Till huvudinnehåll

Invigning av nya Lyckselekontoret

I dag invigdes Småföretagarnas arbetslöshetskassa, (SMÅA) sitt nya kontor i Lycksele. På bilden klipper man bandet som inviger lokalerna.

I dag invigde Småföretagarnas arbetslöshetskassa (SMÅA) sitt nya kontor i Lycksele. En etablering som har inneburit många nya jobb till Lycksele.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med på den här resan och att få förvalta och utveckla SMÅA:s verksamhet med våra medlemmar i fokus. Den här dagen har vi sett framemot. Extra roligt är att vi också har hunnit börja komma igång med handläggningen, säger Ulrika Westergren som arbetar som vd/kassaföreståndare.

Åhléns gamla lokaler har renoverats och gjorts om till ett nytt kontor med arbetsplatser och en mottagningsdel. I dagsläget arbetar 16 personer vid Stockholmskontoret och 30 personer vid Lyckselekontoret, varav merparten som försäkringsutredare. Vidare rekrytering till verksamheten sker i den takt som behövs.

Flytt från Stockholm
Det var i mars som styrelsen beslutade att flytta stora delar av SMÅA:s kontor från centrala Stockholm till Lycksele. En flytt som föranleddes av snabbt stigande lokal- och lokalomkostnader och som beräknades ge en årlig besparing på drygt åtta miljoner kronor. I början av november flyttade SMÅA in i nya lokaler på Storgatan i Lycksele.

Leif Walterum, styrelseordförande säger att han är djupt imponerad över det mottagande han mött i Lycksele.
– Det är en otrolig serviceanda här, hela kommunen har ställt upp för oss. Lycksele uppfyller de krav vi ställer. Här finns framtidstro och en tillväxtinriktning både när det gäller företagande och boende, säger Leif Walterum.

Etableringen viktig
För kommunen betyder etableringen mycket.
– Jag är otroligt glad och stolt att få stå här i dag. Det här betyder oerhört mycket för kommunen att man väljer att flytta sin verksamhet hit, säger Christer Rönnlund, M, kommunalråd.

Civilminister Lena Micko (S) skulle i dag ha närvarat vid invigningen. Men hon ersattes av Peter Ekborg, generaldirektör för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF). 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad den 6 december 2019