Till huvudinnehåll

Han blir ny vd på djurparken

Lennart melin, djurparkens nya vd

Lennart Melin blir ny vd för Lycksele djurpark. Han tillträder tjänsten senast den 10 mars och kommer närmast från en befattning som verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen i Lycksele.

Rekryteringsprocessen för en ny vd till Lycksele djurpark är nu avslutad. Styrelsen har beslutat att tillsätta Lennart Melin som ny vd för bolaget.
- Rekryteringsprocessen har gått över förväntan. Vi har haft 36 sökande, många med bra erfarenheter. Det som gjorde att valet föll på Lennart Melin är hans erfarenhet och att han är en idérik person. Det som behövs är en person som kan lyfta parken med nya idéer, säger Håkan Karlström, ordförande vid Lycksele djurpark.

Glad för förtroendet
- Jag tycker att det ska bli väldigt roligt och intressant. Med respekt för djurparkens grunduppdrag, att utveckla den nordiska faunan, vill jag givetvis fortsätta bibehålla djurparkens roll som en av Norrland största turistanläggningar, säger Lennart Melin.

Utveckla djurparken
Lennart Melin är 61 år och har 20 års erfarenhet av chefsbefattning och de senaste åren som verksamhetschef. Han har även arbetat med olika arrangemang I Lycksele. Nu tar han sig an en ny roll som vd på djurparken.
- Djurparken är en viktig dragkraft för Lycksele och regionen. I mitt arbete kommer jag nu, tillsammans med medarbetarna att titta på hur vi kan utveckla parken vidare. Det krävs att jobba aktivt med utvecklingsarbete för att locka nya besökare, säger Lennart Melin.

Uppdaterad den 10 december 2019