Till huvudinnehåll

Trafikverket inviger gång- och cykelväg med tävling

Bild på väg med enkät uppsatt på stolpe.

Nu har du chansen att vinna ett fint pris på din promenad eller cykeltur! Det är Trafikverket som ordnar en tipspromenad på den nya gång- och cykelvägen mellan Norrlunda- och Betseledammen.

Trafikverket vill passa på att tacka alla för visad hänsyn under byggtiden och fira att gång- och cykelvägen är färdig. Från den 12/10 – 18/10 kommer en tipspromenad med tio frågor att finnas längs den nya gång- och cykelvägen där du har möjlighet att vinna en mysig höstfilt. För de yngsta barnen kommer det att finnas ett mysterium att lösa med falska vägmärken.

Trafiksäkerhetshöjande åtgärder
Den nya gång- och cykelvägen mellan Norrlunda och Betseledammen är belyst och 2,6 kilometer lång. Trafikverket har även byggt trafiksäkerhetshöjande åtgärder längs sträckan i form av två busshållplatser i vardera riktningen i Norrlunda, samt en passage över E12 och en passage vid utfarten vid Lugnet.

Tävla med grannen, rasta hunden eller tag en cykeltur efter arbetet uppmuntrar Trafikverket som också meddelar att gång- och cykelvägen kommer att halkbekämpas och plogas i vinter.

Information om projektet: E12, Norrlunda-Betseledammen, gång- och cykelväg - www.trafikverket.se

Uppdaterad den 13 oktober 2023