Till huvudinnehåll

Lycksele förbereder sig för skidfesten

Adeline Jakobsson, Lycksele IF och Daniel Csiky, tävlingsledare.

I helgen väntas en riktig skidfest i Lycksele. Då arrangerar Lycksele IF sin största skidtävling sedan skidspelen på 70-talet. 

Vinterarrangemangen i Lycksele avlöser varandra. I helgen är det dags för skidtävlingarna Volkswagen Cup och Scandic Cup som är årets största skidtävlingar i Sverige, utanför världscupen. ​Omkring 500 tävlande, plus skidteam beräknas komma till Lycksele. Lycksele IF:s Adeline Jakobsson och Daniel Csiky, tävlingsledare ser framemot helgen.
– Det kommer att bli en riktig skidfest. Spåren är kanonfina och just nu ser vi ut att kunna bjuda på perfekt vinterväder till helgen, säger Daniel Csiky, tävlingsledare för skidtävlingarna i Lycksele.

Lyft för föreningen
För föreningen innebär det mycket att få arrangera så stora skidtävlingar.
- Det är ett otroligt lyft för föreningen att få det här förtroendet och kunna visa upp vår miljö. Speciellt nu när det har satsats så mycket på skidstadion, säger Adeline Jakobsson

Fullsatta boenden
Även för Lycksele som stad innebär arrangemanget mycket.
- Det är fullsatt på turistanläggningarna och privatpersoner har ställt upp med boenden. Det finns ett otroligt stöd bland ortsborna, säger Adeline Jakobsson.

Lyckseles tävlingar kommer att genomföras mellan den 14 och 16 februari och ett JVM-test genomförs också under tävlingarna i Lycksele.
- Det här skulle inte vara möjligt utan alla som ställer upp och hjälper till. Både allt ideellt arbete men också företag, kommun och Tannbergsskolan som ställer upp, säger Daniel Csiky

Några av deltagarna:
Evelina Settlin, Hudiksvall, Jennie Öberg, Kalix, Lisa Vinsa, Piteå Elit, Hanna Falk och Johanna Hagström, Ulricehamn.

Marcus Grate, IFK Umeå, Anton Persson, SK Bore Torsby och Olof Jonsson, Trillevallen.

Kontakta sidansvarig: Webbmaster

Uppdaterad den 11 februari 2020