsförbud i Lycksele kommun

03 juli 2020

Till följd av den sänkta brandrisken i skog och mark har räddningstjänsten i Lycksele kommun beslutat att upphäva eldningsförbudet från klockan 14.00 i dag den 3 juli. Bild värmeljus

Våld i nära relationer

01 juli 2020

Är du rädd för någon närstående? Har du sett eller upplevt hot eller våld hemma? Är du orolig för någon annan som är utsatt för våld? Har du utsatt/är du orolig för att du ska utsätta någon för våld? Det finns hjälp att få!


Bild på byggnad, tidigare kiosk

Byggnad till salu för avflyttning

30 juni 2020

Lycksele kommuns fastighetsavdelning har beslutat att byggnad belägen på Norrmalm 1:1 ska avyttras då dess placering påverkar framtida underhåll på vatten och avloppsledning som finns belägen i anslutning till byggnaden.


Bild Djupskolavan

Djupskolavan mer gång- och cykelvänlig

29 juni 2020

Bron över Djupskolavan kommer i början av juli att enkelriktas för fordonstrafik. Samtidigt målar vi cykelfält för att göra mer plats för dig som cyklist.


Bild på kvinna som kramar en häst.

Hästveckan och Lapplandsveckan

25 juni 2020

I morgon startar årets Hästvecka i Lycksele. På söndag är det även dags för Lapplandsveckan. Båda arrangemangen sker detta år på ett annorlunda sätt med digitala och publikfria arrangemang. 


Skärpt eldningsförbud i Lycksele

25 juni 2020

För närvarande råder skärpt eldningsförbud i Lycksele. Beslut om eldningsförbud har fattats på grund av den stora brandrisk som råder för närvarande.


Bild stadshuset

Växelns öppettider i sommar

25 juni 2020

Under sommaren är det ändrade öppettider i kommunens kundtjänst, ekonomienheten har telefontid och inom vissa områden är det begränsad  


Information till närstående

24 juni 2020

Information till närstående som har anhöriga på ett av Lycksele kommuns vård- och omsorgsboenden.


bild på vattnar med slang

Bevattningsförbud i Lycksele kommun

23 juni 2020

Från och med idag tisdag 23 juni råder bevattningsförbud i Lycksele kommun. Detta på grund av den senaste månadens torra väder och höga vattenförbrukning.


Multifunktionsbanan är nu målad

22 juni 2020

Brukar du träna på Tannens IP? Nu är åkriktningarna på multifuktionsbanan målad. För din och andras säkerhet följ pilarnas hänvisningar.


Kommunfullmäktige är inställt

22 juni 2020

Kommunfullmäktiges sammanträde idag den 22 juni är inställt med anledning av att beslutsförheten inte kan uppnås på grund av sjukdom. Nytt datum för kommunfullmäktige blir den 31 augusti.


Hur ska vi minska fallolyckorna?

21 juni 2020

Är du påhittig med många ideér? Nu anordnas en tävling där du kan delta med idéer som kan minska fallolyckor. 

 

 


Glad midsommar önskas alla

18 juni 2020

På grund av situationen med coronaviruset kommer årets midsommar att se annorlunda ut. Umgås på avstånd, ät något gott och ta dig ut i vår fina natur. Ställ inte in men ställ om!


Inlandskommuner kräver mer av universiteten

18 juni 2020

Sjukvården, skolan och industrin – det är bara några av de branscher som skriker efter personal i Västerbottens inland. Nu har hela 17 inlandskommuner beslutat sig för att sätta hårdare tryck på universiteten och departementet för att tillgodose de mest efterfrågade utbildningarnaBild på mark nära vatten

Enkät om boendemiljöer

17 juni 2020

Lycksele kommun vill skapa bättre förutsättningar för en mer hållbar och attraktiv kommun. En viktig del i det arbetet är hur vi planerar och utvecklar våra boendemiljöer.


Samhällsviktigt flyg ska säkras

17 juni 2020

Trafikverket föreslår till regeringen att Lycksele flygplats blir en av 19 beredskapsflygplatser i landet. Det är ett steg i att samhällsviktigt flyg ska säkras i landet.

Bild på en persons ben som spelar fotboll

Sök tider i kommunens lokaler

11 juni 2020

Dags att söka nya tider i kommunens lokaler och anläggningar för säsongen 2020-2021, fram till och med 30 november. Detta gäller inte Tannbergshallen.


Stipendier delades ut vid årets studentavslutning

10 juni 2020

Under onsdagens skolavslutning delades flera stipendier ut på Tannbergsskolan. Wilma Hammar och Noela Sebula tilldelades Region Västerbotten och Lycksele kommuns stipedium. Här följer fler stipendiater.


bild från badparken ovanifrån

Aktivitetskalender för ungdomar

09 juni 2020

Under några sommarveckor kommer fritidsgården Midgård tillsammans med Skolkyrkan att anordna olika aktiviteter för högstadiets och gymnasiets elever i Lycksele.Resor inom Sverige i sommar

08 juni 2020

Från och med den 13 juni gäller inte längre avrådan från icke nödvändiga resor enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Det innebär att personer utan symtom kan börja resa i Sverige från detta datum. Det innebär att rekommendationer som att stanna hemma vid minsta symtom och att hålla avstånd till andra blir allt viktigare, och att andra insatser också krävs för att hålla smittspridning nere.


Bild Christer Hedlund

Hälsar nya medborgare välkomna

05 juni 2020

Varje år brukar kommunfullmäktiges ordförande dela ut ett diplom till personer i kommunen som fått svenskt medborgarskap.
- Det är väldigt roligt att vi får nya medborgare till Lycksele och jag hoppas att alla ska känna sig riktigt välkomna till oss, säger kommunfullmäktiges ordförande Christer Hedlund. De nya medborgarna kommer i år att få diplomet hemskickat till sig eftersom nationaldagsfirandet är inställt på grund av coronapandemin. 


Ny vd på Lycksele flygplats

04 juni 2020

Lycksele flygplats har rekryterat en ny vd och verksamhetsansvarig. Det blir den tidigare flygkaptenen Josef Khan med en gedigen bakgrund inom flygbranschen.


Lekplatser rustas upp i Lycksele

03 juni 2020

Gatu- och parkenheten arbetar med att utveckla och underhålla Lycksele kommuns allmänna lekparker. Det innebär att lekutrustningar kommer att lagas och bytas ut för att uppfylla säkerhetskraven och förbättra lekplatsområdena.


Bild på ljung

Handla miljömärkta varor

02 juni 2020

När du handlar är det bra att handla varor som är miljömärkta. En vara som är miljömärkt innebär att den är fri från rester av vissa kemikalier. Här kommer tips från din kommunala energi-och klimatrådgivare Jamal Moneime och konsumentrådgivare Ingrid Elbrink.

 


Undervisning på Tannbergsskolan

02 juni 2020

Folkhälsomyndigheten lyfter sin rekommendation om distansundervisning. Det innebär att eleverna på Utbildningscentrum/Tannbergsskolan kan återvända till undervisning på plats från och med i höst.


Bild Norrängsskolan

Sommarförskola och sommarfritids

02 juni 2020

Med anledning av coronaviruset och den situation vi står inför vill kommunen göra ett förtydligande gällande sommarens förskole- och fritidsverksamhet. I nuläget planeras det för att sommarförskola och sommarfritids ska kunna bedrivas som vanligt. Samtidigt har det sedan i mars planerats och förberetts för att situationen kan komma att förändras.


Två glada studenter

Studentfirandet i Lycksele

28 maj 2020

Den 10 juni är det studentdag för Tannbergsskolans elever i årskurs 3. På grund av coronapandemin genomförs studenten i år på ett annorlunda sätt.


Lyckseles företagsklimat

28 maj 2020

Lycksele klättrar i företagsranking för tredje året i rad!

• Lycksele ligger över rikssnittet.
• Lycksele ligger över snittet i Västerbotten.


Musikskolan

Musikskolans lärare underhåller

28 maj 2020

Under några dagar med start den 2 juni kommer Musikskolans lärare att åka runt i Lycksele och underhålla för äldre. De kommer att uppträda utomhus, utanför boenden där många 70-plussare bor som är hemma på dagarna. 


Myskoxe, liten och stor

Djurparken öppnar i helgen

26 maj 2020

På lördag öppnar Lycksele djurpark för säsongen. Djurparken kommer att ha öppet i sommar men med begränsade aktiviteter.


Bron över Lycksbäcken är öppen igen

26 maj 2020

På grund av höga vattenflöden har enskild väg AC 11110 Ponderosavägen tillfälligt varit avstängd. Nu är den åter öppen för biltrafik.


Ny logga Lycksele

Nu lanseras Lyckseles nya platsvarumärke

25 maj 2020

I dag lanseras Lyckseles nya platsvarumärke. Det nya platsvarumärket ska omfatta hela den geografiska kommunen och är ett nytt sätt för föreningar, företagare, kommunen och även privatpersoner att kunna berätta om sin plats för varandra och omvärlden.


Bild på tjej som står i kassan på Badparken

Snart dags för sommarens ferieverksamhet

22 maj 2020

I juni är det dags för den första gruppen av våra drygt 110 feriearbetare att komma ut på olika arbeten inom Lycksele kommun. Platserna är fördelade inom kommunens verksamheter och olika föreningar ute i byarna och centrala Lycksele.
Bild på händer

LOV inom hemtjänst i Lycksele

12 maj 2020

Kommunfullmäktige beslutade i oktober 2018 att förbereda införande av lagen om valfrihetssystem (LOV) inom delar av området Stöd vård och omsorg - hemtjänst. LOV inom hemtjänst planeras att införas från och med den första oktober i år.


Bild på Vindelälven Mårdseleforsen

Inventering av vattenskyddsområden

12 maj 2020

Kommunen kommer under våren att inleda inventering och revidering av vattenskyddsområdena kring grundvattentäkterna i Björksele, Vormsele, Ruskträsk och Rusksele. 


Bild på elcykel

Vill du testa en elcykel?

11 maj 2020

Är du en person som ofta använder bilen och har max fem till sex kilometer till jobbet, affären och till fritidsaktiviteter? Lycksele kommun erbjuder nu en möjlighet att testa en elcykel under två veckor under perioden 1 juni till 15 augusti. Den person som bäst uppfyller kriterierna kommer att få låna cykeln.


Bild på många människor som firar just utspringna studenter

Information kring studentexamen

07 maj 2020

På grund av rådande situation runt coronavirus, covid-19 så kommer det att ske förändringar kring Tannbergsskolans examensdag.Bild på älven nere vid bron från flottarminnet.

Enkät om återvinning och återbruk

05 maj 2020

Lycksele kommun arbetar med en ny avfallsplan 2021-2028 där en väsentlig del handlar om återvinning samt minskat avfall genom bland annat återbruk. Som medborgare i kommunen vill vi gärna höra dina åsikter och tankar kring detta.


Klimatsmart att cykla istället för att ta bilen

04 maj 2020

Ungefär hälften av alla bilresor är kortare än fem kilometer och därför möjliga att ersätta med cykel. Här kommer ett klimatsmart tips om att cykla istället för att ta bilen korta bilresor.


Bild på kommunalrådet Roland Sjögren med Gammplatsen i bakgrunden

Digitalt vårtal av Roland Sjögren

30 april 2020

Det blir inte något traditionellt valborgsmässofirande i år. Däremot följer här ett digitalt vårtal av kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren.


Furuvik skola

Förändringar kring skolavslutningen

29 april 2020

På grund av rådande situation runt coronavirus, covid-19 så kommer det att ske förändringar kring grundskolans skolavslutning. Ordinarie skolavslutning är inställd.


Illustration Coronavirus

Tillsammans kan vi bromsa smittan

27 april 2020

Coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Lycksele kommun håller sig uppdaterad av händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt informationen. Smittspridning råder i hela Västerbotten. Det innebär att du riskerar att utsättas för smitta oavsett var du befinner dig i länet.


Känner du dig orolig?

24 april 2020

Du är inte ensam om det. Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv.


Bild på bokbussen

Enkät om biblioteksbussen

22 april 2020

Lyckseles biblioteksbuss börjar närma sig pensionering. Vi skulle verkligen uppskatta om du vill svara på denna enkät, där vi vill ta reda på vad som önskas av en eventuell ny biblioteksbuss.
Bild stadshuset

Stadshuset stänger för oanmälda besök

11 april 2020

För att förebygga och minska smittspridningen av coronaviruset covid-19 kommer stadshuset att stänga för oanmälda besökare från och med tisdag den 14 april.händer

Information till närstående

09 april 2020

Information till dig som har en närstående på ett av Lycksele kommuns vård- och omsorgsboenden. 


Barn och personal från förskolan Musikanten.

Förskolan vill sprida påskglädje

08 april 2020

Varje påsk brukar barn och personal på förskolan Musikanten i Örträsk klä ut sig till påskkärringar och uppträda på äldreboendet Öregården. Men i år när de inte kunde besöka boendet fick de tänka nytt för att kunna sprida påskglädje. Nu har de anordnat en digital konsert för de äldre som samtidigt fler kan ta del av. 


Väg med gupp

Nedsatt bärighet på enskilda vägar

08 april 2020

På grund av tjällossning är det nedsatt bärighet på de enskilda vägarna. När vägarna har nedsatt bärighet anges det med vägmärken.


Barn som sjunger på samiska i kör.

Lycksele lyfts fram som en förebild

08 april 2020

Sametingets elfte lägesrapport över de samiska språkens situation visar att FN:s urfolksspråkår och de särskilda satsningar som gjorts under 2019 har haft betydelse. Lycksele kommun som satsar på samisk undervisning beskrivs som en förebild för andra förvaltnings­kommuner. 


Bild på glad kvinna

Vill du hjälpa till

07 april 2020

Lycksele planerar nu för en situation där vi under lång tid kan komma att få behov av personal inom kommunen och näringslivet. Det är många som hör av sig och vill hjälpa till, så vi har skapat en e-tjänst där du kan skicka in din intresseanmälan.
Bild på skorsten

Information om sotning i Lycksele

03 april 2020

Vi ber våra sotningskunder att hjälpa oss att minska smittspridningen vid våra besök. Speciellt vill vi värna om personer i riskgrupperna.Bild på Thilde Lyckosam och Viktor Wiig.

Vinnare i årets UF-företag i Västerbotten

02 april 2020

Bryt tystnaden UF har utsetts till årets UF-företag i Västerbotten. Bakom UF-företaget står två elever på Tannbergsskolan. Samtidigt utsågs Tannbergsskolan till årets UF-skola i Västerbotten. 

 


Bild på trafikkorsningen vid Djupskolavan

Tyck till om trafiksituationen vid Djupskolavan

02 april 2020

Nu har du möjligheten att tycka till om trafiksituationen på bron över Djupskolavan. Dina svar kommer att ingå i beslutsunderlaget för vilka åtgärder som blir aktuella samt finnas med som jämförelse då genomförda åtgärder ska utvärderas till hösten.  


Bild från Bocksliden uppifrån backen.

Bocksliden är stängt för säsongen

02 april 2020

Nu har Bocksliden stängt för säsongen. Vi tackar alla besökare för denna säsong och önskar välkommen tillbaka nästa säsong!


Konsumentvägledaren tipsar om stöd

01 april 2020

För många innebär coronaviruset en försämrad privatekonomi på grund av till exempel varsel, arbetslöshet och minskad inkomst. Konsumentvägledare Ingrid Elebrink tipsar om Konsumentverkets sida som rör privatekonomin till följd av coronaviruset.Lycksele flygplats byggnad

Förändringar i flygtrafiken

27 mars 2020

Trafikverket har tillsammans med Amapola beslutat att reducera flygtrafiken mellan Lycksele och Arlanda under perioden 30 mars till 30 april 2020.


Jerker Ljungberg ny familjerådgivare i Lycksele

Ny familjerådgivare i Lycksele

26 mars 2020

Från och med den 2 mars arbetar Jerker Ljungberg som ny familjerådgivare i Lycksele, Vilhelmina och Åsele.Bild på kampanjbild för earth hour

Nu laddar vi inför Earth Hour 2020

25 mars 2020

Earth Hour 2020 infaller den 28 mars mellan klockan 20.30-21.30. Då fortsätter vi sätta ljus på klimatförändringarna och på den minskande biologiska mångfalden. Släck och höj din röst för planeten.


Tekniksprångare i Lycksele kommun

24 mars 2020

Tekniksprånget är ett praktikprogram på fyra månader som går att söka för den som är under 21 år. Tove och Jakob är tekniksprångare och gör sin praktik på samhällsplaneringsenheten på Lycksele kommun.


Åtgärd för att stärka företagens likviditet

20 mars 2020

Företagare i Lycksele kommun drabbas olika mycket av coronaviruset covid-19. För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset har Lycksele kommun och de kommunala bolagen fattat beslut att bevilja anstånd med betalning av obetalda fakturor och avgifter om behov finns. 
Bild på krisinformations logotyp

Hög belastning på 113 13 och 1177

14 mars 2020

Har du funderingar kring coronaviruset covid-19 ska du i första hand söka information på Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten. Detta för att belastningen på 113 13 och 1177 är väldigt hög. Det drabbar även 112.


Bild på händer som tvättas i ett handfat

Risken för smittspridning är hög

11 mars 2020

Här samlar vi information och länkar där du kan få mer information om coronaviruset. Lycksele kommun har en arbetsgrupp, utsedd av kommunchef, som löpande följer utvecklingen av coronaviruset covid-19.


Bild på händer som tvättas med tvål och vatten samt telefonnumret 11313 och 1177

Har du funderingar kring coronaviruset?

04 mars 2020

Har du funderingar kring coronaviruset? Här samlar vi länkar till källor där du kan få mer information. Du som inte visar några symptom men ändå har frågor ska i första hand vända dig till Folkhälsomyndighetens frågor och svar eller det nationella informationsnumret 113 13.


Bild från en second

Bidra till en mer hållbar textilkonsumtion

03 mars 2020

Här kommer månadens tips från energi- och klimatrådgivare Jamal Mouneimne och konsumentvägledare Ingrid Elebrink om hur du som konsument, genom dina val, kan göra mycket för att bidra till en mer hållbar textilkonsumtion.


Bild på Kerstin Olla Grahn.

Hon blir ny IFO-chef i Lycksele

25 februari 2020

Kerstin Olla Grahn efterträder Lennart Melin som verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen i Lycksele.


Barn i Bocksliden i fint väder.

Sportlovsaktiviteter i Lycksele

25 februari 2020

Snart sportlov och i Lycksele finns många roliga aktiviteter att välja på. Bad-disco, bio, bowling eller slalom är några exempel. Här har vi samlat aktiviteter som händer under sportlovet.Flicka sätter upp parasoll på badparken.

Feriepraktik i sommar

21 februari 2020

Skolungdomar som går i årskurs åtta eller upp under 2020 och är under 18 år kan nu lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar. En möjlighet att både få en inblick i arbetslivet och att se och lära sig nya saker. 


Bild på Tusse och  Natalie Carrion

Idolvinnare till skolavslutningen

20 februari 2020

Den 10 juni är det dags för skolavslutningsfest på torget i Lycksele. Bland artisterna som ska uppträda finns en Idolvinnare.


Motortrafik i naturen

18 februari 2020

Snöskotern gör det möjligt att ta sig ut till platser som du annars inte når så lätt. Men den kan också vara ett störningsmoment för andra. Därför är det viktigt att ta hänsyn till varandra.  Bild på Josefine Paulsen och HannaThermaenius från Rädda barnen.

Ökad medvetenhet kring barns integritet

11 februari 2020

Personalen inom förskola, grundskola och fritids deltog under förra veckan i en utbildning med fokus på hur vuxna, i skolans värld, kan arbeta med frågor som rör kroppen, integritet och övergrepp.


Skogliga åtgärder på Tannberget

11 februari 2020

Luleå stifts egendomsförvaltning planerar ett antal skogliga åtgärder på fastigheten LYCKSELE 11:12 där nu allmänheten har möjlighet till att lämna in synpunkter på åtgärderna.


Illistrerad bild av snöflinga, vågor och skidor

Simma Vasaloppet 1 mars

10 februari 2020

Snart är det dags för Vasaloppet. Då kan du delta genom att simma SimVasan på simhallen.Barn som sjunger samiska nationalsången på en scen gjord av snö på torget i Lycksele.

I dag firas samiska nationaldagen

06 februari 2020

I dag är det samiska nationaldagen och den firas över hela Sápmi. I Lycksele firas dagen med tårta, sång och tal.Bild på Skogsmuseet i Lycksele.

Nyheter från kommunstyrelsen

05 februari 2020

Kommunstyrelsen har haft årets första sammanträde. På mötet behandlades bland annat ekonomin och Gammplatsen. 


Bild på samiska flaggan.

Tar kraftigt avstånd mot hoten

05 februari 2020

Kommunstyrelsen i Lycksele har valt att göra ett gemensamt uttalande med anledning av efterspelet efter domen i Högsta domstolen i Girjasmålet.


Två män pekar på en etikett på en tv.

Så minskar du din energianvändning

28 januari 2020

Här kommer månadens tips från energi- och klimatrådgivare Jamal Mouneimne och konsumentvägledare Ingrid Elebrink om hur du minskar din energianvändning.


Bild på studierum med skrivbord och stol.

Nytt elevstudierum på Lärcentrum

28 januari 2020

Nu har ett nytt studierum öppnat på Lärcentrum på Tannbergsskolan. Studierummet är avsett för elever som läser på distans, oavsett skolform.


Vatten som forsar vid Betseledammen.

Utveckling med bygdemedel

23 januari 2020

Har din bygd påverkats av utbyggnaden av vattenkraft? Då kan du söka bygdemedel för att reparera skador eller investera i något som är till nytta för allmänheten. Ansök om bygdemedel senast den 31 januari.  Feriepraktik 2020

14 januari 2020

Nu är det dags att se över om ni har möjlighet att ta emot ferieungdomar i sommar.Skylt där det står simträning och badande i bakgrunden.

Simskolor för barn startar nästa vecka

13 januari 2020

Under vecka 4 startar våra simskolor för barn. Du kan anmäla ditt barn genom att ringa 0950-10158 eller genom att komma in på simhallen.


Bild på illustrerad nätverkskabel

Internetavbrott under fredagmorgon i Stadsnätet

09 januari 2020

För Stadsnätets abonnenter som har tjänsteleverantören Bredband 2 eller är direkt kopplad till huvudnoden (privatpersoner och företag i centrum) kommer det att vara avbrott i internetförbindelsen under fredag 10 januari.


Välkommen till Tannbergsskolan

08 januari 2020

Lyckseles gymnasieskola har ett stort utbildningsutbud och lockar varje år nya elever att studera. Funderar du på att studera på Tannbergsskolan? 


Människor vid vattnet i Homa Bay County.

Tio miljoner kronor till stärkt demokratisamarbete

03 januari 2020

Elva svenska kommuner och regioner, däribland Lycksele, får dela på drygt 10,6 miljoner kronor för internationella demokratisamarbeten genom programmet Kommunala partnerskap. Lycksele kommun ska tillsammans med Homa Bay County utarbeta en plan för integrerad avfalls- och vattenhantering i området Homa Bay vid Victoriasjön, en av de fattigaste delarna av Kenya.God Jul och Gott Nytt År

21 december 2019

Snart är det dags för jul och lite efterlängtad ledighet för många, därför har vår kundtjänst också lite begränsade öppettider.

 


Bild på Adam Nyström och Pär Danielsson från polisen.

Här är våra kommunpoliser

20 december 2019

Kommunpoliser ska skapa trygghet och arbeta brottsförebyggande genom att ha nära kontakt med kommun och medborgare. Pär Danielsson och Adam Nyström arbetar som kommunpoliser i Lycksele och Södra Lappland.Bild på Roland Sjögren (KD) och Christer Rönnlund (M).

Nu växlar de sina roller

16 december 2019

Från och med årsskiftet tar Roland Sjögren (KD) över rollen som kommunstyrelsens ordförande i Lycksele. Nuvarande ordförande Christer Rönnlund (M) tar rollen som vice ordförande.


Värdskapstränare på scen på Tannbergsskolan.

Det goda värdskapet i Lycksele

12 december 2019

Lycksele vill satsa mer på värdskapet och på så sätt stärka den lokala attraktionskraften. Den femte och sjätte december anordnades ett inspirationsevent om värdskap för medarbetare och politiker. Inspiratör och värd var Kicki Grunditz Kindvall från Värdskapet Sverige. Lennart melin, djurparkens nya vd

Han blir ny vd på djurparken

10 december 2019

Lennart Melin blir ny vd för Lycksele djurpark. Han tillträder tjänsten senast den 10 mars och kommer närmast från en befattning som verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen i Lycksele.


I dag invigdes Småföretagarnas arbetslöshetskassa, (SMÅA) sitt nya kontor i Lycksele. På bilden klipper man bandet som inviger lokalerna.

Invigning av nya Lyckselekontoret

06 december 2019

I dag invigde Småföretagarnas arbetslöshetskassa (SMÅA) sitt nya kontor i Lycksele. En etablering som har inneburit många nya jobb till Lycksele.


Elin Larsson, handläggare, utanför kommunhuset.

Kommunen vill utveckla värdskapet

02 december 2019

Just nu pågår ett arbete i Lycksele kommun som handlar om värdskap och hur vi välkomnar oss själva och andra. Under året har kommunen, tillsammans med Värdskapet Sverige AB, startat upp en utvecklingsresa kring värdskap.


Bild på barn och pedagoger från förskolan Musikanten

Välgörenhetskonsert för Musikhjälpen

28 november 2019

På lördag den 30 november är det dags för årets konsert till förmån för Musikhjälpen. Under hösten har förskolan Musikanten förberett inför konserten.


Internetavbrott i Stadsnätet 28-29 november

25 november 2019

Under natten mellan torsdagen och fredagen den 28-29 november kommer det att vara avbrott i internetförbindelsen söder om Bocksliden. Klicka på länken för mer information.
SMHI varnar för halka.

Varnar för ishalka i inlandet

19 november 2019

SMHI har utfärdat en klass 1 varning i Västerbottens inland för plötslig ishalka. Detta i och med regn på kalla vägbanor.


Bild på en del av konstsnöspåret på Tannberget

Konstsnöspåret på Tannberget är klart

08 november 2019

Konstsnöspåret på Tannberget är nu preparerat och klar för säsongen. Tack vare flera dagar av perfekta väderförhållanden så har längdskidsäsongen äntligen anlänt till Lycksele.


Bild på eleverna tillsammans med den ryska vice utrikesministern med hans stab

Elev och lärare deltog vid utrikesministermöte

04 november 2019

I oktober deltog Trine Aspnes, Ulrika Gjertz och Elinor Engman från Tannbergsskolan vid Barentsrådets utrikesministermöte i Umeå. Där höll Trine ett tal inför ministrarna med anledning av ett skolutbytesprojekt med Lyckseles vänort Olonets.


Grafisk bild

Psykeveckan 2019

01 november 2019

Lycksele kommun tillsammans med flera andra aktörer erbjuder arrangemang och aktiviteter under vecka 45 för att öka medvetenheten och kunskapen kring psykisk ohälsa.


Bild på foboll och en persons ben och skor som spelar

Sök tider i Tannbergshallen

18 oktober 2019

Nu kan du söka träningstider till Tannbergshallen för period 2 som är mellan den 1 december och 15 mars. Sista ansökningsdag är den 1 november.


Lastbil som sopar gator

Marknadsanalys gatu- och parkskötsel

02 oktober 2019

Som en del i Lycksele kommuns utredning om konkurrensutsättning av delar av verksamhet inom området gatu och park, görs nu en marknadsanalys. Det innebär en kartläggning över vilket intresse det finns hos leverantörer som har möjlighet att leverera tjänster. 


Alf Nilssons miljöpris

18 september 2019

Nu är det dags att nominera till Alf Nilssons miljöpris. Fram till den 31 oktober kan du nominera personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele som du tycker har gjort en bra insats för miljön.
Jas 39 Gripen

Flygövning vecka 37 och 38

11 september 2019

Under vecka 37 och 38 genomför F 21 och F 17 en taktisk flygövning i luftrummet över Norr- och Västerbotten. En del av övningen innebär överljudsflygning vilket kan ge upphov till kraftiga smällar, så kallade ljudbangar. 


Skylt gång- och cykelväg

See - hållbarhetsveckan i Lycksele

09 september 2019

Under SEE-veckan, 16-22 september, uppmanar Lycksele kommun medborgarna att gå eller cykla till skolan, jobbet eller andra aktiviteter.


Bild på landskapsbild i bakgrunden med infotext på som säger Trygghet i en liten app samt info hur man laddar ner

Ladda ner 112-appen

04 september 2019

Nu har SOS Alarm lanserat 112-appen. När du ringer 112 från appen skickas din exakta position direkt till SOS Alarm. Du får också snabb, relevant och pålitlig information vid händelser som inträffar i din närhet. Appen är gratis att ladda ner.


Öppet hus på Forsdalaskolan onsdag 11/9

04 september 2019

Onsdag 11/9 mellan kl. 17-19 är det öppet hus på Forsdalaskolan.

Välkomna att ta en titt på hur skolan ser ut efter den stora ombyggnationen och se mer av skolans verksamhet.


Sök stipendium för ditt examensarbete

Sök stipendium för ditt examensarbete

04 september 2019

Utbildningsnämnden beslutade i februari 2019 att stötta examensarbeten genom stipendier och reseersättning. Du som student har nu möjlighet att ansöka om stipendium.


Hanna Karlsson är en av tre personer som lånar kommunens elcykel

Stort intresse för lån av elcykel

30 augusti 2019

Intresset för att låna Lycksele kommuns elcykel var stort. Tre personer har valts ut att få testa elcykeln tre veckor vardera. En dag på stan, stadsparad med röda mattan

Besök oss under "En dag på stan"

22 augusti 2019

Under ”En dag på stan”, lördag 24 augusti klockan 10.00-15.00, finns Lycksele kommun på torget för att visa vad vi kan erbjuda under årets tema "Vägen till karriären". 


Jätteloka

16 augusti 2019

Kommunen får ibland in information och frågor om Jättelokan som är en invasiv art i Sverige och ska bekämpas. Här får du lite tips och råd om vad man kan göra om man har Jätteloka på sin fastighet. 


Vindelälven

Invigning av biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka

14 augusti 2019

I juni utsåg FN-organet Unesco Vindelälven-Juhtatdahka till biosfärområde. På lördag den 17 augusti äger den officiella invigningen rum på kvarnområdet i Vindelforsarnas naturreservat. Välkommen till en invigning med musik, utställningar och matmarknad för att fira människorna, naturen, kulturen och all fin verksamhet i området.


Grafisk bild med information: Familjedag lördag 17 augusti, Klockan 11:00 - 15:00, Norra Torggatan.

Aktivitetsdag för familjen

13 augusti 2019

På lördag anordnas en familjedag där flera olika stationer med aktiviteter finns att prova på.


Två elever som arbetar med lego, lektion i teknik

Skolstart höstterminen 2019

13 augusti 2019

Höstterminen 2019 börjar måndag den 19 augusti. Här finns information om vilka uppropstider som gäller för de olika skolorna samt annan nyttig information inför skolstarten.


Ungdomar i samiska kläder håller om varandra

Repatriering och försoningsceremoni

12 augusti 2019

På Urfolkens dag, den 9 augusti 2019, återbördades kvarlevor till sin ursprungliga viloplats på Gammplatsen i Lycksele. Lycksele kommun riktar ett stort tack till alla som deltog under fredagens repatriering och försoningsceremoni. Kartbild över Gammplatsen, Fogdevägen

Begränsad framkomlighet Fogdevägen

08 augusti 2019

I samband med morgondagens repatriering och försoningsceremoni på Gammplatsen är det inte tillåtet att köra i viss riktning i Lycksele tätort. 


Utbildning för näringslivet

05 augusti 2019

Är du företagare? Under september startar några utbildningar som är speciellt anpassade för dig. Ledarskap och företagsförvärv/generationsskiften. 
Läs mer här. Sista anmälningsdag är 31 augusti respektive 6 september men observera att det är begränsat antal deltagare. 


Bild på luftvattenspolning

Renspolning av ledningar för dricksvatten

02 augusti 2019

Under sommaren renspolas delar av vattenledningsnätet i Lycksele tätort. Nu är det dags för de sista etapperna vecka 32-34 som rör ledningsnätet på Forsdala, Villaryd, Jonsta, Forsbacka och Nydala.Försoningssymbol

Välkommen till försoningscermoni

23 juli 2019

Den 9 augusti sker återbördandet av kvarlevor från ett 25-tal individer till sin ursprungliga viloplats i Lycksele. Det blir den största repatrieringen i Sveriges historia och vi bjuder in dig att närvara vid den högtidliga ceremonin som nu stundar.


Bra att veta om allemansrätten

19 juli 2019

Äntligen är det sommar och med sommaren kommer många frågor om allemansrätten. Det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute i naturen.


Elever som studerat till barnskötarassistent

Nyanlända förstärker inom förskolan

16 juli 2019

För två år sedan påbörjades en riktad satsning mot förskolan vid Utbildningscentrum. Satsningen på att utbilda nyanlända till barnskötarassistenter har nått väldigt goda resultat. Första kullen med tolv elever resulterade i anställning för samtliga. 


Bild på mobiltelefon med exempel på text från LAVABs sms-tjänst

Får du sms-aviseringar från LAVAB?

15 juli 2019

Som fastighetsägare eller boende i Lycksele kommun kan du få sms till din telefon när det sker en planerad eller en akut vattenavstängning där du bor. Det är Lycksele Avfall och Vatten AB som skickar ut sms till dig.


Påbörjad graffitimålning

Graffitiväggmålning på gång

11 juli 2019

Nu har den stora graffitimålningen börjat ta form, på fasaden av Lycksele Ateljé och Galleri på Borgaregatan 18. Det kommer bli en klocka och en fjälluggla.


Stellan Norman i samtal med två personer som deltar i Studiegårdens satsning

Studiegården bidrar till ökad integration

08 juli 2019

För att invandrare/nyanlända ska få stöd och hjälp att lättare komma in i samhället och för att få svenskan som en naturlig del i vardagen finns Studiegården. Ett komplement till Lyckseles SFI, Svenska för invandrare, som samverkar med både Medborgarskolan och Familjecentralen.


Porträtt på Kerstin Olla-Grahn och Wilma Hvirfvel

Wilma Hvirfvel är årets stipendiat

03 juli 2019

Wilma Hvirfvel har tilldelats Folkhälsorådets hälsofrämjande stipendium på 3 000 kronor. Ett stipendium som går till en elev som gjort ett mycket gott hälsofrämjade arbete för andra elever. Grattis Wilma!Elcykel fotad utanför Lyckseles stadshus med grönskande omgivning

Vill du testa elcykel under en månad?

28 juni 2019

Är du en person som ofta använder bilen och har max fem kilometer till jobbet, affären och till fritidsaktiviteter? Lycksele kommun erbjuder nu en möjlighet att testa en elcykel under en månad. Den person som bäst uppfyller kriterierna kommer att få låna cykeln.


Flera djurparksbesökare tittar på säl

Lycksele djurpark firar 60 år

28 juni 2019

Lycksele djurpark firar 60-årsjubileum. I morgon, lördag 29 juni, anordnas en jubileumsdag på djurparken som avslutas med uppträdande av Samir och Viktor.Parkeringsyta vid Ansia badpark

Ny föreskrift för badparkens parkeringar

24 juni 2019

Under perioden 24 juni och 11 augusti får fordon inte parkeras på parkeringen mellan Dollarstore och Ansia badpark mellan klockan 18.00-10.00. Samma föreskrifter gäller för parkeringsytan vid Ansia Resort tillhörande badparken. 


Barn på brygga

Gratis sommarlovsaktiviteter

20 juni 2019

Under sommaren anordnas en mängd olika gratisaktiviteter för barn och unga tack vare engagerade föreningar.Rosa blomma

Öppettider under sommaren

19 juni 2019

Under sommaren är det ändrade öppettider i kommunens kundtjänst, ekonomienheten har telefontid och inom vissa områden är det begränsad handläggning.


Feriepraktik 2019

17 juni 2019

I dag påbörjar närmare 80 ungdomar sin feriepraktik. För många ungdomar är detta det första steget in i arbetslivet.Bild på Robin, Marcus och Linn

Invigning av multifunktionsbanan

14 juni 2019

På söndag invigs multifunktionsbanan med invigningstal och rullskidtävling. Kom och heja fram hemmahoppet Marcus Fredriksson som möter flera av Sveriges främsta rullskidåkare.


Amalia Hägglund, Hanna Ström fotade på Korpberget med polishuset och Umeälven i bakgrunden

Levs – en kampanj för och med omtanke

12 juni 2019

Inför arrangemangssäsongen 2019 satsar Lycksele kommun tillsammans med polisen på en informationskampanj för att nå målet med trygga, säkra arrangemang. Ambassadörer för kampanjen är Amalia Hägglund och Hanna Ström som drivit UF-företaget Schysstare UF.


Studenter på lastbilsflak

Fira Lyckseles avgångselever 14 juni

12 juni 2019

Den 14 juni är det skolavslutning och för avgångseleverna vid Tannbergsskolan och Finnbacksskolan väntar nya äventyr. I morgon kan du vara med och fira en glädjens dag på kommunens gator och torg. Här är hålltiderna som gäller. 


bild på flaska som öppnas med texten: säg nej till langning. Logotyper: Lycksele Kommun och polisen.

Säg nej till langning!

11 juni 2019

Lycksele kommun och polisen samverkar för att fler unga ska avstå alkohol. Ett av medborgarlöftena är att kommun och polis även ska arbeta för att minska langningen av alkohol.
Bild på hund sittandes nedanför en hundlatrin en vårdag

Plocka upp hundbajset

05 juni 2019

För att skapa en attraktiv miljö vill vi ha en ren och fin omgivning. En del i detta är att plocka upp hundbajs och slänga påsarna i hundlatrinen.


Rullande stenen på torget

Begränsad möjlighet att nå handläggare

31 maj 2019

Under sommaren är Lycksele kommuns möjligheter att handlägga ärenden begränsade. Här finns information vad som gäller för parkeringstillstånd, färdtjänst, bostadsanpassningsärenden, skolskjuts samt kontakt med överförmyndare.


Porträtt på Ingela Forsberg Edholm, fotat utanför Skogsmuseet

Klart med ny vd för Skogsmuseet

29 maj 2019

Ingela Forsberg Edholm blir ny vd för Skogsmuseet. Hon tillträder tjänsten i september och kommer närmast från en befattning som utvecklingsstrateg i Arjeplogs kommun.
- Jag tar mig an uppgiften med ödmjukhet och stor förväntan. Det känns fantastiskt roligt, säger Ingela Forsberg Edholm.


Bild på elever i samling vid skogsfordon

Skoldag i skogens tecken

24 maj 2019

Plantering av skog, skyttesimulator och inventering av skog med drönare var några av de stationer som högstadieeleverna i årskurs 7 fick testa på vid förra veckans skogsdag.


Utemiljön vid Skytten, blommor i förgrunden och en fontän

Betalar du rätt avgift för din hemtjänst?

17 maj 2019

När du får beslut om hemtjänst får du även en blankett för inkomstanmälan. För att Lycksele kommun ska kunna beräkna din avgift måste du fylla i den blanketten. Hur mycket du ska betala för insatser beror på din inkomst, boendekostnad och ett minimibelopp.Katarina Sandberg

Samarbetet inom Attraktiva Lycksele ger resultat

09 maj 2019

Ett år efter första mötet levererar insatsområdet “Tannen arena och fritidscenter” resultat. Nu påbörjas en ombyggnation av ishallen.
- Att först vara överens föreningar emellan och sedan föra en bra dialog med kommunen har varit en väldigt bra arbetssätt. Det känns fantastiskt att vi kommit så här långt även om det finns drömmar kvar att uppfylla, säger Katarina Sandberg, ansvarig för gruppen.


Kvinna och barn som paddlar i Öreälven

Öreälven - Den raka vägen är inte alltid den bästa

09 maj 2019

Under två års tid har Ingrid Eriksson, Arne Müller och Stefan Persson följt och dokumenterat Öreälven. Nu bjuds allmänheten in till en presentation av den nya boken Öreälven - Den raka vägen är inte alltid den bästa. 


Flaggan för förtidsröstning framför en bild på stadshuset

Förtidsrösta till EU-valet

07 maj 2019

Du kommer väl ihåg att det är val till Europaparlamentet den 26 maj 2019? Om du inte vill vänta till valdagen med att rösta har du möjlighet att förtidsrösta från och med den 8 maj till och med valdagen den 26 maj.


Solnedgång Lyckselestad

Presentation av Attraktiva Lycksele

06 maj 2019

Hur gör vi Lycksele som ort mer attraktiv att bo på, jobba i och flytta till? Inom projektet "100 nya jobb - ett attraktivare Lycksele" pågår ett arbete för att möta det rekryteringsbehov som finns inom såväl privat som offentlig sektor. I morgon, tisdag 7 maj, blir det presentation och diskussion kring denna satsning på MB. 


Kvinna som lagar mat under strömavbrott.

Är du förberedd på en kris?

06 maj 2019

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? I dag inleds den nationella krisberedskapsveckan, en kampanjvecka för att lyfta vikten av en hemberedskap och vad du som medborgare kan bidra med vid allvarliga händelser eller samhällskriser. Har du förberett dig?


Vy över E12:an och älven i centrala Lycksele

Tyck till om trafikstrategi för Lycksele

02 maj 2019

Lycksele kommun arbetar på många sätt för att utvecklas mot en ännu bättre plats att bo på och verka i. Nu försöker vi ta ett helhetsgrepp om trafiksituationen i tätorten och i kommunen som helhet och vi vill veta vad du tycker.


brand utomhus

Räddningstjänsten avråder eldning

29 april 2019

April är en månad då Sveriges räddningstjänster gör extra många utryckningar, till stor del på grund av oförsiktig eldning, inte minst kring Valborg. Brandförsvarsföreningen tillsammans med Räddningstjänsten Lycksele avråder nu från att elda. Om man bedömer att det är möjligt ges fem tips för säkrare majbrasor.


Skräpplockarkväll i Lycksele

29 april 2019

Ett renare Lycksele ökar vår trivsel och trygghet i kommunen och det sparar pengar. Lycksele kommun stöder Håll Sverige Rent-kampanjen mot nedskräpning med en skräpplockarkväll den 14 maj.


Ungdomar spelar instrument utomhus

Sök Martin Hedmans musikstipendium

16 april 2019

Årligen utdelas musikstipendium ur Martin Hedmans minnesfond. Musiker eller musikgrupper kan söka stipendiet senast den 5 maj.


Husbygge med människor som är på taket

Dags att söka bygglov inför sommarens projekt

16 april 2019

Planerar du att söka bygglov, göra en bygganmälan eller ansöka om enskilt avlopp? Under våren och sommaren ökar söktrycket och därför rekommenderar vi att du är ute i god tid med din ansökan. Du kan enkelt göra din ansökan i våra e-tjänster.


Foto på avfallsbil

Avfallshämtning vecka 16

12 april 2019

Hämtdagarna är ändrade under vecka 16. Så kärlen ska ställas ut tidigare än vanligt.Information om hot vid Tannbergsskolan

11 april 2019

I morse upptäckte personal vid Tannbergsskolan ett skriftligt hot. Skolledningen kontaktade genast polisen som inledde en förundersökning av ärendet som rubriceras som olaga hot mot grupp. Polisen har identifierat en person som medger att han skrivit meddelandet. Skolan håller öppet som vanligt. 


Personer i samtal

Lycksele klättrar i nationell ranking

11 april 2019

Företagen är nöjda med Lycksele kommuns service och effektivitet i myndighetsutövningen. Det visar en nationell jämförelse där Lycksele finns på plats 17 i landet - högst rankad i Västerbottens län. 


Lärcentrum finns i Tannbergsskolans lokaler

Informationsträff om YH-utbildning

08 april 2019

Under våren anordnas flera informationsträffar om utbildning. Det är Akademi Norr som tillsammans med Lärcentrum, universiteten och yrkeshögskoleutbildningar inbjuder till informationsträffar i Lycksele. Nu har turen kommit till olika YH-utbildningar.


Elever från Hamburg åker skidor

Utbytesvecka på Tannbergsskolan

02 april 2019

Det var en lyckad utbytesvecka när elever från Gymnasium Marienthal gästade Tannbergsskolan. I maj väntar svarsbesök i Hamburg.Begravningsplats Gammplatsen

Bidrag till repatriering från Kulturrådet

29 mars 2019

Statens Kulturråd har beviljat Lycksele kommun ett bidrag med 1 040 000 kronor för genomförande av den repatriering som sker på Gammplatsen den 9 augusti.


Lilly Bäcklund, Helena Lundgren, Leif Walterum, Christer Rönnlund

Småföretagarnas arbetslöshetskassa (SMÅA) flyttar till Lycksele

22 mars 2019

Småföretagarnas arbetslöshetskassa SMÅA flyttar sin verksamhet från centrala Stockholm till Lycksele. Styrelsen har tagit ett inriktningsbeslut om att starta upp ett nytt kontor i Lycksele, rekrytera platschef och omgående starta rekrytering av medarbetare till det nya kontoret.


Spolning av ledning

Driftstörning missfärgat vatten

20 mars 2019

Underhållsarbetet på Forsdala fortsätter och detta har och kommer att resultera i väldigt missfärgat vatten i kringliggande område. Undvik att tvätta kläder.


Bild på mobiltelefon där en notis syns

Få sms-notiser efter inskickat ärende

14 mars 2019

Nu kan du få sms-notiser när du skickar in ett ärende via Självserviceportalen. Till exempel när ärendet byter status eller om handläggaren skickar ett meddelande till dig.


Anis Don Demina och SVEA.

Artister bokade till årets skolavslutning

11 mars 2019

Den 14 juni arrangeras skolavslutningsfest på torget i Lycksele – för 16:e året i rad.
- I år kan vi med glädje meddela att vi bokat inte en, utan två artister som ska uppträda på stora scenen på torget, säger Johanna Melin, Lycksele fritidsgårdar.


Barn som skapar konst

Selfieprojekt i "Skapande skola"

07 mars 2019

Under februari har ett konstprojekt kring identitet pågått på Furuviksskolan i Lycksele. Ett projekt som beskrivs som fantastiskt och som avrundas med en vernissage på biblioteket med start den 12 mars.


Händer på tangentbord

Intresserad av universitetsstudier?

06 mars 2019

Är du intresserad av att studera vid universitet? Eller läsa på distans? Vid två tillfällen anordnas webbmöten i Lycksele med information om studier vid Umeå Universitet.


Bild på legobyggsatser

Besök Tor-gruppens legoutställning

05 mars 2019

Under sportlovsveckan har Tor-gruppen legoutställning för allmänheten. Den startade i samband med nyinvigningen av gruppens nya lokaler.Bild på de tre stipendiaterna

Tre ledarstipendiater 2018

27 februari 2019

Varje år utdelas ledarstipendiet, i år tilldelas tre ledare inom föreningen PRO Lycksele. 2018 års stipendiater är Aina Eriksson, Lars-Erik Andersson och Sigrid Bäckman.


Eric Lundström

Fortsatt stark ekonomi för Lycksele

25 februari 2019

Lycksele kommuns resultat för 2018 är 35 miljoner kronor. Det som framför allt bidrar till överskottet är Socialnämndens och Utbildningsnämndens plusresultat.


Tingshustomten och parken nedanför

Lycksele bostäder köper tingshustomten

25 februari 2019

Lycksele bostäder, LYBO, vill bygga ett nytt höghus centralt i Lycksele. I dag beslutade kommunfullmäktige att sälja mark och fastighet del av Vågen 4, även kallad tinghustomten, till LYBO.


Feriepraktik 2019

25 februari 2019

Skolungdomar som fyller minst 15 år under 2019 och är under 18 år kan nu lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar. En möjlighet att både få en inblick i arbetslivet och att se och lära sig nya saker. 


Pernilla Ahlström

Heltid som norm – satsning för säkrad välfärd i Lycksele

21 februari 2019

Lycksele kommuns heltidsresa har startat. En resa vars slutmål är en tryggad välfärd genom fler i heltidsarbete, färre ofrivilliga deltider och färre delade turer. Det ger effekter som högre pension, ökad jämställdhet och skapar attraktiva arbetsplatser.
Bild på ispelaren en januaridag

Ispelarens höjd 2019

15 februari 2019

Ispelarens höjd är mätad och årets pelare är 34,67 meter hög. Rekordåret var 1999 då ispelaren blev 49,54 meter hög.


Gammplatsen

Sveriges största repatriering i Lycksele

14 februari 2019

I augusti återbördas kvarlevor från ett 25-tal individer till sin ursprungliga viloplats. Det blir den största repatrieringen i Sveriges historia och den uppmärksammas med en högtidlig ceremoni i Lycksele.


Bild på scen när Victoria tar emot pris från Lyckseles kommunchef Ingela

Pristagare under Idrottsgalan 2019

11 februari 2019

Tio pristagare hyllades för sina insatser vid fredagens idrottsgala. En kväll i idrottens tecken med inslag av musik, prisutdelningar och uppvisningar av våra idrottare och föreningar.


Illustration av mer grönska

Ett grönare Lycksele

08 februari 2019

Lycksele centrum ska bli grönare. Som ett led i arbetet med centrumutveckling har Lycksele kommun sökt och beviljats stöd för att utveckla mer stadsgrönska. Redan i år planteras en ensidig trädallé med ny belysning längs gågatan och mer grönska skapas kring torget.


Många besökare tog del av informationen

Energieffektivisering i företag

08 februari 2019

Energieffektivisering i företag. Det var ämnet när Lycksele kommuns energi- och klimatrådgivning anordnade ett välbesökt seminarium tidigare i veckan. 


Fotbollsspelare

Dags att söka träningstider

07 februari 2019

Nu är det dags att ansöka om tider i Tannbergsskolans sporthall för perioden 16 mars till 30 juni. Ansökningstiden går ut den 18 februari. 


Bild på pennfodral och böcker samt elever i bakgrunden

Önskemål om annan förskoleklass

06 februari 2019

Till hösten är det dags för alla barn födda 2013 att börja förskoleklass. Finns det önskemål om annan skola än den man blivit tilldelad så kan du som vårdnadshavare skicka in en anmälan i vår e-tjänst.


Laddstationer i Lycksele

Seminarium - laddstolpar/laddstationer

05 februari 2019

Den 12 februari anordnar Lycksele kommuns energi- och klimatrådgivning ett seminarie om laddstolpar/laddstationer samt information om “Fossilfri oberoende 2030”.Bild på Torgny Gustafsson som var en vinnare förra idrottsgalan

Snart dags för Idrottsgalan 2019

01 februari 2019

Om en vecka är det dags för årets upplaga av Idrottsgalan i Lycksele där 2018 års framgångar ska hyllas. Ett tillfälle för alla att ta del av en trevlig kväll i idrottens tecken. 


Malin Pettersson och Elin Tornebring

Lärcentrums stipendiater har utsetts

30 januari 2019

Malin Pettersson och Elin Tornebring har tilldelats 2018-års stipendium från Lycksele Lärcentrum.
-
Vi känner oss oerhört stolta och glada att få motta Lärcentrums stipendium för vårt examensarbete ”Heltid som norm”, säger de.Feriepraktik 2019

21 januari 2019

Nu är det dags att se över om ni har möjlighet att ta emot ferieungdomar i sommar.


Bild på återvinningsstation vid Magasinsgatan

Två flyttade återvinningsstationer

08 januari 2019

Glastjärnsvägen och Magasinsgatan är de nya placeringarna för återvinningsstationerna som tidigare stått på Dalstigen och Hamngatan.


Deltagare som tränar på spinningcykel

Friskvårdssatning för minskad ohälsa

27 december 2018

Under hösten har Lycksele kommun satsat på HIIT som en friskvårdsinsats. En satsning för att komplettera individers rehabilitering och minska kommunens ohälsotal.


Värmeljus

Insamling av utbrunna värmeljus

23 december 2018

Brukar du kasta dina utbrunna värmeljus i soporna? Snälla gör inte det utan låt daglig verksamhet få återvinna dem - en insats som i slutändan blir proteser till barn och djur.


Anna-Lena Danielsson

Kvinnojouren får bidrag av folkhälsoråd

21 december 2018

Kvinnojouren i Lycksele får 4 000 kronor av Folkhälsorådet. Det beslutade rådets ordförande Anna-Lena Danielsson i går.
- De bedriver en väldigt viktig verksamhet och vi vill bidra till Kvinnojourens arbete med att motverka våld i nära relationer, säger hon.


Vintervägen i Lycksele öppnas för säsongen

20 december 2018

Isvägen över älven öppnas idag för gång- och cykeltrafik. Vintervägen är ett populärt strövområde under vintertid i Lycksele och används flitigt av fotgängare och motionärer.


Ett barn samt en vuxens hand

Nya e-tjänster inom för- och grundskola

19 december 2018

I dag lanseras tolv nya e-tjänster för barnfamiljer, exempelvis för att lämna inkomstuppgifter och ansöka om förskoleplats. Nu kan du följa dina ärenden på ett enkelt sätt genom att logga in med e-legitimation.


Bild på de anställda som uppmärksammades för sina insatser

Anställda uppvaktas för 25 år i tjänst

18 december 2018

I samband med årets sista kommunfullmäktige uppvaktades alla anställda som jobbat åt Lycksele kommun i 25 år. I år var det 29 personer som uppmärksammades.


Christer Hedlund tackade Marika Lindgren för hennes tid som ordförande i fullmäktige

Val av nya ordföranden och ledamöter

18 december 2018

Nu är det beslutat vilka som blir ordföranden och ledamöter i Lycksele kommun nämnder och styrelser. I samband med årets sista fullmäktige avtackades även fullmäktigeordföranden Marika Lindgren.  Helena Lindblom och Camilla Persson vid HR-enheten

Hälsofrämjande bidrag till anställda

06 december 2018

Hälsofrämjande aktiviteter förespråkas av Lycksele kommun. De enheter i kommunen som har 100 procents svarsfrekvens på årets medarbetarenkät får nu ett bidrag till en gemensam aktivitet.


Fyra människor som promernerar över torget i Lycksele

Trygghetsvandring som gör skillnad

30 november 2018

Årets trygghetsenkät visar att delar av centrala Lycksele upplevs otryggt. För att få mer kunskap om dessa områden genomför Lycksele kommun, tillsammans med polisen, två trygghetsvandringar tisdag den 4 december.


Konstsnöspår på Tannen

På söndag invigs multifunktionsbanan

29 november 2018

Äntligen är det dags för officiell invigning av Lyckseles multifunktionsbana. Nu på söndag, 2 december, firar vi in satsningen i samband med Lycksele IF:s tävling på Tannen.


Lilly Bäcklund

Lilly Bäcklund sammanfattar sin tid vid rodret

27 november 2018

En resumé av 18 år som kommunstyrelsens ordförande i Lycksele. Det gav Lilly Bäcklund i samband med kommunstyrelsens sista sammanträde för 2018. 18 år som präglat både henne och Lycksele kommun på många olika sätt. Här finns ett axplock av de händelser hon lyfte fram. 


Bild på längdskidåkare Terese

2 km långt skidspår öppet

23 november 2018

Nu är en konstsnöslinga på 2 km färdig för längdskidåkning. Besök gärna Tannens skidstadion och gör ett åk, klassiskt eller skate.


Karta över Finnbacksområdet

Säker trafikmiljö kring Finnbacksskolan

23 november 2018

Det är viktigt att parkera och köra på rätt ställen för att barn och ungdomar ska få en trygg och säker miljö kring Finnbacksskolan, Musikskolan och fritidsgården Midgård.


Bild på pristagare på scen

Nominera till Idrottsgalan 2019

22 november 2018

Nominera kandidater till Idrottsgalan 2019 som under det gångna året har gjort fina insatser i sitt idrottande, som ledare, lag eller förening.


Ispelaren i Lycksele

Lyckseleborna vill behålla ispelaren

21 november 2018

Den enkät om ispelaren, som nyligen genomfördes, visar att 59,5 procent av de som svarat vill att ispelaren ska vara kvar.
Tekniska nämndens arbetsutskott förelår därför att nämnden ska behålla den som en dekorativ symbol för Lycksele.


Elisabeth och Dan Ögren

Årets vinnare av Guldkalaset

17 november 2018

För åttonde året i rad arrangerades näringslivsgalan Guldkalaset i Lycksele den 16 november. Årets tema var ”Attraktiva Lycksele”. Här kan du se vilka Lyckseleföretag som prisades.Erik Grönwall och Simon Vikström

Idolvinnaren Erik Grönwall inspirerade Lyckseleelever

16 november 2018

I veckan var Erik Grönwall och Simon Vikström på Tannbergsskolan för att föreläsa om företagande och företagsamhet. I dag visar 15 UF-företag från Lyckseles gymnasieskola upp sina företagsidéer på Guldkalaset. 


Tannbergsskolans elever är laddade inför Tannbergsmässan

Tannbergsskolan visar upp sig

13 november 2018

Gymnasievalet för 2019 närmar sig och det har blivit dags för den årliga Tannbergsmässan. Där visar Tannbergsskolans elever och personal upp Lyckseles gymnasieutbildningar för niondeklassare från hela inlandet.


Utställning av modellbilar

Bilutställning inom daglig verksamhet

13 november 2018

Det är full aktivitet inom daglig verksamhet. Nyligen anordnades en bilutställning på Bryggaregatan med bröderna Marcus Arvidssons och Anton Gideonssons modellbilar i fokus.


Man med trumpet

Guldkalaset 2018

10 november 2018

Välkommen till Guldkalaset 16 november!

Guldkalaset är Lycksele näringslivsfest där företag och entreprenörer hyllas och uppmärksammas. Årets tema är Attraktiva Lycksele och både dags- och kvällsprogrammet är fullspäckat.


Musikkafé Röda Villan

Lyckat musikkafé på Röda villan

08 november 2018

Gårdagens musikkafé på Röda villan, där Kicks Törnlund stod för underhållningen, får många lovord. En aktivitet som ingår i Psykeveckans gedigna program. 


Thor Rutgersson

Psykeveckan 2018

31 oktober 2018

Årets tema under Psykeveckan, som pågår under vecka 45, är våld i nära relationer. En av föreläsarna är Thor Rutgersson, mångsysslaren som bland annat är känd för boken "Allt vi inte talar om".


Fullmäktigeledamöter i Lycksele kommun

Nya fullmäktige justerade budgeten

30 oktober 2018

Fullmäktige har beslutat att justera den budget som fastställdes i juni. Den nya budgeten innebär bland annat tilldelning av medel för att utreda valfrihet inom stöd, vård och omsorg samt konkurrensutsättning av Lycksele kommuns verksamhet inom teknikområdet.


Bild på människor vid dialogträff

Dialogmöten och enkät om landsbygdsservice

26 oktober 2018

Nu pågår arbetet att kartlägga hur servicen ser ut på landsbygden och vilket behov som finns. Under oktober-december är det dialogmöten i sex byar som du kan delta vid. Du kan även svara på enkäten om landsbygdsservice.


Malin Berg

Ny plattform för e-tjänster i Lycksele

25 oktober 2018

Utvecklingen av offentliga e-tjänster har tagit fart runt om i Sverige. Nu har även Lycksele kommun lanserat en ny plattform för e-tjänster. En självserviceportal som ska förenkla tillvaron för både invånare, föreningsliv och näringsliv samtidigt som kommunens eget arbete effektiviseras.


Christer Rönnlund, Roland Sjögren

Lyckseles politiska ledning 2019-2022

24 oktober 2018

Det blir Christer Rönnlund (M), som efterträder Lilly Bäcklund (S) som kommunstyrelsens ordförande. Roland Sjögren (KD) blir vice ordförande. I dag presenterade alliansen den laguppställning som ansvarar för Lycksele kommun de kommande fyra åren.


Anna-Lena Danielsson

Stipendium med hälsa i fokus

24 oktober 2018

För att få elever att uppmärksamma hälsofrågor har Folkhälsorådet i Lycksele, tillsammans med Västerbottens läns landsting, instiftat ett stipendium för gymnasieelever.


Bild på tjejer som ska hoppa hopprep

Boka Tannbergshallen för period 2

24 oktober 2018

Nu är det dags att ansöka om tider i Tannbergsskolans sporthall för perioden 1 december till 15 mars. Ansökningstiden går ut den 5 november.


Ispelaren i Lycksele

15 oktober 2018

Ispelaren har sedan 1994 varit ett landmärke för Lycksele och 1999 uppnådde den rekordhöjd på 49,54 meter. Nu vill vi veta din åsikt om ispelaren och dess plats intill älven.


Barn som badar i bubbelpool

23 miljoner kronor i överskott väntas

10 oktober 2018

Det ekonomiska läget för Lycksele kommun är fortsatt bra. Delårsrapporten per 31 augusti pekar på ett överskott på cirka 23 miljoner kronor. Andra glädjande siffror är att antalet badtillfällen på den nyrenoverade simhallen har ökat med hela 43 procent.


Bild på kampanjmaterial för eMedborgarveckan

eMedborgarveckan i Lycksele

08 oktober 2018

I veckan, 8-14 oktober, är det eMedborgarveckan. Under veckan bjuder Lycksele kommun in till olika föreläsningar om e-tjänster och digital delaktighet.


Grete Vesteraas och Ulf Öhlund

Nya verksamhetschefer i Lycksele

05 oktober 2018

Grete Vesteraas blir administrativ chef och Ulf Öhlund blir verksamhetschef för samhällsbyggnad. Det beslutade Lycksele kommuns personalnämnd i går.


Svetsare

Så rankas Lyckseles företagsklimat

04 oktober 2018

Företagsklimatet går åt rätt håll i Lycksele. Lycksele kommun klättrar fem placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över kommuners företagsklimat.Ungdomar som bryter arm

Vill inspirera ungdomar till rörelse

21 september 2018

För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar. Som ett led i detta arbete har Lyckseles högstadieelever fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan mellan flera aktörer.


Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 3 mars 2023