Till huvudinnehåll

Maskrosen först i länet att bli Stjärnmärkta

I dag var det tårtkalas på Maskrosens gruppboende. Det för att fira att Maskrosen blivit Västerbottens första Stjärnmärkta boende. 

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell som har tagits fram av Svenskt Demenscentrum. Den består av fyra utbildningssteg och vänder sig främst till demensboenden, äldreboenden och hemtjänstenheter men även till biståndshandläggare. Arbetsplatsen får då ett diplom med Stjärnmärkts symbol. I fjol utbildades två Stjärnintruktörer på Maskrosen i Stockholm, en sjuksköterska och en nattundersköterska.
Det här innebär stjärnmärkt:
Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.
När minst 80 procent av medarbetarna på en arbetsplats genomfört samtliga utbildningssteg blir arbetsplatsen Stjärnmärkt. Arbetsplatsen får då ett diplom med Stjärnmärkts symbol. 

Gäller ett år
Stjärnmärkningen gäller under ett år. För att förnya den ska enhetschefen visa att minst 80 procent av medarbetarna har genomgått de fyra utbildningsstegen och att de arbetar i enlighet med utbildningsmodellen. 

Grattis Maskrosen!

Uppdaterad den 12 juni 2020