Till huvudinnehåll

Lyckselebo uttagen till Handelns Yrkestävlingar 2020

Agnes Sjöberg från Lycksele är en av de uttagna till Handelns Yrkestävlingar i Stockholm. Det är i yrket Visual Merchandiser hon kommer att tävla och priset är ett stipendium. Tävlingen ersätter Yrkes-SM som arrangeras vartannat år men som i år blivit inställt på grund av covid-19.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken.

Yrkes-SM blev inställt
Sedan 2018 ansvarar Handelsrådet för grenarna Visual Merchandiser, Butikssäljare och Entreprenör/Affärsutvecklare. När årets upplaga av Yrkes-SM blev inställt på grund av covid -19 beslutade de sig att arrangera en egen tävling för dem som redan blivit uttagna. Den har fått namnet Handelns Yrkestävlingar 2020 och genomförs den 16 och 17 september i Stockholm. Tävligen är inte öppen för publik, men vissa delar av arrangemanget kommer att streamas live och i efterhand publicerar Handelsrådet en film från arrangemanget på deras Youtubekanal.

Tidigare studerat på Tannbergsskolan
Agnes Sjöberg är en av de uttagna till tävlingen i Stockholm. Hon har tidigare studerat på handelsprogrammet på Tannbergsskolan. Det är i yrket Visual Merchandiser hon kommer att tävla och priset är ett stipendium.
- Det känns väldigt nervöst och jag tror det kommer att vara väldigt roligt, spännande och lärorikt. Jag hoppas att det går bra för mig, säger Agnes Sjöberg. 

 

 

Fotograf: Entreprenörskolan

Uppdaterad den 9 september 2020