Till huvudinnehåll

Nu smyckas centrum inför påsken

Lycksele har under de senaste veckorna bjudit på fina dagar med vackert väder. Påsken väntar runt hörnet och i centrum har Gatu-Parkenheten utsmyckat gågatan och torget och i år finns även en ny utsmyckning som vi med stolthet att visar upp.

Gågatan är utsmyckad med påskkärringar i urnorna med hattar, näsor och kvastar. Fjädrarna i kvastarna är av tyll-tyg i olika färger och ska ersätta traditionella påsk-fjädrar på grund av djuretiska skäl.

Påskkärrningar.jpg

Hönor, kycklingar och en tupp

I år har vi en ny påskutsmyckning i form av en hönsfamilj som har bosatt sig på torget. Bakom det konstnärliga alstret är Christina Söderholm, anställd på Gatu-Parkenheten.

Kicki.jpg

- Många av våra utsmyckningar har satt Lycksele på kartan och är mycket uppskattade av både medborgare och besökare. Jag vill fortsätta i den banan och göra Lycksele till en trivsam och attraktiv plats att bo och vistas i, säger Christina Söderholm.

Christina ligger även bakom den nya rondellutsmyckningen som monterades förra året, nämligen hästen. Hon har även utsmyckat blomvasen i rondellen med humlor. Hönsfamiljen är monterade på ett träd och håller utkik över torget. En höna har även funnit sin plats på klockan på torget.

- Hönsfamiljen är gjord av frigolit, trä och väv som jag format och målat. Kombinationen av att arbeta med både fritidsanläggningar, snöröjning och halkbekämpning, parkarbeten samt utsmyckningar gör att mitt arbete är roligt, kreativt och varierat.

Hönsfamilj.jpg

Uppdaterad den 5 april 2023