Till huvudinnehåll

Skolavslutningen i Lycksele 2021

Skolavslutningen närmar sig och även i år kommer Lycksele kommun att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har i samråd med smittskydd, krisledning Lycksele kommun, samt övriga kommuner i Västerbotten beslutat att inga vårdnadshavare ges möjlighet att delta på grundskolans skolavslutning.

Glädjande nog så har vi en fortsatt låg smittspridning inom kommunen. Under vecka 20 var det fem fall med konstaterad smitta i Lycksele. Men läget kan förändras snabbt.

Skolavslutningen närmar sig snabbt och även i år kommer det att innebära att vårdnadshavare inte ges möjlighet att närvara vid grundskolans skolavslutning. Respektive skola informerar berörda elever och vårdnadshavare hur skolavslutningen genomförs.

Tannbergsskolan/Utbildningscentrum och studenten
Tannbergsskolan har delat upp skolavslutningen så att årskurs 1 och 2 avslutar i klassrummen måndag den 7 juni. På studentdagen 8 juni har skolan 175 elever som samlas i olika klassrum, gör ett utspring från skolan i fyra utgångar och sedan samlas för en kort gemensam avslutning nere på gräsplanen, innan de lämnar skolan på tre olika håll. En anhörig får hämta upp på en av dessa platser. Samlingen i klassrummen sker tillsammans med mentor och en lättare lunch serveras. Samlingen ute sker stående och personalen får möjlighet att säga hej då, esteterna spelar ett par låtar och rektor håller ett tal. Beslutet är fattat i samråd med eleverna för att möta deras önskemål om en så fin avslutning det bara går, trots rådande omständigheter.

Hoppas på en fin dag
Skolan hoppas på förståelse och uppmanar alla att planera så att familjen kan ta emot sin student hemma, istället för på skolans område. Trots inskränkningarna i studentfirandet så hoppas vi att det ska bli en fin dag för studenterna.

Under studentdagen gäller liksom alla dagar på skolan noll-tolerans mot alkohol och droger. Vi vädjar även till er att prata med ungdomarna så att det inte blir stora samlingar under dagen och kvällen.

Grattis till examen!

Fotograf: Istock

Uppdaterad den 1 juni 2021