Till huvudinnehåll

Fjärrundervisning för alla elever i årskurs 8

Samtliga elever i årskurs 8 på Finnbacksskolan kommer att få fjärrundervisning under kommande skolvecka. Beslutet togs under söndagskvällen i samråd med smittskydd på Region Västerbotten.

Som tidigare meddelats så fick Finnbacksskolan under fredagen information om att en person som testat positivt för covid-19 har befunnit sig på skolan under smittsam period. Under helgen har skolan fått information om att ytterligare personer har testat positivt med covid-19. Efter samråd med smittskydd vill skolan undvika att lärare som haft undervisning i berörda klasser vistas på skolan under vecka 5, som ett led i att begränsa smittspridning. För att klara personalförsörjningen blir det därför fjärrundervisning för alla elever i årskurs 8 under kommande vecka.

Fjärrundervisning
Fjärrundervisning innebär att alla följer sitt vanliga schema fast hemifrån via datorn. På måndag klockan 08.40 förväntas alla elever vara uppkopplade till den länk som handledarna skickar ut.

Bra att tänka på
Eleverna bör träffa så få personer som möjligt och vara noggranna med att hålla avstånd. Om symtom tillkommer ska eleven isolera sig och ta ett covid -19 test. Eleven måste stanna hemma till provsvaret kommer. Om testet är positivt ska ni meddela skolan.

Provtagning kan ske genom egenprovtagning eller genom att ta kontakt med sin hälsocentral. Isoleringen kvarstår till provsvar kommit. Information finns på www.1177.se

Uppdaterad den 31 januari 2021