Till huvudinnehåll

Återbruksprogram ger tekniken en längre livslängd

Som en del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, är det idag dags att presentera Nordlo. Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden.

Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo sina kunder att driva digitaliseringen framåt. Företag är måna om att ta sitt fulla ansvar för att bidra till ett hållbart samhälle där ett av deras huvudmål är att minska den totala klimatpåverkan. Nordlo ser möjligheterna i restvärdet som finns i teknik som byts ut.

Genom ökad cirkularitet, både hos de själva men också tillsammans med sina kunder, kan de minska sin klimatpåverkan och återbruka föråldrad teknik. Med små medel kan den tekniken få en fortsatt livslängd som gör att livscykeln förlängs, vilket minskar både påverkan på miljön och ekonomi.

Återbruksprogram ger tekniken en längre livslängd  
Genom sitt återbruksprogram ger Nordlo tekniken en längre livslängd. De tar till vara på teknik som deras kunder inte har nytta av längre, säkerställer att den är hel och ren samt återställd för att data inte ska hamna i fel händer, därefter skänks tekniken bort till föreningar, skolor, start-ups eller andra organisationer. Det görs alltid en bedömning om var tekniken bäst kommer till nytta i syfte att ta sitt fulla samhällsansvar.  

Ett exempel där ekologisk hållbarhet inte bara gynnar ekonomi utan också bidrar till den sociala hållbarheten. 

Vill du läsa mer om Nordlos hållbarhetsarbete kan du använda dig av länken nedan: https://nordlo.com/hallbarhet 

Uppdaterad den 21 september 2023