Till huvudinnehåll
    Lycksele kommun > Nyheter > Kommunen förlänger tiden för inkommande förslag och idéer kring Grubbans IP

Kommunen förlänger tiden för inkommande förslag och idéer kring Grubbans IP

Det är inte försent att komma med ideér och förslag på utformningen och innehållet på Grubbans IP. Kommunen förlänger tiden för inkommande idéer och förslag kring Grubbans idrottsplats. Grunnar du på en idé eller har du ett förslag till hur Grubbans IP önskas se ut? Välkommen att dela dina idéer och förslag till oss!

Kommunstyrelsen har beslutat att avsätta pengar för utveckling av spontanidrottsplatser, i första hand vid Grubbans idrottsplats. Just nu har Fritidsenheten tillsammans med Gatu/parkenheten påbörjat arbetet med att samla in ideer och önskemål om vad området ska innehålla och se ut. Information om arbetet kommer även informeras ut till Finnbacksskolan och 6:orna som är en av de större målgrupperna i projektet.

Välkommen att skicka in dina idéer till: fritid@lycksele.se

Pumptrack, för både yngre och äldre på cyklar. Skickliga hobbyåkare kan även använda pumptrackbanorna för att exempelvis åka med skateboard, inlines/rullskridskor, sparkcykel eller rullstol.

Spontanidrott och spontanidrottsplatser

Spontanidrott är aktiviteter som inte är organiserade med ledare eller tränare. Människokroppen behöver rörelse för att fungera optimalt genom livet. Fler och fler vill träna eller utföra annan fysisk aktivitet utanför organiserade former eller krav på att vara medlem i en förening.

Bild lånad från TRESS

 

Spontanidrottsplatser ska även vara en mötesplats för olika åldersgrupper och kan exempelvis vara banor för olika upplevelser och äventyr, skateparker, Parkour, cykelbanor, fotbollsplaner, konditionsbanor, skidspår, friidrottsplatser mm.

Grubban, vad är det?

Grubban är området nedanför Finnbacksskolan. Idag finns det en fotbollsplan med konstgräs och belysning, en skatepark och man spelar även Boule där.

Bild lånad från Lappset
I bänkarna finns USB-uttag med anslutning för två USB-enheter för laddning av exempelvis mobil eller surfplatta. Lappset.se
Bild lånad från Lappset
Bild lånad från Lappset

Välkommen att skicka in dina idéer till: fritid@lycksele.se

Uppdaterad den 5 maj 2022