Till huvudinnehåll

Fjärrundervisning för Finnbacksskolan

Bild från ett klassrum

Från och med i morgon torsdag 4 februari och under hela vecka 6 kommer samtliga klasser på Finnbacksskolan att ha fjärrundervisning.

Under onsdag förmiddag har skolan fått information om att ytterligare personer har testat positivt med covid-19. Skolan har efter samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten beslutat att övergå till fjärr-undervisning för alla årskurser på Finnbacksskolan, som en åtgärd för att begränsa ytterligare smittspridning. Det handlar i nuläget om 14 elever och fyra personal på Finnbacksskolan som testats positivt från perioden den 27 januari till 3 februari. Dessa uppgifter kan förändras fort och vi uppdaterar löpande. 

Undantag
Elever i grundsärskola årskurs 7 - 9 och högstadieelever som har sin undervisning på Tannbergsskolan och Johan Skyttes omfattas inte av detta beslut. De eleverna går till skolan som vanligt. Skolan kommer att kontakta alla berörda elever/vårdnadshavare.

Fjärrundervisning
Fjärrundervisning innebär att alla följer sitt vanliga schema fast hemifrån via datorn. Eleverna förväntas vara uppkopplade via den länk som handledarna skickar ut och följa det ordinarie skolschemat.

Bra att tänka på
För samtliga elever gäller att man bör träffa så få personer som möjligt och vara noggranna med att hålla avstånd. Riktlinjer enligt Folkhälsomyndigheten gäller för testning. Det betyder att man ska testa sig om man har symtom eller om man via smittskydd kontaktas och blir uppmanad att testa sig. Mer information finns på www.1177.se

Håll dig uppdaterad
Det är viktigt att vårdnadshavare och elever håller sig uppdaterade och följer informationen via Infomentor. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att bara dela bekräftad information.

Spridningen av covid-19 ökar i Södra Lappland. Läget är allvarligt i hela landet och för att bromsa smittan krävs ett förändrat beteende. Följ de nationella råden. Ditt val gör skillnad.

Fotograf: Arkivbild

Uppdaterad den 3 februari 2021