Till huvudinnehåll

Tannbergsskolans UF-elever ställer ut

Tannbergsskolans UF-elever ställer under onsdag och torsdag ut på torget. Eleverna visar upp och säljer sina produkter som de utvecklat under skolåret.

Här får den som är intresserad bekanta sig med eleverna och deras arbete med produkter och tjänster. Kasper Stenmark och Vicke Persson visade upp sitt miljövänliga företag, Bra val UF.
- Vi säljer väskor som vi sytt själva som är från gamla gardiner, berättar Kasper Stenmark.

Bok om flykten till Sverige
Eleverna Hassan Hosseini, Ali Ahmadi och Nor Ghadami har skrivit en bok om livet som flykting.
- Vi vill dela med oss av våra erfarenheter om flykten hit och hur livet är i dag och vad vi har lärt oss under de här åren, berättar Hassan Hosseini.

Vinsten går till fjällräddningen
Eleverna Julia Lindström, Molly Lie, Matilda Sandin, Nora Danielsson och Malin Rönnberg säljer T-shirt och hoodies med fjälltryck. Fem procent av vinsten går till Södra Lapplands fjällräddning.
- Vi är mycket ute på fjället och vet vilken trygghet det innebär att ha fjällräddningen till hands. Därför vill ge tillbaka till dem som tack, säger Julia Lindström.

Viktigt att få komma ut
Skolan anpassar sig efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Joacim Ekbäck Eriksson är yrkeslärare på Tannbergsskolan och han berättar att det är viktigt för eleverna att få komma ut.
- Det här är elevernas enda fysiska säljtillfälle och det är jätteviktigt för dem att få komma ut och visa upp vad de har gjort. Vi har väldigt duktiga och kreativa elever och de ska vara stolta över sitt arbete, säger han.

Uppdaterad den 28 april 2021