Till huvudinnehåll

Kom och fira Världscykeldagen

En kvinna och barn cyklar efter en gångstig med ryggen mot kameran.

Den 3:e juni bjuder vi in till en aktivitet under kvällen för att uppmuntra till cyklande. Mellan 17.30 och 19.30 kommer Hälsans stig i Lycksele prydas med tipsfrågor om cykling.

Något som både unga och gamla kan delta i, det är ingen ”hastighetstävling”. Bland de rätta svaren kommer det att lottas ut priser i hälsans tecken. En del av frågorna kommer att vara bemannade stationer där bland annat Lycksele Cykelklubb, Korpen, Svenska kyrkan, Lycksele kommun och HAR-projektet bjuder in till någon form av frivillig aktivitet. Du kan till exempel testa på elcykel, kasta prick med bollar, spela discgolf och hoppa hopprep. Men framför allt bjuder vi in till en 6,9 kilometer lång cykeltur!

Fritt när och var du vill delta
Eftersom det fortfarande är restriktioner med tanke på smittskydd, så har vi valt att ha aktiviteten öppen på så vis att det är fritt när och var du vill delta.  Genom att du kan ”hoppa in” och börja din runda där och när du vill, minskar risken att mycket folk samlas på samma plats. Vid varje station finns handsprit utställt och ledarna kommer att instruera så allt blir säkert.

Karta över hälsans stig där bemannade och obemannade stationer finns utpekade samt tävlingsformulär för tipsrunde-frågor finns till höger på den här sidan. Det kommer också att finnas i pappersform på alla stationer.

Världscykeldagen är ett samarbete mellan Lycksele, kommun, Region Västerbotten, Hållbara arbets- och tjänsteresor Västerbotten och Hållbara resor. 

Riksförbundet HjärtLung äger konceptet
Visste du att Hälsans stig i dag finns i drygt tio länder i Europa och Nordamerika? I Sverige är det Riksförbundet HjärtLung som äger konceptet, men det är kommunen som skapar och sköter om Hälsans stig.

Uppdaterad den 2 juni 2021