Till huvudinnehåll

Påsklov Lycksele kommun

Blå himmel vid älven-Lycksele

Årets påsklov blir lite annorlunda på grund av pandemin. Vi kan inte träffas som vanligt men att njuta av årstiden genom att cykla, promenera, åka skidor, grilla eller fika i skogsbacken kan vi trots allt göra om vi tänker på att hålla fysiskt avstånd till varandra.

Här hittar du lite samlade tips på saker som går att göra på hemmaplan.

 

Lycksele djurpark: Du är välkommen att besöka djurparken även under de tider som djurparken är stängd för spontanbesök. Hör av dig till djurparken och boka ditt besök i förväg så är du välkommen. Under dessa tider är det lågsäsongspris som gäller. Insläpp på helg bokas senast fredag klockan 12.00.

Bocksliden: I Bocksliden finns stora ytor, det är lätt att hålla avstånd. Här kan du ta med barnen och åka pulka, fika och grilla med familjen. Så här ser öppettiderna ut i Bocksliden under påsken. Om snötillgången tillåter är liftarna öppna.

Tisdag 30/3 17:30 – 20:30
Torsdag 1/4 STÄNGT
Fredag 2/4 – måndag 5/4 STÄNGT
Tisdag 6/4 10:00 – 15:00
Onsdag 7/4 10:00 – 15:00
Torsdag 8/4 10:00 – 15:00
Fredag 9/4 10:00 – 15:00 (sista dagen för säsongen)

Kåtabergets fritidsförening: Hit kan du ta med barnen och åka pulka, fika och grilla med familjen.

Skidspår: Runt om i kommunen finns många fina skidspår, passa på att använda dem. Läs mer om spårens status på https://www.lycksele.se/kultur-och-fritid/idrottsanlaggningar/langdskidakning/

Lycksele bibliotek: Hjälper gärna alla barnfamiljer att plocka ihop en låda barnböcker utifrån barnens ålder och intresse. Lådan hämtar du upp på biblioteket enligt överenskommelse. Ring dem på 0950-168 25 eller mejla till biblioteket@lycksele.se. Bibliotekets lokaler är öppna för besök. Men det är snabba biblioteksbesök som gäller – låna, lämna, gå.

Arena Älven: Aktiviteterna på älvens is är över för denna säsong men Bärras Skidpark finns vid Ansia. Du hittar också flera trevliga grillplatser längs älvsbrinken. Tänk på att hålla avstånd även utomhus.

Gammplatsen
På Gammplatsen hittar du en tipspromenad med frågor. Starten finns vid museet Huggarepoken.

Lite andra utflyktstips:

Ruseleberget, pulkabackar och fin utsikt.

Stöttingfjället med sin fina natur.

Blodsugartjärn, här finns en stor skogshuggarkoja med britsar för övernattning och en eldplats utomhus. Lättframkomligt för både barnvagn och rullstol.

Lövträskberget, Råberg, vacker utsikt och fin grillbua vid Lövträsket nedanför berget.

Storforsen, Öreälven söder om Långsele.

Du kan hitta fler tips i länkarna:
https://www.lycksele.se/kultur-och-fritid/friluftsliv-och-motion/, och här http://visitlycksele.se/gora/.

Uppdaterad den 1 april 2021