Till huvudinnehåll

Hållbarhetsveckan hjärta bilfria dagen

I morgon, den 22 september, bjuder vi in till en aktivitet för att fira den bilfria dagen och uppmuntra till hållbarhet. Under hela onsdagen kommer Hälsans stig i Lycksele prydas med tipsfrågor om hållbarhet.

Något som både unga och gamla kan delta i, det är ingen ”hastighetstävling”. Bland de rätta svaren kommer det att lottas ut priser i hälsans tecken. Vi bjuder in till en 6,9 kilometer lång tur där du kan färdas på valfritt bilfritt vis.

Fritt när och var du vill delta
Eftersom det fortfarande är restriktioner med tanke på smittskydd, så har vi valt att ha aktiviteten öppen på så vis att det är fritt när och var du vill delta.  Genom att du kan ”hoppa in” och börja din runda där och när du vill, minskar risken att mycket folk samlas på samma plats. 

Karta över hälsans stig med stationer utpekade samt tävlingsformulär för tipsrunde-frågor finns till höger på den här sidan. Det kommer också att finnas i pappersform på alla stationer.

Riksförbundet HjärtLung äger konceptet
Visste du att Hälsans stig i dag finns i drygt tio länder i Europa och Nordamerika? I Sverige är det Riksförbundet HjärtLung som äger konceptet, men det är kommunen som skapar och sköter om Hälsans stig.

För att vara med och vinna priser i hållbarhetets tecken
Maila ditt resultat till: hallbara@lycksele.se. Du kan också lämna ditt resultat i brevlådan som finns utanför kommunhusets entré.

Uppdaterad den 22 september 2021