Till huvudinnehåll

Nummerpresentation kommunens växelnummer

Telefon som visar nummer

Vi har fått in rapporter om att kommunens nummer presenteras med felaktig information vid utgående samtal från växeln.

Uppdaterad 2021-09-06

Felet ska nu vara åtgärdat hos Samsungs leverantör. Visar telefonen fortfarande fel information så får man starta om uppringar-id funktionen för att det ska ta effekt.

Anledningen till detta är den inbyggda tjänsten ”Uppringar-id och skräpskydd” i mobiltelefonen som tar emot samtalet. Den tillhandahålls av en tredje part där insamlingen av data från internet är en automatiserad process och bevisligen inte felfri.

Detta är alltså något som kommunen inte är direkt ansvariga för eller aktivt kan rå över. Vi har gjort ett försök att kontakta det berörda företaget i hopp om att detta går att åtgärda och väntar för tillfället på återkoppling. Anser man att detta bidrar till onödig förvirring för en själv och vill få bukt på problemet omedelbart så kan man stänga av funktionen i sin mobil i några få enkla steg.

Längst ner hittar ni en kort guide på hur man går till väga för att inaktivera den. Viktigt att komma ihåg är att detta kanske inte är förklaringen i 100 procent av fallen, det finns appar som fyller samma funktion men nödvändigtvis inte presenterar samma information på dessa nummer.

Den information som för närvarande visas på respektive nummer på grund av detta är:

0950-16600: Gruppboende Jonstavägen

0951-14000: Förskola Villa Villekulla

0940-14000: Galaxen och Arbetsmarknadsenheten

Inaktivera nummerpresentatör och spamskydd

  1. Öppna appen Telefon  på enheten.
  2. Tryck på Fler alternativ   uppe till höger och välj  Inställningar 
  3. Inaktivera Visa uppringare och spam-ID.
Kontakta sidansvarig: webmaster

Uppdaterad den 7 september 2021