Till huvudinnehåll

Digitalt möte med Kronprinsessparet

Kronprinsessparet hade idag ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD). Samtalet handlade till stor del om hur coronapandemin påverkat Lycksele kommun men Kronprinsessparet var även nyfikna på andra frågor som berör Lycksele.

– Det var ett mycket givande och trevligt samtal, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD).
Kronprinsessparet önskade bland annat få höra om hur kommunen hanterat pandemin och specifikt om det ansträngda läget. 
- Det känns bra och hedrande att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är så genuint intresserade av hur kommunen hanterar coronapandemin och de utmaningar den innebär. Vi pratade även om andra delar som berör kommunen, säger Roland Sjögren. 

Näringslivsfrågor och gruvetableringar
Under mötet lyftes bland annat frågor som rör näringslivet och digitalisering. Kronprinsessparet var även intresserade av att höra mer om gruvetableringar, samt om effekter av Northvolts satsning i Skellefteå.
– Det var ett trevligt och avslappnat samtal. Jag ser det som något väldigt positivt att Kronprinsessparet visar ett genuint intresse, inte bara för pandemins påverkan i Lycksele kommun, utan även för kommunens utveckling lokalt. Kronprinsessparet var intresserade och pålästa om kommunen och förutsättningarna här, säger Roland Sjögren. 

Skickade med hälsning
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel avslutade det 20 minuter långa mötet med att skicka med en varm hälsning till alla kommuninvånare i Lycksele och för de insatser som gjorts under smittspridningen i kommunen. Roland Sjögren avslutade med att tacka för att Kronprinsessparet tagit initiativ till mötet.

Uppdaterad den 22 mars 2021