Till huvudinnehåll

I Lycksele finns goda möjligheter till att träna och röra på sig utomhus

I Lycksele finns goda möjligheter till att träna och röra på sig utomhus, både i tätorten och i våra byar. Vi vill uppmärksamma några av flera områden och anläggningar som finns i kommunen som ger oss möjlighet till gemenskap, rörelse och träning.

Multifunktionsbanan och utegym på Tannen

Tannens idrottsområde finns ett utegym, en multifunktionsbana med fyra motionsslingor med olika svårighetsgrader. På sommaren kan du åka rullskidor, köra rullstol, promenera och springa. Vintertid kommer slingan på 2,5 km vara konstsnöspår. Runt Långtjärn finns även en aktivitetsrunda för barn och vuxna med övningar som uppmuntrar till att träna tillsammans.

Utegym trull3.jpg

Vandringled i Örträsk

Den 9 september invigdes den nya vandringsleden i Örträsk . Vandringsleden går runt Örträsksjön och är 25 kilometer lång och innehåller 20 broar.

Discgolfbana, lekplats och vindskydd i Hedlunda

Hedlunda Bygdegård och Idrottsförening har anlagt en discgolfbana, lekpark och vindskydd intill badplatsen i Hedlunda. Satsningen tillför många värden för Hedlunda som by och för Lycksele som utflyktsmål.

Skogsparkens discgolfbana på Norräng

Skogsparkens discgolfbana ligger i en vacker, kuperad miljö och är en av länets finaste discgolbanor.

Hinderbana på Hawaiiudden

Intill Hawaiiudden finns en hinderbana för barn anlagd. Stigen intill älven leder upp till Korpberget som har många spännande stigar bland klipporna och hällorna.

Strandpromenad i Rusksele

Ruskele Hembygdsförening förbättrar tillgängligheten efter Vindelälven i Rusksele genom ett projekt via Leader Lappland för att skapa en strandpromenad. Spångar, trall samt grusade stigar har anlagts samt nya mötesplatser i form av grillplatser och bänkar.

Ruskele strand.jpg

Grubbans IP

Nedanför Finnbacksskolan finns Grubbans idrottsplats som innehåller en fotbollsplan i konstgräs, en skatepark, pumptrack och ett utegym.

Grubbans IP klar.jpg

Boulebana i Stadsparken

I Stadsparken finns en anlagd bana för allmänheten att spela boule på. Boulebanan anlades 2023 och är placerad nedanför gamla läkarvillan på den öppna gräsytan.

Boulebanan.jpg

Äventyrslekpark i centrum

Lekparken innehåller lekutrustning för barn i alla åldrar med både enklare och mer utmanande delar. Utrustningen och formgivningen är även inspirerad av Lyckseles platsvarumärke som symboliserar mötesplats och gemenskap som Lycksele står för, både historiskt och i framtiden.

Gång- och cykelväg från Lugnet till Betseledammen

Trafikverket har nyligen anlagt en gång- och cykelvägen från Lugnet till Betseledammen. Vägen är asfalterad, belyst och är ca 2,6 kilometer lång.

Lekplatsen på Forsdala restaureras

Den befintliga lekplatsen på Forsdala mellan Silver- och Kopparvägen restaureras under 2023 och kommer innehålla både en linbana, klättertorn, lekhus, klätternät, sving-gunga och en släntrutschbana.

Träningsbana vid Umgransele skola

I Umgransele inne på skolgården finns en träningsbana med varierad svårighetsgrad, kan användas både av barn och vuxna.

Friluftsguide

friluftsguiden hittar du information om fiske, vandring och paddling i Lycksele kommun. Klicka på länken för att se de olika aktiviteterna.

Gammplsten reservat.jpg

 

Uppdaterad den 20 oktober 2023