Till huvudinnehåll

Isvägen över Umeälven är öppen för säsongen

Tack vare en långvarig kyla öppnas isvägen upp idag för gång- och cykeltrafik. Kylan har bildat ett tillräckligt tjockt lager is över Umeälven där vägen är utstakad och plogad.

Den ovanligt ihållande kylan som varit gör att isvägen öppnas upp redan i mitten av november, ca en månad tidigare än vanligt. Isvägen är utstakad och plogas regelbundet efter snöfall. Den utstakade sträckan kontrolleras regelbundet där man borrar och kontrollerar isens tjocklek. Älven är ett populärt område som många nyttjar, både som rekreationsområde, vid motion samt transportsträcka till och från jobbet. Älven är även utmärkt för de som vill sparka, på bilden ser vi Ture Sikström som premiärsparkar över älven i novembersolen.

Viktig information!

Är isen svag stänger kommunen isvägen med hjälp av skyltar, samt informerar på kommunens hemsida. Var vänlig att respektera detta för er säkerhet, gå aldrig ut på isvägen om den är stängd!

Tänk på att isen på andra delar av älven fortfarande kan vara tunna och farliga, bara för att isvägen är öppen betyder de inte att hela älven är säker att vistas på.

Arena älven

Arena älvens Facebook sida hittar ni information om mötesplatsen och hur den nu börjar växa fram när vinter anlänt till Lycksele.

Uppdaterad den 21 november 2023