Till huvudinnehåll

Besök av Sveriges fyra nordligaste landshövdingar

I bild från vänster till höger: Roland Sjögren, Helene Hellmark Knutsson, Berit Högman, Lotta Finstorp, Marita Ljung och Christer Normark.

I veckan gästades Lycksele kommun i två dagar av Sveriges nordligaste landshövdingar. Programmet innehöll bland annat besök på bokhandeln, Skogs- och samemuseet och diskussion om framtiden och inflyttning.

Ett besök som arrangerades av Länsstyrelsen Västerbotten och vår landshövding Helene Hellmark Knutsson. Tillsammans med Helene välkomnade vi också:
Lotta Finstorp, landshövding i Norrbottens län
Berit Högman, landshövding i Västernorrlands län
Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län. ​​​​​​​

Under vistelsen här i Lycksele träffade landshövdingarna Christer Normark, kommundirektör och Roland Sjögren kommunstyrelsens ordförande i ett möte för att diskutera hur Lycksele kommun arbetar för att öka inflyttningen samt kommunens framtidsutsikter och möjligheter.
- Den här sortens möten är så viktiga, där vi får tillfälle att samtala om kommunernas utmaningar och möjligheter. Landshövdingarna är ytterst statens förlängda arm och Länsstyrelsen är för kommunerna en viktig samarbetspartner i många frågor. Inte minst när det gäller infrastruktur, folkhälsa, beredskapsfrågor och samhällsutveckling i stort, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande.

Landshövdingarnas program var digert, inplanerat var också ett frukostmöte på Lycksele bokhandel, guidad tur på Skogs- och samemuseet och Gammplatsen samt få en inblick i samisk nationalscen och den samiska kultursektorns situation.

Tack för besöket!

 

I bild från vänster till höger: Roland Sjögren, Helene Hellmark Knutsson, Berit Högman, Lotta Finstorp, Marita Ljung och Christer Normark.

Uppdaterad den 9 mars 2023