Till huvudinnehåll

Finnbacksskolan fick besök från Spanien

Elever besöker djurpark

Finnbacksskolan har haft besök från Spanien, 17 elever och två lärare. Det var fantastiskt roliga, inspirerande och lärorika dagar för alla inblandade och många nya kontakter skapades, vilket också är var mål och syfte i sig.

Våra spanska gäster fick vara med på lektioner i olika ämnen där också Lyckseles elever fick tillfället att träna språket ”på riktigt”. Att få blicka in i en slöjdsal eller att få vara med på en hemkunskapslektion var något nytt och mycket speciellt, men även att bara få hänga tillsammans i kafeterian och korridorer var något som verkligen uppskattades eftersom det är ett annorlunda inslag för våra spanska kollegor.

Avslappnad atmosfär
De spanska gästerna blev även bjudna på kulturella aktiviteter, bland annat flamencodans och sång. De fick även prova på armbrytning, åka epatraktor, uppleva hur ett äkta epa-dunk låter, skoteråkning, bo hemma hos en svensk familj och få en inblick hur deras vardag ser ut.

Veckan avslutades med en gemensam kväll tillsammans med elever och lärare i en uppsluppen och avslappnad atmosfär. Nu ser de fram emot ett nytt möte i maj, då i Madrid.

Uppdaterad den 18 april 2024