Till huvudinnehåll

Välkommen till Lycksele musikskola

Bild på personalen på musikskolan utanför musikskolan.

Snart startar Lycksele musikskola upp sin verksamhet för hösten. Denna höst med delvis ny personal och nya förutsättningar. 

- Vi ser verkligen framemot att träffa alla elever igen. Vi är alla här för elevernas skull och ser framemot att hjälpa dem att utvecklas, säger kulturchef Frida Lindberg.
Lycksele musikskola är en viktig del av kommunens kulturliv och har genom åren varit ett stöd för tusentals elever. Nästa år firar Lycksele musikskola 60 år.
- Vårt mål är att alla barn som vill ska ha möjligheten till att uppleva musik, spela ett instrument eller sjunga efter sin egen förmåga och förutsättning. Att dessutom ge eleverna en bra plattform för vidare musikstudier är också en viktig del, säger Frida Lindberg.

Nyanställda inför hösten
Från och med i höst har det anställts två nya musiklärare, Jannike Stenlund och Emma Sikström. Emma Sikström har en lång bakgrund som sångerska. Hon har hunnit med olika huvudroller i shower och föreställningar och även sjungit i direktsänd tv i tv-programmet Körslaget.
– Musiken har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Jag har hållit på sedan jag var tio år och brukar säga att jag är uppvuxen i musikskolans lokaler, säger Emma Sikström.

Musikskolan har betytt mycket
Jannike Stenlund är ett välkänt ansikte för många som sångerska, violinist, låtskrivare och musikproducent. Hon medverkade bland annat i melodifestivalen 2015 som violinist med Hasse Andersson då de tävlande med låten Guld och gröna skogar.
- Musikskolan har betytt otroligt mycket för mig och personalen är så fantastiskt duktig. Det är med fjärilar i magen som jag får börja jobba här. Att få möjligheten att lära vidare till andra det jag själv har lärt mig, säger Jannike.

Förändringar inför hösten
Från och med i höst blir det också vissa förändringar. Då kommer undervisningen att ske utanför ordinarie skoltid och till största delen i Musikskolans egna lokaler. Det utifrån ett beslut från grundskolans ledning som följer Skolinspektionens direktiv och skollagen som innebär att musikskolans undervisning måste ske utanför grundskolans timplan.
- Vi håller precis på med planeringen av scheman. Men det innebär i praktiken att eleverna kommer att vara hos oss på musikskolan. Vi har bra lokaler att vara i och det finns bra material tillgängligt, säger Frida Lindberg.

Digitala lösningar
Fortfarande ser hösten osäker ut när det gäller arrangemang och föreställningar på grund av den pågående coronapandemin.
- Vi avvaktar och ser vad som händer. Men vi försöker också tänka nytt och hitta andra lösningar. Det kan exempelvis handla om att hitta digitala lösningar för att nå ut, säger Frida Lindberg.

Alla elever, både nya och de som redan är igång, kommer att få besked av respektive lärare om speltider och annat. 

 

Uppdaterad den 29 augusti 2020