Till huvudinnehåll

Nu finns det 6 km skidspår på Tannen skidstadion

Helgens snöfall gav goda förutsättningar till att utöka skidspåren. Nu finns ca 6 km skidspår på Tannen för både skate- och klassisk åkning.

På Tannens skidstadion är hela multifunktionsbanan pistad samt slingan runt Långtjärn. Totalt är slingan ca 6 km lång och under de kommande dagarna kommer fler skidspår att öppnas upp. Just nu pågår arbetet med att trampa och preparera fler slingor, bland annat Hammarkullavägen och 10 km-spåret. Information om när skidspåren är klara och pistade hittar du på skidspår.se

Får man promenera i skidspåren?

Det är inte tillåtet att varken promenera eller springa i skidspåren, det fastställdes av kommunfullmäktige 2019-06-24 i dom allmänna lokala ordningsföreskrifter för Lycksele kommun, §24. Undantag gäller för motionsspåret runt Långtjärn. Bakom varje skidspår ligger många timmars arbete för att ge våra medborgare och besökare ett bra friluftsliv för motion och rekreation. Respektera att skidspåren är till för skidåkning och inte för promenader eller löpning. Fotavtrycken efter skor förstör skidspåren och förstör skidåkningen för motionärerna. Vid förstörelse behöver skidspåren prepareras på nytt vilket medför kostnader och arbete för både föreningar och kommunen.

Uppdaterad den 8 november 2023