Till huvudinnehåll

Hedlundaskolan deltar i konstprojekt

Två yngre flickor sitter på golvet och målar på en målarduk.

Hedlundaskolan deltar under hösten i ett Skapande skola-konstprojekt.

Det är onsdag förmiddag på Hedlundaskolan. På golvet sitter elever i förskoleklass och målar. Alla är djupt koncentrerade på sin uppgift. En stor vit duk täcker golvet i klassrummets mitt. Där målar eleverna på små kvadratiska dukar. På duken får de skapa en slags selfie, med hjälp av färger, bilder och klister. Under hösten deltar Hedlundaskolan i ett Skapande skola- projekt under ledning av konstnären Cristina Cassini Bäckström.
- Eleverna får lära sig att konst inte behöver se ut eller vara på ett visst sätt. Det finns inget rätt eller fel, säger Cristina.

Vill  stärka självkänslan
Tanken med projektet är att nå ut till barnen, som närmar sig åldern då många skaffar profiler på sociala medier och då selfies allt oftare blir den bild man identifierar sig med. Projektets mål är också att stärka självkänslan hos eleverna. Hur de relaterar till sin identitet och frågan, vem är jag?

Slutresultatet blir en veckas utställning med start onsdag den 14 oktober på Lyckseles bibliotek och sedan en utställning på Hedlundaskolan med start onsdag den 21 oktober. Konstprojektet har fått stöd av Kulturrådet. Skapande skola är ett statsbidrag som ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet.

 

Uppdaterad den 7 oktober 2020