Till huvudinnehåll

Öppettider för våra verksamheter

Framsida Lycksele bibliotek, vinterbild

Här följer en uppdaterad information om kommunens anläggningar och öppettider.

Nya beslut har tagits gällande kommunens kultur- och fritidsanläggningar med anledning av regeringens besked förra veckan. Den 27 januari öppnar fritidsanläggningar i Lycksele för träning och fritidsaktiviteter för personer födda 2005 och senare. 

Musikskolan i Lycksele
Musikskolan återgår tisdag den 26 januari till närundervisning för elever upp till och med årskurs 9. Denna återgång sker succesivt. 

Den som är elev vid Musikskolan kommer att bli kontaktad av sin lärare för överenskommelse om vad som gäller för just dennes undervisning. Detta gäller även elever på estetiska programmet som har en del av sin undervisning på Musikskolan. För övriga gymnasieelever och vuxna gäller fortsatt fjärrundervisning.

Viss gruppundervisning med begränsat antal deltagare för elever upp till årkurs 9 kommer även succesivt att starta upp. Ansvarig lärare kommer att meddela berörda elever.

Lycksele bibliotek
Från och med onsdag den 27 januari öppnar bibliotekets lokaler igen. Det är snabba biblioteksbesök som gäller - låna, lämna, gå. Besökare ska vara helt symptomfria för att komma till biblioteket. 

Det är max 20 personer i lokalen som gäller. Vid entrén kan besökaren ta en nummerlapp, om alla nummerlappar är slut får man vänta utanför biblioteket till dess att det finns en ledig plats.

För att begränsa smittspridningen av covid -19 är det inte tillåtet att uppehålla sig i bibliotekets lokaler någon längre stund även om det är färre än 20 personer på plats. 

Meröppet håller stängt tills vidare. 

Lån och reservationer
Lån och reservationer fungerar som vanligt. För den som inte vill komma in på biblioteket kan personalen låna ut och lämna böcker i foajén eller utanför bibliotekets ytterdörr för upphämtning. 

Återlämning sker i återlämningsautomaten under bibliotekets öppettider. För den som inte vill komma in på biblioteket är det okej att lämna böckerna i återlämningsskåpen i foajén eller i bibliotekets brevlåda utanför ytterdörren. Lådorna töms löpande. Observera att biblioteket inte har några förseningsavgifter. 

Biblioteksbussen igång
Biblioteksbussen börjar köra igen enligt ordinarie turlista, med start måndag den första februari. Inga turer till skolorna och max en person i bussen åt gången gäller. 

eRUM
Handledning via telefon, mejl eller dator erbjuds. 

Omprövning av dessa åtgärder kan komma att göras beroende på smittspridningens utveckling i samhället framöver.

 

 

Uppdaterad den 26 januari 2021