Till huvudinnehåll

Invigning av kommunens inspirationsmiljö

Bild på ett rum med skrivbord och saker

Genom att bygga upp ett visningsboende med exempel på tekniska lösningar för hemmet så hoppas Lycksele kommun kunna uppnå ökad integritet, självständighet och trygghet hos både äldre, funktionshindrade och anhöriga.

I visningsboendet kan man prova på hur produkterna och tjänsterna fungerar och även att som personal få träning att hantera dem. Invånare som önskar bo kvar hemma längre upp i åldrarna kan i visningsboendet se vad som finns att tillgå för att skapa ett liv med bibehållen livskvalitet, trygghet och egenmakt. Även personal inom kommuner och regioner ges möjlighet att träna på att ge stöd och råd kring tekniken.

Invigning måndag 17 april
Visningsboendet ger en överblick av produkter och tjänster som finns för att kunna klara sig själv längre och för att förenkla och förbättra vård och omsorg i hemmet. Det kan vara en hygiendusch eller en digital tjänst som automatiskt kan larma när man har ramlat.

Måndag den 17 april klockan 11.30 är det invigning av kommunens inspirationsmiljö "Trygg och säker hemma".

Plats: Storgatan 43

Medverkar gör bland annat Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande i Lycksele, Ewa Stuge, socialnämndens ordförande och Pia Kristiansson, projektledare Region Västerbotten. 

Mingel med dryck och tilltugg!

Välkomna!

Uppdaterad den 12 april 2023