Till huvudinnehåll

Han blir kommundirektör i Lycksele

Bild på Christer Normark

Christer Normark blir ny kommundirektör i Lycksele. För många är han redan ett bekant ansikte då han under många år var Lokalpolisområdeschef för Södra Lappland. Han kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Sorsele.

Nu är det klart vem som tillträder tjänsten som kommundirektör i Lycksele. Det blir Christer Normark från Lycksele. Rollen som ansvarig för en kommun är inte främmande för Christer Normark. Tidigare har han haft samma position i Sorsele kommun. Han har även flera års erfarenhet som lokalpolisområdeschef för Södra Lappland. Han ser nu fram emot att tillträda sin tjänst i Lycksele.
- Jag är glad att få det uppdraget. Jag kommer att sakna mitt jobb i Sorsele men kände att jag var tvungen att ta den här chansen när möjligheten gavs. Min familj, inklusive barnbarn finns i Lycksele, säger han.

Polischef för Södra Lappland
Christer Normark bor redan i dag med sin familj i Lycksele. Under många år arbetade han som polischef för Södra Lappland. Han har också jobbat med att utbilda poliser utomlands som i till exempel Palestina. Han tillträder sin nya tjänst den första november.

Vad kan du bidra med?
- Min styrka är ledning och styrning och jag är ingen som bara förvaltar. För mig är utvecklings arbete och samarbete viktigt. Medborgarperspektivet är också en viktig del. Jag har också jobbat mycket med hållbarhetsfrågor, vilket jag kommer att fortsätta med i Lycksele, säger han.

Utveckling och samverkan
Det var 18 sökande till tjänsten som kommundirektör berättar Roland Sjögren, (KD) kommunstyrelsens ordförande i Lycksele.
- Christer matchade den profil vi ville ha. Han jobbar för utveckling och samverkan och ser på saker på ett helt nytt sätt. Han kommer till en organisation som redan är bra men som genom ett tydligt utvecklingsarbete kan bli ännu bättre, säger Roland Sjögren.

Uppdaterad den 7 juli 2021