Till huvudinnehåll

Lycksele på plats 95 i företagsrankingen!

Man med ryggen mot kameran sträcker upp armarna mot en blå himmel

Lyckseles kurva har de senaste åren har stadigt pekat uppåt och nu ligger vi på topp 100. Svenskt näringsliv utför årligen en mätning av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen mäter företagens upplevelse hur det i sin helhet är att driva företag i kommunen.

Idag har Svenskt Näringslivs årliga företagsranking släppts och Lycksele har även i år klättrat i ranking. Vi hamnar på plats 95 när de fem statistikfaktorerna räknats samman för att jämföra alla Sveriges kommuner. Ett mycket glädjande resultat där ett gott samarbete både i kommunorganisationen och tillsammans med näringslivet är en av framgångsfaktorerna för resultatet.

- Otroligt glädjande, det är viktigt att vi har ett bra näringslivsklimat eftersom det är en otroligt viktig grundsten i vårt samhällsbygge, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD).

Bästa kommunen att starta och driva företag
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv företagsklimatet, utifrån 18 olika faktorer som sammanställer företagsklimatet i Sverige. Syftet med företagsrankingen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag, samt att stimulera arbetet med att förenkla för alla företagare.

Som ett led i att arbeta för ett gott näringslivsklimat har näringslivsprogrammet skapats. Näringslivsprogrammet är Lyckseles gemensamma strategiska dokument som har tagits fram av Näringslivsrådet i Lycksele där politiker och tjänstepersoner från kommunen, Företagarna och Västerbottens Handelskammaren ingår. Genom ett strukturerat arbete och god dialog kommer Lycksele kommun att fortsätta arbetet för ett ännu bättre företagsklimat i Lycksele.

Här kan du läsa mer. Länk: https://www.foretagsklimat.se/lycksele/ranking

Länk till näringslivsprogrammet.

Uppdaterad den 24 september 2021