Till huvudinnehåll

Trafikverkets tipsrunda lockade stora och små

Sommarbild från cykelvägen

Trafikverket har invigt den nya gång- och cykelvägen mellan Norrlunda och Betseledammen med en tipsrunda och ett mysterium för de yngre barnen att lösa. Nu har vinnarna i tipsrundan korats och Trafikverket är mycket nöjda med Lyckselebornas insatser.

- Vi ville tacka alla för visad hänsyn under byggtiden och visa upp vår nya fina gång- och cykelväg och hoppades att tipsrundan och barnens mysterium skulle locka fler att använda den, men vi vågade inte riktigt räkna med att det skulle bli en sådan positiv respons, säger Jenny Heldestad, projektledare Trafikverket.

- Det vi uppskattade extra mycket var dels att personer i alla åldrar har deltagit. Sedan var det väldigt roligt med de fina och positiva kommentarerna om gång- och cykelvägen som spontant skrivits på svaren som kom till oss. Det värmde i vintermörkret och det tackar vi verkligen för, säger Anna-Karin Boström, regional kommunikatör, Trafikverket.

Snöröjas under vintern
- Gång och cykelvägen kommer att snöröjas i vinter och halkbekämpas så att alla får njuta av många och långa turer framöver, hälsar Jenny Heldestad, projektledare, Trafikverket.

Tipsrundan och de yngre barnens vägmärkesmysterium var på plats under en dryg vecka i oktober. Tio vinnare har utsetts och priserna har skickats ut till dem via post.

Uppdaterad den 5 december 2023