Till huvudinnehåll

Nu växlar de sina roller

Bild på Roland Sjögren (KD) och Christer Rönnlund (M).

Från och med årsskiftet tar Roland Sjögren (KD) över rollen som kommunstyrelsens ordförande i Lycksele. Nuvarande ordförande Christer Rönnlund (M) tar rollen som vice ordförande.

När kommunfullmäktige i Lycksele hade sammanträde under måndagen valdes Roland Sjögren (KD) som ny ordförande i kommunstyrelsen. 
- Det finns en överenskommelse sedan tidigare att dela ledarskapet. För oss innebär det här att vi även i fortsättningen kommer att jobba i delat ledarskap och utveckla vår politik tillsammans, säger Roland Sjögren.

Lika många mandat
För första gången sedan Lycksele kommun bildades fick Alliansen chansen att styra kommunen efter valet 2018. Men efter att Kristdemokraterna och Moderaterna fick lika många mandat var det oklart vem som skulle ta över rollen som kommunstyrelsens ordförande. I oktober 2018 blev det klart att det skulle bli delat ledarskap mellan Roland Sjögren (KD) och Christer Rönnlund (M) de kommande fyra åren.

Först ut att vara ordförande blev Christer Rönnlund. Från och med årsskiftet tar Roland Sjögren över som ordförande mandatperioden ut. 

Uppdaterad den 16 december 2019