Till huvudinnehåll

Jobba i Lycksele kommun

Bild på Ulrika sjuksköterska

Ulrika Jonsson jobbar som specialistutbildad sjuksköterska inom hemsjukvård i Lycksele kommun. Hon trivs med sitt arbete och att bo i Lycksele.

Hon har även en vårdlärarutbildning och arbetar under våren deltid som lärare på Lärcentrum.

Hur länge har du jobbat med detta?  
-Jag har varit legitimerad sjuksköterska i 36 år och arbetat inom flera olika områden.

Vad är det bästa med ditt yrke?
-Det bästa med mitt yrke är att mötet med människor och att jag får använda min sjuksköterskekompetens i den enskildes hem. Att i hemmiljö vårda och lindra åkommor för brukare/patienter som är sjuka och i behov av hälso- och sjukvård. Teamarbetet med olika yrkesprofessioner gör det möjligt att skapa goda förutsättningar för den enskilde patienten i hemmet. Det är fantastiskt att möta patienten och deras närstående i hemmiljö, det är så annorlunda mot sjukhusmiljön. Vi kan göra skillnad för den enskilde att kunna bo kvar i sin hemmiljö många gånger till livets slut. Det är det finaste jag vet med mitt arbete.

Skulle du rekommendera andra att jobba med detta? 
-Verkligen, det är helt fantastiskt att arbeta som sjuksköterska! Det finns så många olika områden att arbeta inom och forskning och utveckling går framåt så man lär sig nya saker hela tiden, det blir aldrig slentrian. 

Hur är det att jobba åt Lycksele kommun? 
-Lycksele kommun är en bra arbetsgivare, det finns möjligheter till att utvecklas i sin yrkesroll, genom exempelvis vidareutbildningar. Vi arbetar i team och handledning prioriteras. Det är en viktig del i min vardag att handleda och stödja kollegor. Det utrymmet prioriteras av Lycksele kommun.

Uppdaterad den 24 april 2023