Till huvudinnehåll

Snart dags för sommarens ferieverksamhet

Bild på tjej som står i kassan på Badparken

I juni är det dags för den första gruppen av våra drygt 110 feriearbetare att komma ut på olika arbeten inom Lycksele kommun. Platserna är fördelade inom kommunens verksamheter och olika föreningar ute i byarna och centrala Lycksele.

I år var det ungefär 185 stycken som sökte feriearbete till 130 olika platser som är fördelade på tre perioder. På grund av situationen med coronaviruset och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten så har personer som sökt till omsorg och förskolor behövts omplaceras.

Även en del andra arbetsplatser har blivit tvungna att minska ned på antalet feriearbetare som kommer och jobbar hos dem på grund av det rådande läget. Så totalt har 45 ungdomar omplacerats.
- Arbetet har gått bra med att fördela om och de flesta som har fått ett erbjudande har tackat ja till en ny plats och vissa fall även en ny period, säger Linda Nichols, ferieansvarig.

Som det ser ut idag så finns det en del platser kvar i byar och det finns en reservlista med de som ännu inte fått en plats inom kommunens ferieverksamhet.

Uppdaterad den 22 maj 2020