Till huvudinnehåll

Hon blir ny skolchef i Lycksele

bild på Ellinor Häreskog

Ellinor Häreskog blir ny verksamhetschef för Utbildningscentrum i Lycksele kommun.
- Jag är glad och stolt över att ha fått detta förtroende, säger hon.

Rekryteringsprocessen av en ny verksamhetschef till Utbildningscentrum är nu avslutad. Rekryteringsgruppen förordade Ellinor Häreskog till tjänsten.
- Det känns verkligen bra att lyckas rekrytera Ellinor som med sin kompetens väl överensstämmer med den kravprofil vi satt upp. Det är också roligt att hon nu återvänder till Lycksele, säger Lyckseles kommunchef Ingela Gotthardsson.

Arbetat som rektor
Ellinor Häreskog har lång erfarenhet av ledarskap inom skolväsendet. Sin första lärartjänst gjorde hon på Finnbacksskolan i Lycksele. De senaste 16 åren har hon jobbat som rektor bland annat på Östra gymnasiet och Midgårdsskolan. 
- Jag sökte tjänsten för att jag tyckte det skulle vara spännande att jobba som skolchef efter många år med olika tjänster inom skolan. Sedan har jag rötterna i Lycksele så det känns extra roligt, säger hon.

Hur ser du på din nya tjänst? 
- Jag är glad och stolt över att ha fått detta förtroende. Lycksele är en kommun med framåtanda och som skolchef är det viktigt att genom utbildning skapa förutsättningar för människor att kunna jobba och bo i Lycksele. Nu ser jag verkligen framemot att börja jobba och lära känna mina nya medarbetare, säger hon.

Tillträder vid årsskiftet
Ellinor Häreskog  tillträder som verksamhetschef i Lycksele kommun den första februari 2021. Nuvarande skolchef Monica Norén går i pension.

Uppdaterad den 3 november 2020