Till huvudinnehåll

Lycksele kommun på tredje plats i Bästa Tillväxt 2021

Vi säger stort grattis till våra företagare! Lycksele kommun placerar sig i år som trea när priset Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Det går bra för näringslivet i Lycksele kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den tredje bästa tillväxten i hela Västerbottens län.

Priset Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. I år gick förstapriset till Vännäs kommun, på andraplats kom Skellefteå kommun och på tredje plats Lycksele kommun.

En attraktiv och växande kommun
– Det är positivt att tillväxten ökar för våra företag som är så viktiga för Lycksele kommun. Att vi har ett växande och väl fungerande näringsliv är en grundförutsättning för en attraktiv och växande kommun. Vi gör vad vi kan för att stötta vårt lokala näringsliv, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande i Lycksele. 

Han får medhåll av Gustaf Axelsson, näringslivschef i Lycksele.

– Utmärkelsen är definitivt en bekräftelse på att det går bra för näringslivet i Lycksele. Och det stämmer överens med min egen bild, det gäller såväl flertalet av våra mindre som våra stora företag, säger Gustaf Axelsson.  

Om utmärkelsen
Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra. Priset Bästa Tillväxt, som delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Uppdaterad den 15 december 2021