Till huvudinnehåll

Lycksele är årets klättrare i Västerbotten

Kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren tar emot blommor för Årets klättrare i företagsranking 2020

Årets klättrare i Västerbotten är Lycksele kommun som i årets företagsranking klättrat 77 platser.
-Vi är glada för att vi klättrat i årets företagsklimat. Det är en positiv trend, där vårt gemensamma arbete gett resultat, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande.

23 september bjöd Mats Andersson, Svenskt Näringsliv in till lunch för att fira att Lycksele klättrat mest i Västerbotten. Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande samt näringslivschef Gustaf Axelsson tog emot blommor och diplom.

Ett gott samarbete både i kommunorganisationen och tillsammans med näringslivet ger resultat. Det finns en samsyn kring hur viktigt näringslivet är för alla medborgare i kommunen vilket ger resultat.
-Vi är glada för att vi klättrat i årets företagsklimat. Det är en positiv trend, där vårt gemensamma arbete gett resultat, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande.

Bästa kommunen att starta och driva företag
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv företagsklimatet, det utifrån 18 olika faktorer som sammanställer företagsklimatet i Sverige. Syftet med företagsrankingen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Gustaf Axelsson, näringslivschef i Lycksele kommun är glad men samtidigt ödmjuk inför resultatet.

Vill fortsätta jobba framåt
- Resultatet är en mycket viktig indikator för oss och linjerar nästan helt med målet för 2020 i vårt Näringslivsprogram som är vårt gemensamma strategiska dokument och som har tagits fram av Näringslivsrådet i Lycksele. Det gäller också att vara ödmjuk för att resultatet är en bild från tidigare i år, och som vi vet har mycket hänt på kort tid både i Lycksele men inte minst vår omvärld, säger Gustaf Axelsson och fortsätter:
- Nu är det viktigt att vi har gjort och fortsätter göra korrekta behovsanalyser, för att fokusera på rätt saker framåt för att fortsätta trenden, säger Gustaf Axelsson.

Här kan du läsa mer om företagsranking.

 

Uppdaterad den 29 september 2020