Till huvudinnehåll

En inspirerande dag på Tannbergsmässan

Bild från Tannbergsmässan med elever vid monter, ballonger i förgrunden.

I går var det äntligen dags för den årliga Tannbergsmässan på Tannbergsskolan där elever och lärare visade upp sina program. 

- Denna dag är viktig för både elever och besökare, säger Ellinor Häreskog skolchef på Tannbergsskolan. På Tannbergsskolan erbjuds många olika program, både praktiska och studieförberedande utbildningar där du dessutom kan kombinera studierna med olika idrotter.

- Det känns inte som det är skola. Vi får personliga lektioner med sång och instrument, det räcker att du är nyfiken för att söka. Du behöver inte vara bäst, säger en av eleverna på Estetprogrammet.

Branschnära utbildningar
- Både bygg och anläggning och industriprogrammet är två program som arbetar väldigt nära branschen. Alla ges samma förutsättningar vare sig du är tjej eller kille. Kulturen i samhället har ändrats, menar Dan Carlsson yrkeslärare på bygg- och anläggningsprogrammet.

Tannbergsskolan erbjuder både yrkes- och studieförberedande program där många yrkesprogram går att utforma till studieförberedande kurser eller lärlingsutbildning.

Viktigt med valfrihet
- Det är viktigt med samarbete mellan skolan och branschen, en öppenhet och en förståelse för vad som förväntas av en i arbetslivet, säger Ellinor Häreskog. Viktigt är också valfrihet, eftersom det stimulerar motivationen hos eleven, säger Ellinor.

Tannbergsmässan hålls varje år på Tannbergsskolan.
Är du nyfiken att läsa mer om alla program, besök Tannbergsskolans hemsida www.tannbergsskolan.nu

 

 

Uppdaterad den 24 november 2021