Till huvudinnehåll

Välgörenhetskonsert för Musikhjälpen

Bild på barn och pedagoger från förskolan Musikanten

På lördag den 30 november är det dags för årets konsert till förmån för Musikhjälpen. Det är förskolan Musikanten och Svenska kyrkan som anordnar den tillsammans med musiker och band från Lycksele, Bjurholm och Umeå. Under hösten har förskolan förberett inför konserten.

Höstterminen på förskolan Musikanten har präglats av förberedelserna inför denna konsert och barnen har varit delaktiga i det mesta. Barnen har fått önska låtar, tillverkat dekorationer, lekt reportrar för att förbereda sig inför att medverka i radio samt lekt affär. De har även spelat in en låt som finns på CD-skivan och kommer att säljas till förmån för Musikhjälpen under lördagen.

- I förberedelserna så har det pedagogiska och lärandet följt med som en del och under terminen har vi samtalat mycket om alla människors värde och varför vi gör detta, vilket lett till många givande diskussioner. Som pedagog blir man rörd när ett litet barn på några år berättar att vi ska hjälpa människor som inte har det så bra som oss, säger David Henriksson, förskollärare.

Välgörenhetskonsert
Konserten som arrangeras i Musikhjälpens tecken är i Örträsk kyrka den 30 november och börjar klockan 17.30. De som kommer att uppträda är förskole- och fritidsbarnen från förskolan Musikanten i Örträsk samt olika musiker och band.
Här kan du läsa mer om konserten

Uppdaterad den 28 november 2019