Till huvudinnehåll

Fria skolluncher under sommarlovet

På grund av världsläget med hög inflation och höga priser på mat kommer kommunen att erbjuda skollunch för elever som är i behov av det under sommarlovet. Kostenheten kommer att servera skollunch i Knaften, Umgransele, Rusksele, Kristineberg, Örträsk och Tannbergsskolan under veckorna 24–27 och veckorna 32–33. Informationen riktar sig till elever inom skolan.

Tannbergsskolan
Välkommen till Tannbergsskolans matsal. Tannbergsskolan öppnas vardagar 11:30-12:30 för måltidservering.

Observera att alla barn eller elever som äter i Tannbergskolans matsal och är i behov av särkost ska beställa via mejl TBGKost@lycksele.se. Elever och barn som är i behov av särkost ska beställa måltiden tre vardagar i förväg. Elever eller barn som äter normalkost behöver inte förbeställa maten.

Kristineberg
Närboende elever kan äta skollunch i Thornégårdens matsal på vardagar klockan 11:30 – 12:30.

Rusksele
Närboende elever kan äta skollunch i restaurang 363:an på vardagar klockan 11:00-13:00.

Örträsk
Närboende elever kan äta skollunch i restaurang Pärlan på vardagar klockan 11:30-13:00.

Knaften och Umgransele
Beställningar för mat som serveras i Knaften och Umgransele som inte är särkost behöver vi vardagen innan leverans (senast klockan 12:00). Elever och barn som är i behov av särkost ska beställa måltiden tre vardagar i förväg.

Skolkontoret (för- och grundskolan) tar emot önskemål/beställningar från vårdnadshavare/elever om fri lunch på dessa platser och kanaliserar antalet vidare till Kostenheten. Skolkontoret kan kontaktas via officiell mejl (barnomsorgen@edu.lycksele.se) eller telefon (via växeln).

Telefontiderna för mottagande av beställning för lunch påföljande vardag i Umgransele eller i Knaften är följande: måndag-fredag klockan 8.00-9.30.

Allmänt
Observera att skjutsar och tillsyn av eleverna till och från serveringstillfället faller in under vårdnadshavares ansvar.

 

Uppdaterad den 13 juni 2023