Till huvudinnehåll

Många nya elever till Tannbergsskolans gymnasium

Intresset för att studera på Tannbergsskolan i Lycksele växer. Efter första valomgången till gymnasiet inför hösten 2022 kan vi konstatera att Tannbergsskolan är ett populärt val i Västerbottens inland.

Industriprogrammet har ökat sin attraktion i år över hela länet och kommer att ha ett gott elevunderlag på Tannbergsskolan i höst. Branschen eftersöker unga och duktiga medarbetare vilket gör att det finns goda chanser till jobb efter avslutad gymnasieutbildning.

Det är även dubbelt så många som söker Ekonomiprogrammet 2022 jämfört med 2021 och Tannbergsskolan kommer att utöka sina platser.  Andra populära program är Fordons- och Transportprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Naturvetenskapliga programmet och Teknikprogrammet.

- Vi är stolta över att många söker sig till oss. Vi jobbar aktivt för att få våra elever att trivas samt att programmen ska vara tilltalande för elever som går här, säger Ellinor Häreskog, skolchef.

Möjlighet till PRASO
Under omvalsperioden kommer vi ge intresserade elever möjlighet till PRASO som innebär att man får besöka skolan och följa det program man är intresserad av under en dag.

Tannbergsskolan har mycket att erbjuda både för dem som vill flytta hemifrån för första gången och även för de som vill kunna pendla och bo kvar hemma. Vårt elevhem med bemanning dygnet runt ger ett tryggt boende för elever från andra kommuner. Elever som går på Tannbergsskolan kan äta och köpa middag på elevhemmet vare sig man bor där eller inte.  Om våra inackorderade elever blir sjuka kör vi ut lunchlådor till dem.
- Vi önskar de elever som sökt in till en utbildning på Tannbergsskolan hjärtligt välkomna till oss, hälsar Ellinor Häreskog.

Uppdaterad den 16 februari 2022