Till huvudinnehåll

Lycksele kommun fortsätter sitt krisarbete

Lycksele kommun fortsätter sitt krisarbete under dagen med anledning av den tragiska händelsen där tre personer skadades allvarligt vid ett våldsdåd under måndagen. Kommunen har organiserat sin krisledningsgrupp som bland annat ska hjälpa personal och elever när de återvänder till skolan.

Lycksele kommun aktiverade under gårdagen sin krisorganisation med anledning av det våldsdåd som inträffat och det innebär att särskilda resurser riktas till att hantera händelsen. Företagshälsovården har ställt om hela sin organisation för att vara ett stöd för berörda verksamheters personal.

Stöd för barn och personal
Varje skola och förskola har också en egen krisplan som aktiveras vid en särskild allvarlig händelse. Det innebär bland annat att kommunens kuratorer kommer att vara ett stöd för barn inom förskolan och elever inom skolan.
– Det är nu det stora arbetet börjar, när elever och barn på förskolan kommer tillbaka. Skolan förbereder sig nu för att möta frågorna som kommer. Det kan handla om frågor om vad som har hänt och kan detta drabba mig också, säger Samuel Lundström chef för för- och grundskola i Lycksele kommun.

Viktiga telefonnummer om du behöver prata med någon:

Jourhavande medmänniska – 08-702 16 80

Jourhavande präst hos Svenska kyrkan – via 112

BRIS stödtelefon för barn – 116 111

BRIS vuxentelefon om barn – 0771 50 50 50

Kvinnofridslinjen– 020 50 50 50

Föräldralinjen – 020-85 20 00

Äldrelinjen – 020 22 22 33

Jourhavande kompis
För dig som är ung och behöver någon att prata med finns möjlighet att chatta med jourhavande kompis. För chattens öppettider och mer information: Jourhavande Kompis

Uppdaterad den 19 oktober 2021