Till huvudinnehåll

Utegym på Tannen

Bild tagen utomhus med traktorer som jobbar i skogen

Nu har arbetet med uppförandet av utegymmet påbörjats. Utegymmet kommer placeras intill multifunktionsbanan bredvid elevhemmet i skogen.

Kommunstyrelsen beslutade under 2020 att under 2021 uppföra ett utegym. Till grund för beslutet låg fem stycken medborgarförslag om önskan om ett utegym i Lycksele, kopplat till den pågående pandemin och behovet av att träna utomhus.

18 stycken redskap
Utegymmet kommer innehålla 18 stycken olika stationer/redskap i lärkträ och blir placerad i tre olika sektioner. Mellan områdena kommer det anläggas stigar i stenmjöl för tillgänglighet och framkomlighet. Områden och stigarna kommer belysas för möjligheten att träna kvällstid samt ur ett trygghetsperspektiv.

Område 1
Området som är närmast multifunktionsbanan kommer innehålla utrustning som är lättillgänglig och tillgänglighetsanpassad. Hävstänger, axelpress, axelpress med extra vikt, bänkpress med bänk samt bänkpress med bänk med extra vikt.

I detta område kommer det även att anläggas en trallyta för stretching och yoga. Vid sidan av ytan kommer det finnas bänkar samt bänkbord och en grillplats.

Område 2
I detta område kommer utrustningen vara inriktad mot balansövningar. Balansbom i vinkel, balanshäckar samt dips barr.

Område 3
Detta område är större och kommer innehålla dips stativ, Knäböj, knäböj med extra vikt, knäböj med 2 extra vikter, multilyft, multilyft med extra vikt, multilyft med 2 extra vikter, latsdrag, latsdrag med extra vikt, rygglyft och situps plattform.

Uppdaterad den 14 oktober 2021