Till huvudinnehåll

Lycksele kommun köper tillbaka Köpmannen

Lycksele kommun köper tillbaka kvarteret Köpmannen från Cityfastigheter för 500 000 kronor.

Kommunen sålde tomterna Köpmannen 3 och 4 för tre år sedan till bolaget Cityfastigheter för 500 000 kronor. Bolaget skulle i sin tur bygga ett höghus med bostadsrätter men lägenheterna har varit svårsålda. Det är Cityfastigheter själva som gjorde en intresseförfrågan till kommunen om ett återköp av tomterna. Ett erbjudande som kommunstyrelsen har accepterat.

Vill utveckla området
- Vi är tacksamma för Cityfastigheters initiativ och att de har trott på Lycksele och försökt att genomföra detta. Vi tycker självklart att det är tråkigt att de kommit till det här beslutet. Men de har vänt på alla stenar och verkligen försökt på många olika sätt. Därför återtar vi som kommun kvarteret för att kunna utveckla det vidare, säger kommunstyrelsens ordförande, Roland Sjögren (KD).

Vad händer nu?
- Nu vill vi se framåt hur vi ska gå vidare. Kvarteret Köpmannen är en viktig del av vårt stadscentrum och vi behöver nu göra en plan för hur vi kan utveckla området. Den planeringen tar vi tag i redan nu för att bli klara så fort som möjligt, säger Roland Sjögren.

Uppdaterad den 13 januari 2021