Till huvudinnehåll

Sportlov på hemmaplan

Sportlov på hemmaplan. Här har vi samlat lite tips på saker att göra på ett smittsäkert sätt. 

Årets sportlov är inte lika innehållsrikt som vanligt men här finns ändå en hel del roligt att välja mellan.

Lycksele djurpark: Du är välkommen att besöka djurparken även under de tider som djurparken är stängd för spontanbesök. Hör av dig till djurparken och boka ditt besök i förväg så är du välkommen. Under dessa tider är det lågsäsongspris som gäller. Insläpp på helg bokas senast fredag klockan 12.00.

Bocksliden: I Bocksliden finns stora ytor, tänk på att det är viktigt att hålla avstånd även utomhus. Öppettider vecka 10 är måndag-fredag 10:00-15:00, lördag och söndag 10:30-16:00. Liftkort köps på plats enbart via Swish, värmestugan är stängd.

Kåtabergets fritidsförening: Slalombacke som passar alla och med skoterleder som går förbi. 6 mars öppet 11-15, 7 mars 11 -15, 11 mars 11-15, 12 mars 11-15, 13 mars 11-15, 14 mars 11-15.

Skidspåren: Runt kommunen finns många fina skidspår, passa på att använda dem. Läs mer på www.lycksele.se/kultur-och-fritid/idrottsanlaggningar/langdskidakning/

Lycksele bibliotek: Välkommen in och hämta en ”pysselpåse” med olika pappers-pyssel, ett häfte med kluringar, Barnbokskatalogen och några överraskningar att sysselsätta sig med under sportlovet. Påsarna passar för förskole- och lågstadiebarn och finns att hämta på bordet i bibliotekets foajé, från och med torsdag 4 mars och under sportlovsveckan. Bibliotekets lokaler är öppna för besök. Men det är snabba biblioteksbesök som gäller – låna, lämna, gå.

Arena Älven: Arena Älven är en mötesplats där outdoor är den gemensamma nämnaren. Oavsett du vill åka skidor, skridskor, ta en promenad eller köra snöskoter så finns möjligheten. Tänk på att hålla avstånd även utomhus. 

Lite utflyktstips:
Ruseleberget, bra pulkabackar och fin utsikt.

Stöttingfjället med sin fina natur.

Blodsugartjärn, här finns en stor skogshuggarkoja med britsar för övernattning och en eldplats utomhus. Lättframkomligt för både barnvagn och rullstol.

Lövträskberget, Råberg, vacker utsikt och fin grillbua vid Lövträsket nedanför berget.

Storforsen, Öreälven söder om Långsele.

Du kan hitta fler tips i länkarna:
https://www.lycksele.se/kultur-och-fritid/friluftsliv-och-motion/, och här http://visitlycksele.se/gora/.

 

 

 

Uppdaterad den 5 mars 2021