Till huvudinnehåll

Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt

Som en sista del i den årliga hållbarhetsveckan, SEE, presenteras nu kommunens eget hållbarhetsarbete.

Hållbarhet är brett och ska genomsyra allt vi gör. För att lyckas med det kommer vi under hösten att starta något som kallas hållbarhetskontoret, där vi kommer jobba tvärsektoriellt med Agenda 2030. Hållbarhetskontoret kommer jobba inom de tre dimensionerna; socialt, ekologiskt och ekonomiskt och bestå av personer från alla kommunens verksamhetsområden. Målet med kommunens hållbarhetsarbete är att ta hand om det kommunen erbjuder och fortsätta vara en bra plats, inte bara för oss utan också för kommande generationer.

Ett hållbart Lycksele
Målet är att vi ska sänka våra växthusgasutsläpp i ett tempo som gör att vi håller oss under 1,5 grader. Tillväxten ska ske cirkulärt och det som redan finns ska förvaltas. Det handlar också om hälsa. Ett hållbart Lycksele är ett Lycksele med god folkhälsa och god psykisk hälsa. Mångfald, jämlikhet och jämställdhet ska genomsyra det vi gör och är en förutsättning för att Lycksele kommun ska kunna växa och utvecklas på ett hållbart sätt.  

Genom att arbeta i linje med Agenda 2030 ska Lycksele medverka till att främja fred och rättvisa. Vi vill bidra till en värld där alla, med god livskvalitet, kan må bra och leva tryggt. Alla ska ha samma möjligheter att gå in i vuxenlivet oavsett bakgrund.  

Fotograf: Ewa Nilsson

Uppdaterad den 22 september 2023