Till huvudinnehåll

Klart med ny vd för Skogsmuseet

Bild på Eva Lundström som ler och tittar i kameran

Eva Lundström blir ny vd för Skogsmuseet. Hon tillträder tjänsten i mitten av augusti och kommer närmast från en befattning som rektor på Tannbergsskolan.

Rekryteringsprocessen för en ny vd till Skogsmuseet i Lycksele AB är nu avslutad. Styrelsen har beslutat att tillsätta Eva Lundström som vd för bolaget.
- Det känns verkligen som en spännande och rolig utmaning. Framförallt finns det en stor potential i Skogsmuseet och Gammplatsen som område och det är ett viktigt besöksmål i Lycksele och regionen. Fokus kommer att vara att utveckla och öka tillgängligheten av Skogsmuseet, synliggöra den samiska kulturen, jobba för att utveckla Skogsmuseet till ett nationellt museum och utveckla Gammplatsen som besöksmål, säger Eva Lundström.

Bakgrund inom skolan
Eva Lundström har en bakgrund som skolledare och har jobbat med samverkan vid Umeå universitet. Hon kommer närmast från en tjänst som rektor på Tannbergsskolan.

Vad hoppas du kunna bidra med?
- En nyfikenhet och att saker är möjliga att göra. Jag är en person som är ganska lösningsorienterad. Att våga utveckla och komma med nya infallsvinklar, säger Eva Lundström.

Stor vana vid utvecklingsarbete
Kerstin Olla Grahn, styrelseordförande för Skogsmuseet i Lycksele ser framemot samarbetet.
- Från bolagets sida är vi glada att kunna knyta Eva till Skogsmuseet. Hon har en gedigen ledarerfarenhet och stor vana vid utvecklingsarbete. Vi ser fram emot att tillsammans med Eva och hennes medarbetare nu ta nästa steg i museets utveckling. Utöver ansvaret för museet kommer Eva även att spela en viktig roll i arbetet med samverkan mellan olika aktörer på Gammplatsen. Eva tillträder tjänsten som VD den 16 augusti och fram till dess kommer Magnus Andersson som arbetar på museet att vara tillförordnad vd, säger Kerstin Olla Grahn.

 

Uppdaterad den 12 maj 2021