Till huvudinnehåll

Unik belysning över älven

Kvällsbild med belysningen över vintervägen.

Belysningen av isvägen har blivit verklighet genom finansiering av Region Västerbotten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via projektet HAR, Hållbara arbets- och tjänsteresor i Västerbotten.

Isvägen över älven är en populär genväg som används på väg till skola och arbetsplatser, men också ett omtyckt strövområde. Nu har den populära vintervägen fått belysning. Enkelt förklarat har 15 trästolpar (50 meter mellan stolparna) med belysningsarmaturer frusits fast längs isvägen. Belysningsarmaturerna har försetts med ström genom en lufthängd ledning mellan belysningsstolparna. Skellefteå Kraft har monterat ett nytt elskåp nere vid strandkanterna, vilket är något som också kan komma bli en möjlighet för framtida enklare event och tillställningar.

Populärt strövområde
- Under HAR-projektets gång har det blivit mycket tydligt att isvägen betyder väldigt mycket för Lyckseleborna, då den fungerar som både genväg och ett populärt strövområde. Det har också framkommit att det funnits en stark önskan om belysning av isvägen för att både öka tillgängligheten men också för en ökad trygghet. Nu har det äntligen blivit verklighet, isvägen har belysning och det är fantastiskt roligt att vi i HAR-projektet bidragit till detta, säger Kerstin Hamre, samordnare, projekt Hållbara arbets- och tjänsteresor i Västerbotten.

 

      EUlogo.jpg    RV_Logo_Liggande.jpg

Uppdaterad den 3 februari 2022