Till huvudinnehåll

Nyheter

 
Person som söker mobiltäckning

Beredskapsveckan 2023

22 september 2023

Lycksele kommun har i samverkan med Länsstyrelsen Västerbotten beslutat att medverka vid Beredskapsveckan 2023 under vecka 39. Syftet med veckan är att sprida kunskap och information till medborgare om civilt försvar och krisberedskap för att underlätta för medborgare att bygga egen beredskap i hemmet.  


Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt

22 september 2023

Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt vi gör. För att lyckas med det kommer vi under hösten starta något som kallas hållbarhetskontoret, där vi kommer jobba tvärsektoriellt med Agenda 2030.


Tillfälligt utegym i Stadsparken

22 september 2023

Lycksele kommun och Omnigym bjuder in alla i Lycksele att träna på ett tillfälligt utegym med nio maskiner för hela kroppen. Ta med dina träningskompisar och kom och njut av en härlig träningsupplevelse utomhus. Gymmet är öppet alla dagar, dygnet runt, till och med den 31 oktober.


Lyckseles företagsklimat blir bättre och bättre

21 september 2023

I går publicerades företagsklimatet för 2023. Lycksele kommun ligger på plats 85 i Svenskt Näringslivs ranking och är nu topp tre i Västerbotten. Gustaf Axelsson, näringslivschef i Lycksele är positiv till resultatet och berättar att det ligger ett aktivt arbete bakom.


Bild på second hand

Flera andrahandsaffärer i Lycksele

21 september 2023

Som en del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, presenteras idag cirkulär ekonomi och en del aktörer i Lycksele kopplade till detta. För att vi ska klara den klimatomställning som vi står inför krävs det att vi ändrar från en linjär till en cirkulär ekonomi.