Till huvudinnehåll

Uppdatering om läget vecka 12

Smittspridningen i Lycksele fortsätter att gå ner. Ett stort tack till alla er som gjort vad ni kunnat för att minska smittspridningen. Kom ihåg att dina val gör skillnad och att vi tillsammans har makten att hålla i den nedåtgående trenden som vi ser i Lycksele just nu.

Det är nu snart ett år sedan det första covid-19 fallet konstaterades i vår kommun. Ett år senare har totalt 1499 smittats, varav 27 under vecka 11. Det är utifrån Region Västerbottens, samt Folkhälsomyndighetens antal redovisade fall per kommun fram till förra veckan.

När det gäller kommunens egna verksamheter så hade vi under vecka 11 totalt tio personer smittade i egen verksamhet. Det handlar om fyra personal, fyra elever elever och två brukare. Under vecka 12 har vi hittills tre bekräftade inom egen verksamhet.

Högstadiet har delvis öppnat upp
Årskurs 9 är tillbaka på Finnbacksskolan och nästa vecka går årskurs 7 och 8 två dagar var i skolan enligt särskilt schema. Målsättningen är att under senare delen av april ska skolan kunna återgå till närundervisning. Rektorer och personal har gjort riskbedömningar och anpassningar för att möta upp ett växande elevantal. Det är viktigt att högstadieeleverna får återgå till mer normala förhållanden både ur kunskaps- och det sociala perspektivet.

Provtagning av personal
Lycksele kommuns screening av all personal inom grundskola och förskola fortsätter två gånger per vecka åtminstone fram till och med vecka 15. Om screeningen avslutas och någon personal konstaterats smittad på arbetsplatsen rekommenderar smittskyddsläkare att testa all personal som varit i närheten av den smittade.

Inför påsk
Följ de rekommendationer som gäller i Västerbottens län och planera för smittsäkra aktiviteter i påsk. Under länken kan du läsa mer om vad som gäller i Västerbotten. www.lycksele.se/kommun-och-politik/information-om-coronaviruset-covid-19/allmanna-rad-till-alla/

Uppdaterad den 25 mars 2021